Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 10
Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 10
Mogoče g. Peter Gerkšič na Jamovi, na drugi strani kot Spar na Viču.
- SubaruLove
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 592
- Kraj: Ljubljana
Za kaksno toyoto? Logar nardi tazga da avto prezvi.
Za kak denar pa to Logar kaj naredi... jst bi tut en tak lonc k ga mas ti Klemz prav lepo brboce...
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
- galimim
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 555
- Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico
Za Toyoto Corollo 1.4 2004 letnik
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021
Subaru XV 1.6 2021
Nekaj časa nazaj je tekla debata o carinjenju pošiljk iz Rusije. Ponovno sem naročil liftkit in zadeva je zopet prišla brez dodatnih stroškov. Tukaj imaste sledenje paketa.
Kje ti to Klemz narocas... jst sm jim placal majku jim..
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
Ajej, šele danes ko sem že desetič prebral, sem ugotovil, da si mislil, da je iz nerjavečega jekla, pa da je tolk hude kvalitete da zdrži 100 let (več kot bo avto).
Mi ni šlo v glavo kako misliš, da bo avto preživel (da nebo z avtom kaj narobe, zarad izpuha).
Logar/Logarsson dela res hude zadeve, pa kar sem do sedaj slišal cen, so ble res dobre, za delo ki ga opravi
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Jst sem tud plaču za pošilko ki je bila 4000 RUB...pa še na TNT hitro pošto sem dal, sam je glih tok cajta trajalo kot če bi navadno :P
@klemzu je pač zdaj nekajkrat uspelo, da se uslužbencu na carinski pošti ni dalo njegovega paketa ocarinit (ker je bil najbrž paket premajhen da bi mu bil zanimiv, ker se je prodajalec zlagal ceno na CN22 obrazcu, mogoče je bila vrednost paketa pod 22 € ipd.).
To pa ne more ovreči dejstva, da je po zakonu obvezno plačati DDV za vsak paket, ki pride v Slovenijo izven držav EU in ima vsebino vredno nad 22 € oz. DDV + Carino za vsak paket, ki ima vsebino vredno nad 150 €! (Poštnina se ne šteje v vrednost paketa. Če pa je vrednost paketa nad 22 €, se plačajo dajatve za vrednost paketa in za poštnino!)
http://www.fu.gov.si/fileadmin/Internet ... _osebe.pdf
@kemz: Ne razumem zakaj se moraš širokoustiti kako ti je uspelo, ker ti nisi nič vplival na to (ali pač?). Slučajno se carinikom ne da tvojih paketov pregledati, čeprav bi jih morali. Če pa si naročil lift kit pod 1700 RUB pa itak gre paket čez brez carine...
LP M
To pa ne more ovreči dejstva, da je po zakonu obvezno plačati DDV za vsak paket, ki pride v Slovenijo izven držav EU in ima vsebino vredno nad 22 € oz. DDV + Carino za vsak paket, ki ima vsebino vredno nad 150 €! (Poštnina se ne šteje v vrednost paketa. Če pa je vrednost paketa nad 22 €, se plačajo dajatve za vrednost paketa in za poštnino!)
http://www.fu.gov.si/fileadmin/Internet ... _osebe.pdf
@kemz: Ne razumem zakaj se moraš širokoustiti kako ti je uspelo, ker ti nisi nič vplival na to (ali pač?). Slučajno se carinikom ne da tvojih paketov pregledati, čeprav bi jih morali. Če pa si naročil lift kit pod 1700 RUB pa itak gre paket čez brez carine...
LP M
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
90€ nekje sem placal. Na cn22 pise 1200rur cca 15€. Nisem bil nikol pozoren.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
A no vidiš, to je popolnoma druga zgodba.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Kaksna je pa fora iz usa? Akse niso glih mejhn pa lahek paket, pa je blo vseen brez carine. So kaksne zvezne drzave z eu v dogovoru okol tega?
Ne. Vse kar ni iz EU bi moralo biti ocarinjeno.
Seveda pa kot sem napisal, lahko so cariniki leni, pa spustijo nekatere pakete, lahko se zlažeš na CN22, ampak za prevelike pakete to ne gre...
Včasih če so ustavili paket in se je izkazalo da je vrednost manjša od 22 € so paket spustili čez brez nič, danes pa takoj ko ti ustavijo paket, tudi če se izkaže da ni treba plačati carine, moraš plačati 5 € ali nekaj takega za obdelavo.
Seveda pa kot sem napisal, lahko so cariniki leni, pa spustijo nekatere pakete, lahko se zlažeš na CN22, ampak za prevelike pakete to ne gre...
Včasih če so ustavili paket in se je izkazalo da je vrednost manjša od 22 € so paket spustili čez brez nič, danes pa takoj ko ti ustavijo paket, tudi če se izkaže da ni treba plačati carine, moraš plačati 5 € ali nekaj takega za obdelavo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost