prednje premze za LC 200€ (diski in ploščice). moram povedat, tako veliki in debeli diski držijo kar dolgo (pakne ne). v cca. 100.000 km menjal samo 1x.nebivedu napisal/-a: ↑02. November 2017, 20:30Zakaj pa nisi obdržal LC, če je bila tako dobra?
Zavore za foresterja so 2x diski + ploščice + pakne = 69€ Če jih za toliko dobiš za Lc, potem pa dobro.
Amortizerji so vsi štirje s fedri skupaj manj kot 400 evrov.
Ležaji so rak rana imprez in foresterjev (do 2002 letnika imajo oboji probleme), ampak na srečo se jih da dobiti zelo ugodno (27€ za komad).
amortizerji+fedri vse komplet EMU, cca. 400€ (+5 cm lifta je še tu not) iz luxemburga, tu neke razlike ni(logično, razlike v teži je recimo 10 kil jekla med obema kompletoma).
Ležaji zadnji ne vem, nikoli menjal. Prednji razstavljivi so cca 65€ (pomeni da jih zdreš, podmažeš in vgradiš nazaj). Menjal zaradi malomarnosti (pozabil dofilat mast v bunke), sicer to ni potrebno.
Prosim predlagaj kako ugotoviti napako in odpravo le-te. Ali kdorkoli, če imaste idejo kaj pogledat, prosim predlagajte. Najprej bom menjal zračni filter. Dvomim da bo pomagalo, škodilo ne bo.nebivedu napisal/-a: ↑02. November 2017, 20:30Če ti avto pije 12.7 litra, potem je nekaj narobe z avtom. Forester ob samo mestni vožnji pije do 11 litrov. Štiri sem imel, pa noben ni imel porabe višje od 12 litrov če sem se samo po mestu vozil (vsi so imeli AT gume). Z vsaj 100kg na strehi in polnim prtljažnikom sem imel povprečno porabo 10 (za 7800km) litrov ko sem šel v maroko, pa je imel avto več kot 290.000km (na avtocestah do in iz maroka ga nisem šparal in sva se vozila tudi 150km/h).
Še outback automatik ne pije toliko, pa če se samo po mestu vozim ne pridem čez 11 litrov.