Stari Forester
Re: Stari Forester
Leto je okrog in "že spet tehnični" , ...vse vredu le zadnji most ima luknje so rekli na tehničnem, NE BO ŠLO,..
. Poklical sem Karlija , sva malo podebatirala stvari in sem plunil v roke,..
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
šraufi so šli lepo ven? ni nič lomilo?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
"Vzdrževalna" dela se kar nadaljujejo , še nad motor sem se spravil , pušča olnje fleke kjer parkiram, pa zobati jermen bi bilo dobro,...
Alex, šraufi so pa kar lepo šli ven, začuda
Alex, šraufi so pa kar lepo šli ven, začuda
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
krompir
. včasih rabi človek malo sreče. maš pa fajn dvigalček za motor ven vzdignit.
Krompir , pa upoštevam rek"menoj silom uzmi čekić" .
Orodje št. 1!
Nekje na tem forumu teče tema o "izpustih" (Novosti), pa da ne smetim tam teme bo malo svojo, med Corono dopustom je bilo nekaj prostega časa za "razvoj" CO2 neutral pogona - drva pač, oziroma za začetek doma kuhano oglje ,...
https://www.youtube.com/watch?v=uV5fKBK-2eo
https://www.youtube.com/watch?v=uV5fKBK-2eo
Dobra izvedba. V Angliji je bilo med 2.sv.vojno tako predelano večina vozil. Kako je pa s porabo? Koliko lesa rabiš, da en hektar goste mrve pokosiš(prva brzina, ful gas)? To je suh les, ki oddaja pirolitični plin, stranski produkt pa je oglje?
ignorance is bliss
Zaenkrat je to bolj testna reč , gorivo je oglje , sicer sem napravo že pritrdil na kosilnico in pokosil en del , je pa potrebno še dodelani bolj fino filtracijo in mešalnik plina. Mogoče v bodočnosti bo tudi kakšen Subaru na ta energent
na kočevskem ima en generator lesnega plina obešen na UAZa, že dolg let. sam imam uplinjevalni kotel na polena, je pa plin agresiven če je iz drv. Iz oglja je po mojem precej manj agresivnih snovi, ker so že oddestilirane.
misliš agresiven do kovin? korozija in razpad materjala?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
kar mravljična, ocetna, pa še kaka kislina. pa jasno, tudi voda, 10% tehnično suhega lesa je še vedno vode. pri naravno sušenem jo je lahko 20%. kisline so velik problem tudi v sušilnicah lesa. meni je požrlo nekaj varov.
Iz drv pridejo kisline, ja. Npr. kis za vlaganje pridobiva s suho destilacijo lesa
Angleži so pa pogonski plin pridobivali iz premoga, če se prav spomnim. Kolk bi pa blo smotrno, da tak kotel proizvaja plin za gnat električni agregat? Bi moral met kar zajeten kotel.
ignorance is bliss
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov