Legacy 1998 by Grizliboy
Re: Legacy 1998 by Grizliboy
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Bentiš ........................ to ne moreš da verjamaš ....................... Abs opozorilna lučka ki mi je gorela zadnje čase ................................... jah, moja čista banalna neumnost ........................................ Zadaj sem zamenjal pozicijsko/stop žarnico z led žarnico (na sami žarnici je 21 ledic, tako da sem mislil da bo dovolj upora da ne bo javljalo napak) .................................. Pa sem danes iskal čisto po sistemu "kaj pa če je to ?" ................................... zamenjam nazaj na navadne žarnice in ni več ne duha ne sluha o opozorilni lučki za abs.

Je pa zanimivo da je nekaj časa rabil da je skužil subi komjuter da nekaj nea štima tukajle in je prižgal eno od opozorilnil lučk.
Je pa zanimivo da je nekaj časa rabil da je skužil subi komjuter da nekaj nea štima tukajle in je prižgal eno od opozorilnil lučk.
Hmm...če to ni šele "vsaj dvajsetkrat sem že dal kontakt" odkar sem zamenjal, bi rekel, da tole pač sovpada
Da bi avto javljal z ABS lučko?
Ta je mal bosa
Da bi bil ABS sistem vezan z isto maso kot bremz lampe? Da bi zaradi premalo upora tekel tok v napačno smer.....hmmm.....nevem štromarski del moje duše pravi da nekako ne
Da bi avto javljal z ABS lučko?
Da bi bil ABS sistem vezan z isto maso kot bremz lampe? Da bi zaradi premalo upora tekel tok v napačno smer.....hmmm.....nevem štromarski del moje duše pravi da nekako ne
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
No, fino, da si zrihtal. Če sem prav razumel (vir google) so 4 polne ledice lahko problematične, ker imajo lahko stik med obema masama in potem lahko prihaja napetost "nazaj" do ABS-a in dobiš lučko. Sicer meni na outbacku 2008 čist normalno dela 4 polna ledica zadaj, na imprezi sem pa nekje v tem času, ko sem menjal žarnice -> ledice isto pridelal abs lučko... Samo pri meni ne zgine, če dam žarnice nazaj, sem pa še par drugih stvari takrat na avtu delal, tko, da, nisem prepričan, kaj je sploh bil razlog.
Sej meni tud ni nič jasno ampak očitno deluje ............ no vsaj pri mojem, ka jaz vem kaj so prčkalBackW00d napisal/-a: ↑02. Julij 2018, 17:43Hmm...če to ni šele "vsaj dvajsetkrat sem že dal kontakt" odkar sem zamenjal, bi rekel, da tole pač sovpada![]()
Da bi avto javljal z ABS lučko?Ta je mal bosa
![]()
Da bi bil ABS sistem vezan z isto maso kot bremz lampe? Da bi zaradi premalo upora tekel tok v napačno smer.....hmmm.....nevem štromarski del moje duše pravi da nekako ne![]()
Sej sem že kmalu po prižigu opozorilne lučke ugotovil, čisto slučajno seveda
No super!
En dan boš pohupal pa bo airbag odprlo
Tole se tisti fini "electrical gremlin" ki ti lahko takole počasi frčkajo živce ja.
Če je bilo tako kot si napisal, je dejansko ziher nekaj na tem.
Lahko da si kaki releji ali CAN-BUS-i za preverbo delijo kanale in takole pride do takih motenj.
Kitajske led žarnice so tako ali tako cvetke. Lahko takele fine motnje pošiljajo med delovanjem, in dejansko zamotijo tele novodobne CAN-BUS protokole...
En dan boš pohupal pa bo airbag odprlo
Tole se tisti fini "electrical gremlin" ki ti lahko takole počasi frčkajo živce ja.
Če je bilo tako kot si napisal, je dejansko ziher nekaj na tem.
Lahko da si kaki releji ali CAN-BUS-i za preverbo delijo kanale in takole pride do takih motenj.
Kitajske led žarnice so tako ali tako cvetke. Lahko takele fine motnje pošiljajo med delovanjem, in dejansko zamotijo tele novodobne CAN-BUS protokole...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Malo sem gledal 'wiring diagram' za '97 Legacy in neke povezave med pozicijsko / stop žarnico ter ABS modulom (ki krmili ABS lučko pri instrumentih) ni videti...
Kar se tiče CAN-BUS-a pozabi kar sem pisal. 1998 legacy nima tega....sem mel v glavi nekako, da imaš 2007 model....
Tole z ledicami v pozicijah in ABS lučko se tudi meni zdi skoraj nemogoče, da je povezano.
A si sploh prebral ABS kodo, da bi mogoče ugotovil kaj bi lahko bil problem?
A si sploh prebral ABS kodo, da bi mogoče ugotovil kaj bi lahko bil problem?
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Nisem prebral, ker so mojstri z izolirtrakom namotali 20 cm na dolgo tisti žmukl žic, tko da nisem potem hotel rezal izolirtraka da ne bi prerezal/zarezal kakšne žice ....................... pol bi se šele računalniku zmešalo.
Sem pa našel tisti konektor, je bil čisto tam pri požarni steni, potem pa 20 centi nadolgo zalepljeno proti volanu - ponavadi se te žice poveže na dveh, treh mestih, ne pa da porabiš pol izolirtraka.
Pa tudi sedaj sem rešil zadevo, ledice pa zabrisal sodelavcu v glavo.
Me prav zanima če bo toto čudo na štirih kolesih sploh prišel skozi tehnični.
Se mi zdi da bo uni tip tam na Vrhniki obupal naštevati napake
in me spustil čez že zaradi usmiljenja.

Sem pa našel tisti konektor, je bil čisto tam pri požarni steni, potem pa 20 centi nadolgo zalepljeno proti volanu - ponavadi se te žice poveže na dveh, treh mestih, ne pa da porabiš pol izolirtraka.
Pa tudi sedaj sem rešil zadevo, ledice pa zabrisal sodelavcu v glavo.
Me prav zanima če bo toto čudo na štirih kolesih sploh prišel skozi tehnični.
Iz tvojih ust v božja ušesa
Vrh svetih treh kraljev (884 nm) v Logaški občini.
http://shrani.si/f/1p/yA/3HZwDNMx/dsc04328.jpg

Fotografirano s sony rx100 mark5, obdelava v photoshopu.
http://shrani.si/f/1p/yA/3HZwDNMx/dsc04328.jpg
Fotografirano s sony rx100 mark5, obdelava v photoshopu.
Zadnje čase sem opazil, da se ljudje vozijo za menoj kar s konkretno varnostno razdaljo (beri dolžino vsaj dveh avtov).
Sem že prejšnji teden kupil vakumsko stojalo za fotoaparat in posnel če se slučajno tako zelo kadi za menoj (naredil dnevni in nočni posnetek) al kaj se dogaja tam zadaj ?????
Pa ni blo vidnega nekega dima niti plamena ....., da bi ljudje vozili tako daleč za menoj.
No, ta teden se je pa zrihtal avspuh (spredaj zavarilo luknjo in zamenjalo zadnji lonec) ................. ko je bil avto na dvigalu sem pogledal na hitrico pod kiklo moje subice ........................ pa ni bilo nekih hudih nepravilnosti opazit .................... dokler nisem prišel do zadnjega odbijača, in gledam in gledam, pa mi ni bilo čisto jasno kako sploh še stoji odbijač na avtu - spodaj in s strani sploh ni bil NIKJER prišravfan !!
Kar ga je držalo je bilo zgoraj pri vratih prtljažnika oz. na samem naletnem nosilcu, pa še to bol kilavo in se je potem majal cel odbijač na vsakem kamenčku ali luknjici.
Sam bi še večjo razdaljo naredil za takim avtomobilom.
Sem pa zavonjal vonj bencina ko sem bil na sovoznikovi stani, pa tudi med vožnjo občasno zavonjam pri odprtih zadnjih oknih. Tako da bo treba preverit točilno cev, tank in napeljavo proti motorju.
Ahhhh, ne zmanjka dela

Sem že prejšnji teden kupil vakumsko stojalo za fotoaparat in posnel če se slučajno tako zelo kadi za menoj (naredil dnevni in nočni posnetek) al kaj se dogaja tam zadaj ?????
No, ta teden se je pa zrihtal avspuh (spredaj zavarilo luknjo in zamenjalo zadnji lonec) ................. ko je bil avto na dvigalu sem pogledal na hitrico pod kiklo moje subice ........................ pa ni bilo nekih hudih nepravilnosti opazit .................... dokler nisem prišel do zadnjega odbijača, in gledam in gledam, pa mi ni bilo čisto jasno kako sploh še stoji odbijač na avtu - spodaj in s strani sploh ni bil NIKJER prišravfan !!
Sem pa zavonjal vonj bencina ko sem bil na sovoznikovi stani, pa tudi med vožnjo občasno zavonjam pri odprtih zadnjih oknih. Tako da bo treba preverit točilno cev, tank in napeljavo proti motorju.
Tko ........ avspuh zrihtan ................... manšete na pogonski osovini zamenjane ........................ zdej pa počakat na tehnični, da mi strokovno povedo stanje
moje subice

Men na tehnicnem ze doug niso nc pamtnga povedal....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost