Legacy 1998 by Grizliboy

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Re: Legacy 1998 by Grizliboy

Odgovor Avtor: Grizliboy » 24. Maj 2018, 22:20

12,7v pravi polnilec, ko je začel polnit je takoj prišlo do 13v. Ga bom kar čez noč pustil na polnilcu.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2904
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 25. Maj 2018, 06:55

12,7v je ok, pri prižganem avtu bi moralo bit maleknost čez 14v.
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 25. Maj 2018, 21:35

Ne vem kaj si naj mislim o tej abs lučki. :annoy Opazil sem pa da lučka za abs čisto normalno ugasne in se ne prižge če imam ugasnjene luči !! Takoj ko prižgem parkirne luči ali kratke pa se takoj prižge abs lučka. Bom jutri spihal in našprical s kontakt sprejem kabel na samem absu, če bo kaj bolje.

Ps: Polnilec je polnil čez celo noč in je zjutraj kazal 13,2 v (s merilnim aparatom za preverjanje voltaže/omov ...... pa ne znam delat).

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
subson
Uporabnik foruma
Prispevki: 196

Odgovor Avtor: subson » 25. Maj 2018, 21:58

Grizliboy napisal/-a:
25. Maj 2018, 21:35
Ne vem kaj si naj mislim o tej abs lučki. :annoy Opazil sem pa da lučka za abs čisto normalno ugasne in se ne prižge če imam ugasnjene luči !! Takoj ko prižgem parkirne luči ali kratke pa se takoj prižge abs lučka. Bom jutri spihal in našprical s kontakt sprejem kabel na samem absu, če bo kaj bolje.

Ps: Polnilec je polnil čez celo noč in je zjutraj kazal 13,2 v (s merilnim aparatom za preverjanje voltaže/omov ...... pa ne znam delat).
Daš na eno vrednost v DC polju (nevem katere mas) in ko avto laufa pomeri akumulator.. crn kabl minus, rdec plus. Simpl :)
Če bi bil vedež, nebi bil revež :smrk

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 25. Maj 2018, 21:59

Maso preveri, na enem tujem subaru forumu sem bral o precej podobnem problemu in je bila slaba masa razlog.
subson napisal/-a:
25. Maj 2018, 21:58
Daš na eno vrednost v DC polju (nevem katere mas) in ko avto laufa pomeri akumulator.. crn kabl minus, rdec plus. Simpl :)
Višjo, kot jo boš meril ;)

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 25. Maj 2018, 22:07

Sama masa na akumulatorju je videti trdno zašravfana, jo bom pa odšravfal in spucal če se je kaj nabralo. Kam je pa prišravfan drugi konec mase ki gre iz akumulatorja (kabla sta spelana v tisto opleteno zaščito in kolikor sem na hitro pogledal se ne vidi kam gre) ? Na motor ali na karoserijo ?

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 25. Maj 2018, 22:24

Če sem prav razumel je masa od ABS-a speljana na blatnik, skupaj z maso za luč na sovoznikovi strani, tako, da predvsem tisto preveri.
Drugi konec "glavne" mase iz akumulatorja bi se moral razdelit na več delov, ki gredo, na motor, menjalnik in karoserijo.

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 02. Junij 2018, 03:22

Zaradi večkratnega snemanja volana (zamenjava armaturnih lučk z ledicami in kasnejše nedelovanja zaradi narobe obrnjenih ledic in utripanje ledice zaradi slabega kontakta ene od ledic, napačnega ugašanja smerokazov in počasnega premikanja kazalca nivoja goriva ....) ter neznanja sem uspel strgati takoimenovani clockspring kabel za delovanje airbaga in troblje. :cr :scrm :scrm :amb http://shrani.si/f/1q/11g/3zqtnSIT/1.jpg Prva rešitev je bila nakup iz Kamijonovega donar legacyja, vendar je bil Kamion odsoten čez teden, pa tudi zaradi možnost da clockspring iz tretje generacije ne bi pasal na drugo generacijo legacyja, sem se odločil poiskusiti srečo in razstaviti ter popraviti vražji kabel. :grim
Samo lotanje mi več ali manj ni delalo težav, upanje pa pravijo da umre zadnje :mrgreen:

Prvo sem mogel ugotoviti kako sploh raztaviti toto čudo tehnike. Dva zatiča na zunanji strani sem lahko odprl, vendar sem videl da robove skupaj držijo tri prešane kovice ....................... dobro bom pač povrtal :smsw , dokler je kovica držala skupaj je vrtanje delovalo, ko pa sem povrtal prešani del kovice pa se mi je začela vrteti skupaj s svedrom :lcry ........................ kaj zdaj ? Kovica je še zmeraj toliko držala da nisem mogel razstaviti ......... jah nič šravfciger v režo in raztegnil da je plastika spet prijela kovico in sem lahko nadaljeval s vrtanjem kovice dokler je ni sveder porinil ven. 8-)

Super, sedaj sem lahko na zunanji strani odprl plastiko v celoti, vendar jo je nekaj še zmeraj držalo na notranji, sredinski strani :cr Za popi.... , gledam sredinski del in vidim da vse skupaj drži še šest jezičkov :!?: Super kako zavraga naj sedaj vseh šest jezičkov raztegnem :?: :?: Probavam, pa probavam in že počasi izgubljam živce ................. vzamem tanajmanjše šravfcigerje pr bajt in jih preprosto vtaknem v do konca notri med ježiček in plastiko .................... ko tako naredim še s četrtim jezičkom pa sredinska, okrogla plastika končno popusti in jo odnese nekam pod računalnik, k sreči mi pa večina ostalega ostane v roki :reli Pogledam in ugotovim da je kabel utrgalo čisto na koncu in da je ostal kabel čisto lep in nepoškodovan :smly :smly

Razstavim še konektor in odstranim kabel na zadnji strani. Kabel na koncu sem odrezal nekje 7 cm (zmečkan, strgan del) kar s škarjami. Pogledam kako pride kabel v konektor ter potem na eni strani z olfo izrežem plastiko konektorja. Sam kabel pa kar z olfo očistim zaščitne plastike do bakrenih kabeljčkov.
http://shrani.si/f/1t/L4/3UYFvydD/2.jpg http://shrani.si/f/2V/12C/1aOMQvgn/3.jpg Ko tako pripravim pa trenutek resnice in preizkus moje potrpežljivosti pri večkratnih poskusih ponovne združitve kabla in konektorja. S pomočjo cinola paste mi le nekako rata združit skoraj nezdružljivo :clap :vctry
http://shrani.si/f/1R/Pc/4GCExTJI/1/4.jpg Ves v strahu ali bo delovalo nesem v avto in probam .......................................... in delujeeeeeeeeeeee. No, vsaj hupa deluje, airbag pa bom raje preverim kdaj drugič, ko bo kdo ki zna preverit s multimetrom stanje v tokokrogu airbaga.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 02. Junij 2018, 05:48

Fajn, da si zrihtal; zakaj si pa sploh snel volan? Za menjavo ledic v armaturi to ni potrebno.
Glede delovanja ABS-a, ko ni bilo stika, ti je verjetno gorela lučka v armaturi? Če je po popravilu ugasnila, pol je zelo verjetno, da si prav zrihtal. No, pa da je ni odprlo, k si vžgal avto po sestavljanju je tudi dober znak :sm

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 02. Junij 2018, 08:14

strumf666 napisal/-a:
02. Junij 2018, 05:48
Fajn, da si zrihtal; zakaj si pa sploh snel volan? Za menjavo ledic v armaturi to ni potrebno.
Glede delovanja ABS-a, ko ni bilo stika, ti je verjetno gorela lučka v armaturi? Če je po popravilu ugasnila, pol je zelo verjetno, da si prav zrihtal. No, pa da je ni odprlo, k si vžgal avto po sestavljanju je tudi dober znak :sm
Abs-a še nisem zrihtal, še iščem kaj naj bi bilo narobe. Na tem kablu sta troblja in airbag.

Pri demontaži armaturke sem volan snel ker sem tako dobil precej več prostora za delo. Sicer se da tudi če samo spustiš volan čisto dol in potem gre armaturka čiiiisto na knap mimo volana in usnja .............. ma robovi plastike so precej ostri za tisti mehak usnje, pa nisem hotel reskirati da potem ves čas gledati tisto strgano usnje. Navsezadnje so samo 3je šravfi več dela. :th

Uporabniški avatar
Uporabnik foruma
Prispevki: 415
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Avtor: Topo » 02. Junij 2018, 08:52

Za ABS najprej preberi kode. Tukaj so navodila: https://www.ultimatesubaru.org/forum/to ... abs-codes/
Pod volanom najdi tak konektor. Tista dva pina sta originalno zalepljena z izolirnim trakom, tako da moraš odvit trak, da jih najdeš.
Terminal 6 je za branje ABS kode, terminal 3 pa za airbag kode.

Še slika: https://www.google.si/search?q=abs+conn ... JndCeX-eSM

Če skleneš zelena konektorja, pa lahko bereš Check Engine kode.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 02. Junij 2018, 10:13

Zatipkal sem se, airbag sem mislil. Za kode za oboje, ti je pa že topo napisal sistem.

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 02. Junij 2018, 11:08

Topo napisal/-a:
02. Junij 2018, 08:52
Za ABS najprej preberi kode. Tukaj so navodila: https://www.ultimatesubaru.org/forum/to ... abs-codes/
Pod volanom najdi tak konektor. Tista dva pina sta originalno zalepljena z izolirnim trakom, tako da moraš odvit trak, da jih najdeš.
Terminal 6 je za branje ABS kode, terminal 3 pa za airbag kode.

Še slika: https://www.google.si/search?q=abs+conn ... JndCeX-eSM

Če skleneš zelena konektorja, pa lahko bereš Check Engine kode.
Uuuuu, Tapo, najlepša hvala za tole. :thup :clap

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 16. Junij 2018, 13:06

:lcry :lcry

A ima kdo rabljen levo, voznikovo ogledalo za legacyja 1994-1998 ? Ogledalo ima lektronski premik in gretje (pa tud če nima ogrevanja, bom že preživel).

So mi ga na domačem dvorišču zlomili :annoy :annoy , da izvem kdo je bil :w maaaaaa .............................. ne bo dobro zanj oz. zanjo. :crap

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 17. Junij 2018, 08:45

Če ne najdeš kje bliže mam jaz zagotovo ene par ogledal na zalogi.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov