To je končnik stabilizatorja. Kjer je vijak, je noter gumi puša, in pri tvojem je najbrž že precej deformirana. Zamenjaj na obeh straneh, je poceni. Kupi se kar cel končnik. Majo vsepovsod, autodoc, rezervniavtodeli24, celo silux in podobni.
Moj fori 2003 na plin
Re: Moj fori 2003 na plin
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Američani sicer govorijo, da so underbody premazi slaba izbira, ker ujamejo vlago in zato se začne rja pod premazom. Ne pa vem koliko naj bi bilo to res.BackW00d napisal/-a: ↑08. November 2018, 10:52Men je Crown povabljil samo zaradi votlih delov. Roke, most, pragovi notranji blatniki, to vse če je znotraj zaščiteno je precej bolje kot če je samo od zunaj.
Ker itak ti avto vedno od znotri na ven zgnije, in ko pride rust enkrat do barva, da se naredi mehurček, je zadi že kar ornk krasta![]()
Sam sem šel dve let nazaj našpricat WRX-o, pa jo bom verjetno spomaldi zopet šel...
OD zunaj pa underbody ja, katran/vosek je prava stvar za od zunaj![]()
![]()
Meni se prav tako zdi bolj pomembno zaščiti votle dele od znotraj, saj se tam zadržuje največ vlage in od tam začne rja: od znotraj proti ven.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Za zacetek mi je vazna zascita pred rjo, ker bo zdej po slanih cestah vozu k jih prej kot primorc verjetno ni poznal...
Ahh se enkrat pa ne bom na autodocu narocal, skoda k nisem prej vedu k sem hladilnik narocu... kje se pa pri nas to dobi za primerno ceno? Pa a tud lahko sam zamenjam a je bols kam peljat?
Če ne šklopota ga ne rabiš menjat.
Navoj ni kriv, le postrani stoji zaradi utrujenosti in butastega vpetja ostalih reči
Navoj ni kriv, le postrani stoji zaradi utrujenosti in butastega vpetja ostalih reči
Opazil nisem da bi, bom za pozoren...
Dobi se kar pogosto. Mal drago, ampak ziher, imajo pri Silux. Komod zamenjaš sam. Prednji so po 13-14€ komad pri Silux, zadnji malo manj. Z malo truda in mogoče par fičnikov več se najde za ta dnar tudi par namesto 1 komada.
Tudi Silux je "zanimiva" trgovina glede garancij, pošiljanja napačnih izdelkov, čakanja na dobavitelje, nepravilnem prikazu zaloge ...
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
to znajo tud pri potokarju. zadnjič ni pasalo nič od kupljenega, ne pakne za bremze ne filter za zrak ... tko da ...
Sam za tole ti pa svaka res! Neki kupujem, sem se na tole spomnu pa tkoj preveru, kakšne šanse mam
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Tezavam kar ni konca... zadnje dni je starter tako nagajal da sem ga komaj vzgal, no zdaj je ze popravljen. Je bil tisti zobnik noter cisto razmajan, pa sem na sreco pri avtu dobil se nekaj rezervnih delov (ta zobnik, zadnje koncnike, tako da jih tudi ne rabim iskat, itd...).
Ko pa sem lezal pod avtom sem opazil da mora nekje puscati olje
Kaj naj storim?
Ko pa sem lezal pod avtom sem opazil da mora nekje puscati olje
Kaj naj storim?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Pušča O-ring pod cevjo za nalivanje olja.
Dimenzije so 23,7 x 3,5 (mm).
Jaz sem v lokalni trgovini z ležaji našel O-ring 23,39 x 3,53 za 16 centov.
Jaz sem v lokalni trgovini z ležaji našel O-ring 23,39 x 3,53 za 16 centov.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Glede na to da je tam pod pumpo mastno, bi znalo bit da pušča tudi kakšen semering glavne ali odmične gredi, je pa tam vmes še kup nekih "tesnil" tipa o-ring/pasta, kjer bi lahko rahlo puščalo.
Če avto NE pušča oljnih kapljic po dvorišču/parkiriščih, se osebno sploh nebi preveč sekiral
Menjaš ko boš delal kak večji servis.
Seveda. če je krivec O-ring na cevi za dotakanje (tisti hitro rata povsem trd) jo menjaš takoj....
Sam rad obiskujem www.dihta.si, kjer mi prez težav zrihtajo take oringe. Za tja vzameš navaden NBR o-ring, taka dimenzija bo stala cca okoli 1€...
Glede na kataloško rabiš o-ring dimenzije: 23,7mm × 3,5mm (notranji diameter/debelina)
Verjetno boš dobil 24 × 3,5mm ali 23 × 3,5 v trgovinah, razen če vzameš original...
Če avto NE pušča oljnih kapljic po dvorišču/parkiriščih, se osebno sploh nebi preveč sekiral
Menjaš ko boš delal kak večji servis.
Seveda. če je krivec O-ring na cevi za dotakanje (tisti hitro rata povsem trd) jo menjaš takoj....
Sam rad obiskujem www.dihta.si, kjer mi prez težav zrihtajo take oringe. Za tja vzameš navaden NBR o-ring, taka dimenzija bo stala cca okoli 1€...
Glede na kataloško rabiš o-ring dimenzije: 23,7mm × 3,5mm (notranji diameter/debelina)
Verjetno boš dobil 24 × 3,5mm ali 23 × 3,5 v trgovinah, razen če vzameš original...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kapljic ni, sem pa v zadnjem casu (mesecu?) moral doliti nekaj dl olja, samo takrat nisem spodaj nic gledal.
A je v tej cevi se olje, da ga je treba nekaj spustiti ven, a se samo odsraufa?
A je v tej cevi se olje, da ga je treba nekaj spustiti ven, a se samo odsraufa?
Lahko kar odšraufaš, ne bo nič priteklo ven.
ne sekiraj se preveč, gotov bo še kje malo spustilo če boš vozil avto par let. ker je voz bokser, je verjetnost za netesnost oz. kako kaplo olja tu in tam znatno večja kot pri pokonci stoječmu 4 valjniku.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov