Na poti nazaj sem zaslišal sumljive zvoke, ampak takrat sem še upal, da se mi samo zdi...
Legacy Spec B
Re: Legacy Spec B
Kako ti napredujes z motorjem?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Naročen 'low-mileage' JDM motor z vsemi pritiklinami in avtomatskim menjalnikom... Ampak bo z ladjo prišel, tako da bo še trajalo nekaj tednov. 
JDM? pri H6 so tut kakšne zanimive razlike glede na EU in US trg, ali si ga na japonskem najugodneje dobil? Kolk pa predvidevaš, da boš imel pa dela in komplikacij, da bo to delovalo v evropskem avtomobilu?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Razen par nemških variant z neznanim ali visokim številom prevoženih kilometrov kaj drugega kot JDM praktično ni za dobit... V UK se prodajajo JDM motorji, v USA in Kanadi prav tako - dejansko sem najugodnejšo varianto našel v Kanadi, kjer sem za nekaj nižjo ceno, kot bi v UK dobil samo 'gol' motor (blok in glave) dobil praktično vse, kar je na motorju (alternator, kompresor klime, servo črpalko, vžigalne tuljave, senzorje, sesalni kolektor, menjalnik, ...).
Kolikor sem uspel ugotovit, je pri EZ30 edina razlika, da JDM nima EGR sistema - tam, kjer je na EU motorju cevka, ki vodi k EGR ventilu, je na JDM motorju 'blenda' in menim, da lahko namesto blende dam cevko iz starega motorja.
Vse ostalo bi morali biti 'plug & play'.
No, za obnovo motorja sem pa dobil oceno cca. 6k€ - z novo gredjo, ležaji, batnimi obročki, tesnili ventilov, semeringi - motor bi naj bil po tem kot nov z 0km, dali bi naj tudi 2 leti garancije... Ampak za to sem trenutno malo 'prekratek' - morda ga kdaj kasneje vseeno dam 'obdelat' in bo na rezervi za naslednjič.
Kolikor sem uspel ugotovit, je pri EZ30 edina razlika, da JDM nima EGR sistema - tam, kjer je na EU motorju cevka, ki vodi k EGR ventilu, je na JDM motorju 'blenda' in menim, da lahko namesto blende dam cevko iz starega motorja.
Vse ostalo bi morali biti 'plug & play'.
No, za obnovo motorja sem pa dobil oceno cca. 6k€ - z novo gredjo, ležaji, batnimi obročki, tesnili ventilov, semeringi - motor bi naj bil po tem kot nov z 0km, dali bi naj tudi 2 leti garancije... Ampak za to sem trenutno malo 'prekratek' - morda ga kdaj kasneje vseeno dam 'obdelat' in bo na rezervi za naslednjič.
V najslabšem primeru menjaš glavo, če slučajno ne gre skupaj.
Sicer je to hitro še nekih 200€ dodatnega stroška...ampak jebiga, maš potem vse tko k je treba.
Boš na "low-mileage" motorju delal tudi veliki servis, ko ga dobiš, že na paleti ?
Sicer je to hitro še nekih 200€ dodatnega stroška...ampak jebiga, maš potem vse tko k je treba.
Boš na "low-mileage" motorju delal tudi veliki servis, ko ga dobiš, že na paleti ?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Glede na to, da sem na sedanjem motorju pred kratkim menjal verigo in vse, kar je povezano z njo, bom verjetno te stvari prestavil na 'nov' motor.
Prav tako imam namen zmenjat vsa tesnila, semeringe ipd., kjer bi se lahko cedilo olje, tako da bo motor čim dlje suh.
Prav tako imam namen zmenjat vsa tesnila, semeringe ipd., kjer bi se lahko cedilo olje, tako da bo motor čim dlje suh.
Plan vidim da je OK
Boš sam swapal?
Kdaj je pa EDD za pošiljko?
Boš sam swapal?
Kdaj je pa EDD za pošiljko?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
A lahko malo zmotim temo?
Se opravičujem že v naprej :P
A slučajno kdo ve če gre pnevmatika 225/45R17 na 7jj original feltne? Glih popust na mimovrste
Se opravičujem že v naprej :P
A slučajno kdo ve če gre pnevmatika 225/45R17 na 7jj original feltne? Glih popust na mimovrste
offtopic jst mam na 8J 15" felgi 205/70 gumo.
https://www.tyresizecalculator.com/char ... size-chart
Ne drži absolutno, ampak v večini primerov bi pa moralo.
Ne drži absolutno, ampak v večini primerov bi pa moralo.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
To bi še moralo dokaj normalno zgledat...
Jaz sem imel na 8J 215/45, pa je bil že precej 'stretched look'... Morda se na višji gumi to ne pozna tak fejst?
Gre, jaz sem imel obe dimenziji; 215/45/17 in 225/45/17.
Dimenzija 215/45/17 ima premalo gume okoli in blatnik izgleda prazen. Avto potem izgleda, kot da ima premajhna kolesa. Tudi celotni premer gume je manjši od ostalih dveh dimenzij 205/55/16 in 195/65/15.
Mnogo boljša se mi zdi 225/45/17.
Dimenzija 215/45/17 ima premalo gume okoli in blatnik izgleda prazen. Avto potem izgleda, kot da ima premajhna kolesa. Tudi celotni premer gume je manjši od ostalih dveh dimenzij 205/55/16 in 195/65/15.
Mnogo boljša se mi zdi 225/45/17.
Se pardoniram, preveru felgo in je 7J.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov