"škrtanje" menjalnika pri prestavljnju v 2. presta
"škrtanje" menjalnika pri prestavljnju v 2. presta
Imam Justy 1.0 letnik 90, ki sicer deluje odlično. Moti me edino "škrtanje" menjalnika pri prestavljanju v 2. prestavo.
Do tega prihaja predvsem pri prestavljanju iz 3. v 2. prestavo (škrta pri prestavljanju v 2. prestavo pri hitrosti nad cca 20 km/h).
Je imel ali ima kdo podobno težavo? Kakšna ideja za enostavno rešitev tega problema?
Do tega prihaja predvsem pri prestavljanju iz 3. v 2. prestavo (škrta pri prestavljanju v 2. prestavo pri hitrosti nad cca 20 km/h).
Je imel ali ima kdo podobno težavo? Kakšna ideja za enostavno rešitev tega problema?
To se obcasno (!) dogaja tudi meni (justy, 1.2, l. 94) in sicer samo iz tretje v drugo. Na servisu (Čater) je bil odgovor isti kot od gorazd0a. Z navedbo v stilu "ne pričakuj čudežev" olja nismo menjali (ker smo ga ze menjali 30.000 km nazaj), za menjavo sinhrona pa je mehanik ocenil stroške samo sinhrona okoli 50 jurjev.
Se mi je zdelo pa zanimivo, sem cez cas srecala enga gorenjca z justyjem. In se tako meniva mal o najinem konjicku, pa pravi, majo pa justyji serijsko napako kar se tice menjalnika. No tako da nekaj bo ze na tem!
lp
Se mi je zdelo pa zanimivo, sem cez cas srecala enga gorenjca z justyjem. In se tako meniva mal o najinem konjicku, pa pravi, majo pa justyji serijsko napako kar se tice menjalnika. No tako da nekaj bo ze na tem!
lp
- snetaskira
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 56
- Kraj: Kranj
- SubaruFreak
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 317
- Kraj: Kranj
hehe, tudi moja justi škrta...predvsem tkrat, ko priletim v ovinek z večjo hitrostjo in potem zaviram ter šaltam v drugo... obvezno škrtne...
če in ko najdem rešitev, pa sporočim:)
če in ko najdem rešitev, pa sporočim:)
150 BHP 2.0 Boxer Diesel, Satin White Pearl body paint, all the neccessities one needs combined with THE best driving experience in The World... LOVE it's what makes Subaru a SUBARU:)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost