Impreza wrx by Erik
Impreza wrx by Erik
Evo da predstavim še mojo novo pridobitev. Kupil sem wrx karavanko brez papirjev ki bo donator motorja in gx sedanko z navdnim 2.0 motorjem. Motor , menjalnik in inštalacijo smo že zamenjali ta teden pa sledi še zadnji most z diffom
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Re: Impreza wrx by Erik
Top sheet!
Javi prosim kako so šli ven vijaki na zadnjem mostu
Mogoče bom v prihodnosti menjal most, pa me je strah, da se vijaki ne bodo hoteli odvijačit...
Boš verjetno imel kake kose na razpolago, ane? Glede na to da imaš dve doma
Javi prosim kako so šli ven vijaki na zadnjem mostu
Boš verjetno imel kake kose na razpolago, ane? Glede na to da imaš dve doma
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Haha jutri je na vrsti zadnji most je tudi mene strah. Iz karavanke sem včeraj snel je šlo vse brez problema , pol ure pa je bil komplet dol 
To je balzam za moja ušesa
Je od Karavanke most (dokaj) brez rje?
Je od Karavanke most (dokaj) brez rje?
Karavanka je bila italjanska tako da je brez rje ampak tega bom zase porabil
WRX in navadne nimajo povsem istega mostu.
WRX-a ima na širše vpet zadnji differencial. Tam na differencialu WRX-e je še ena dodatna plata v kateri so puše ki se nato privijačijo v most. Pri navadnem je diff direktno na puše v mostu vezan.
Navaden ima 10cm med pušami in je torzijska sila na puše precej večja kot pri WRX kjer so puši narazen ene 25-30cm...
Da pa se verjetno oba namestit na avto/differencial. Ampak vprašanje če nebo potem pri silovitem speljevanju zadnji del "nabijal" oziroma boš ob menjavah imel občutek kot da ima zadnji konec v pogonu nekje zračnost.
WRX-a ima na širše vpet zadnji differencial. Tam na differencialu WRX-e je še ena dodatna plata v kateri so puše ki se nato privijačijo v most. Pri navadnem je diff direktno na puše v mostu vezan.
Navaden ima 10cm med pušami in je torzijska sila na puše precej večja kot pri WRX kjer so puši narazen ene 25-30cm...
Da pa se verjetno oba namestit na avto/differencial. Ampak vprašanje če nebo potem pri silovitem speljevanju zadnji del "nabijal" oziroma boš ob menjavah imel občutek kot da ima zadnji konec v pogonu nekje zračnost.
Kaj tocno bi tu rad povedal, da od wrxe most nebo pasal na navadno skoljko?BackW00d napisal/-a: ↑26. Februar 2020, 07:17WRX in navadne nimajo povsem istega mostu.
Razlika je v pritrditvi diferenciala. Najboljše se bo videlo na sliki.
Navaden subframe (puše diferenciala direktno v sub-frame):
WRX/STi subframe (puše diferenciala na dodatnem nosilcu):
Navaden subframe (puše diferenciala direktno v sub-frame):
WRX/STi subframe (puše diferenciala na dodatnem nosilcu):
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Ja vem, jst sm prebral da nebo spravu wrx mosta na navadno imprezo. Itak je drgac vpet diff, od legacyja turbo naprej.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost