Pot do Švice in nazaj

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2904
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Pot do Švice in nazaj

Odgovor Avtor: LSlabe » 13. Junij 2020, 15:59

Z mojo se odpravljava na en roadtrip v Švico, do kolegice za par dni. Plan je it z motorjem, če bo vreme, drugače pa z avtom. Zdej me pa zanima katero pot bi ubrali tja in katero nazaj? Cilj je bližina Siona, bi pa šel vsaj v eno smer čez stelvio, ali kak drug zanimiv prelaz ali 2, pa v Zermatu bi se tudi ustavila :sm vmes bi 1x prespala na poti, ker v kosu se nama ne da tolk vozit. Štart je v soboto zgodaj zjutraj, pa da sva doma v petek popoldan.

S predlogi na tipkovnico :thup
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5497
Kraj: Trbowle

Re: Pot do Švice in nazaj

Odgovor Avtor: BackW00d » 14. Junij 2020, 17:13

A bi rad hitro prišel, bi rad po ravnem prišel al bi rad po prelazih prišel tja ? To je prvo ki je pomembno...

Čimdlje vozit po dolomitskih prelazih. med najnujnejšimi je stelvio, ki pa zna bit, da ga boš lahko prevozil samo z enega konca gor in dol.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 14. Junij 2020, 20:31

Mal prehitro bereš :mrgreen:

Sem napisal da bi pot do tja razdelila na 2 kosa, cca 500km prvi dan, ostalo 2. dan. Stelvio je v planu, ali pa kak drug zanimiv prelaz ;)

Nč več turbo...

kiki
Uporabnik foruma
Prispevki: 387
Kraj: kranj

Odgovor Avtor: kiki » 14. Junij 2020, 20:54

nazaj pa čez Veliki Klek
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 14. Junij 2020, 21:49

Teh stavkov dalje ko si napisal sploh videl nisem :th :lolno

Če stelvio ni prevozen si bolj kot ne vezan na tisti del poti skozi sant moritz/chur/brig proti zermatu/sionu oziroma v obratno smer. Sploh če hočeš "ta ovinkast" stelvio odvozit. Če je prevozen maš male bolj odprta izhodišča. Oziroma spet je odvisno kolk časa na dan se želiš vozit :D Pa kako hitro voziš :P Pa kolk hitr te tvoja ruka v rebra češ "rit me boli dost mam tega motorja!"...

Kater moped maš ?

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 15. Junij 2020, 05:04

Kolkr vidim je odprt, ampak bom danes po šihtu za zih preveru, pa še meje s švico znajo bit problem. Rit pa mene prej začne bolet kot mojo :mrgreen:

Vozim pa ponavad tko kot dopuščajo razmere, vreme, asfalt... Bandit 1200 :hug

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 15. Junij 2020, 09:08

Z motorjem bi vsekakor štartal proti gorenjski po AC, in nato preskočil ali:
- (zaradi vožnje iz "talepga konca gor proti stelviu) na trbiž "po stari" pa potem v nazaj na AC in potegnil še do Amara nato pa skrenil z avtoceste ter pičil proti Cortini in potem direktno proti Arabbi. Tam bi potem preko "sella ronde" prevozil passo pordoi, passo sella vmes bi uč vrgel še na piz boe, ki je kar lepa reč za pogledat :thup Potem pa bi očitno moral verjetno nekje med Corvaro in vznožjem passa prespat...Vse kar več narediš, je super ker bo naslednji dan manj :D Ampak bo že kar nekaj ur za vama...Verjetno bi naslednji dan po stelviu moral kar "quieckest route" vpisat v google maps, če bi želel kolikor toliko "zgodaj" pridit do kolegice.
Nato domov čez bi skočil še v Zermatt na hitro (ali s kolegico, če bi bla za) in mogoče preko moritza/davosa potegnil do insbruka...najverjetneje po "najbolj hitri" in nato zadnji dan iz insbruka čez dolino grosglocknerja (grosgloknerštrasa) in po tahitri domov, ali pe še čez "nassfeld pass" če si že hardcore motorist :D
Če te po vsem tem še ne bo mela polno rit, si zmagal :D Ampak to je pomoje izvedljivo z neko normalno količino vožnje samo z motorjem. Ker nisi toliko vezan na promet ko lahko prehitiš koga. Če v teh furah z avtom naletavaš na turiste z avtodomi si pečen...

- ali hitrejša manj scenična opcija s cestami večina v dolini. Štartaš proti špitalu čez karavanke (če niso na pol ure odprte) in zaviješ proti Lienzu nato pa čez doblah proti brunecku in naprej proti bolzanu in potegneš vse do stelvia. Nato ko prideš čez stelvio pa si izbereš eno od hitrih rut proti sionu. Nazaj grede pelješ tvojo čez milano in benetke :) Če je na to mahnjena ne bo jezna :D

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 15. Junij 2020, 09:38

Sicer mam še par opcij zdajle v glavi, ampak bom počakal če ima še kdo katero, ki je lepa...

Take poti bi mi pred leti planiral za tri dni :D Pa potem crknili na motorju...sej veš :D mlad pa nor.

Ni ga čez vikend paket izlet po jadranki s fanti Iz Zasavja na Ilirsko pa podaljšek vse do Pirovca (takorekoč že na pol poti do šibenika). Tam potem naslednji dan preskočili "do brata na Ugljan" in po principu "gremo se mal pelat sej je čist bliz" nakoncu drugega dne naredili še dodatnih 150km...zadnji dan pa ob povratku že v Senju kleli kako daleč je še do doma pa vsi imeli že boleče roke od samih ovinkov :D Pa še vseskozi je bilo 30+ v luftu. Cela zmaga :D Sem lahko motor kar parkiral za kak vikend ali dva ni bilo neke želje da bi se spet kar takoj vozil :D

Kot sem rekel, odvisno je koliko si hardcore, koliko se imaš rad :D

PS: Preveri če imaš mobilni internet v Švici v svojem paketu, da neboš potem dobil pozdravov od operaterja skupaj s položnico za stotine evrov mobilnih podatkov :) Jaz sem dve leti nazaj nabil cca 1200€ mobilnih v Bosni. Čist nehote se mi je uspela aplikacija posodobit pa še ene 3x sem odprl facebook "čist iz navade" pol je pa že prišel SMS, da sem blizu (80%) in sekundo kasneje, da sem presegel finančno omejitev. H sreči imamo na firmi 97% popust na te storitve zunaj EU.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 15. Junij 2020, 11:46

Glede na vremensko napoved bo verjetno treba it kar z Golfom :scrm

Hvala za predloge bacwood, bom mal pogledal, tisto čez linz dobbolzana sem nekak imel v planu...

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 21. Junij 2020, 08:38

Stelvio je d best, plus še par drugih prelazov... Sva imela namen enkrat prespat, ampak sva pol vse skupaj v enem šusu prevozila, ceste so res :thup :thup :thup

Vse skupaj 850km, od tega enih 250Ac (Vrhnika -Udine + par krajših odsekov vmes)

Več slikc pa k pridem nazaj...
IMG_20200620_140747.jpg
IMG_20200620_142842.jpg
IMG_20200620_141502.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 21. Junij 2020, 09:01

Na dve ali štiri kolesa?
Gužve pa vidim da ni prav nobene...verjetno zarad "lepega" vremena...

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 21. Junij 2020, 09:18

Z golfom...

V vseh teh kilometrih nikjer nobene gužve, vse skup sem prehitu mogoče 30 avtov pa lih en tok kolesarjev, poezija za vozit, bolš res nebi moglo bit!

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 21. Junij 2020, 09:20

Sem pozabil omenit, da je v Švici vsak tretji avto subaru :clap

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 21. Junij 2020, 10:21

LSlabe napisal/-a:
21. Junij 2020, 09:20
Sem pozabil omenit, da je v Švici vsak tretji avto subaru :clap
Še dobro da nis s subijem uletu :shock: ............................... sej ti bi roka odpadla od pozdravljanja subijašev. :twisted: :twisted:
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 21. Junij 2020, 11:01

Sej sem že razmišljal, ampak vsi ti prelazi bi bili z NA subijem muka, pa še križ bi mi ven padu... Tko da je bil 150km tdi kar ok izbira ;P

Pa še poraba slabih 5l/💯

Nč več turbo...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov