problem legacy

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
uross19
Uporabnik foruma
Prispevki: 121

problem legacy

Odgovor Avtor: uross19 » 16. Oktober 2017, 23:06

no po večkratnem prižiganju lučke ki opozarja za ročno mi je posvetila še parkat pa sm mislu d je to zato ker mam prednje ploščice čist na konc ko sm mal bl na bremzo prtisnu se je posvetla in sedaj pri pospeševanju v klanec iz 1v2 če se komu kaj svita naj pove vrjetn bom pa na tester mogu prklopt še video
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ribQFV4 ... e=youtu.be[/youtube] je pa legacy 2006 2.0r ma pa lih mal čez 250 k km

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Re: problem legacy

Odgovor Avtor: Kristijan » 17. Oktober 2017, 06:17

pri mojem je bilo premalo zavorne tekočine... fotester letnik 2000
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 17. Oktober 2017, 07:35

Tudi sam sem imel po menjavi diskov in ploščic zavorne tekočine v posodici malo nad polovico. Ob močnem zaviranju je posvetila lučka za zavore. Po dotakanju olja do max nič več.

Sajmon
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Sajmon » 17. Oktober 2017, 07:47

Pardon, po menjavi batkov.

uross19
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: uross19 » 17. Oktober 2017, 08:17

ja se zavorne tekočine je trenutno pod polovico.. de ko bom zamenov diske pa ploščice pa sporočim

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4466
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 17. Oktober 2017, 08:24

Diski in ploščice 100% nimajo nič z lučko, saj Subaru nima nobenih kontaktov za to - opozorilo za obrabljene je akustično (ena kovinska vzmet, ki začne drset po disku in zelo neprijetno škripa)...

Dotoči nekaj malega zav. tekočine, pa bo OK. Če imaš že obrabljene diske in ploščice, ne dotoči do polnega, saj boš potem imel težavo, ko boš batke moral stiskat nazaj v čeljusti.

Sajmon
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Sajmon » 17. Oktober 2017, 09:01

Danci, lahko pa takole razumemo:
lucka v bistvu je indikator obrabe. Če so ploščice in diski že kar dobro obrabljeni, gre več olja v čeljust, zato ga primanjkuje v posodici, kar pove lučka ob določenih pogojih (naklon, nihanje ob zaviranju).
Kje pa je senzor nivoja zav. olja, se mi pa ne sanja.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4466
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 17. Oktober 2017, 09:26

Sajmon napisal/-a:
17. Oktober 2017, 09:01
lucka v bistvu je indikator obrabe. Če so ploščice in diski že kar dobro obrabljeni, gre več olja v čeljust, zato ga primanjkuje v posodici, kar pove lučka ob določenih pogojih (naklon, nihanje ob zaviranju).
Načeloma lahko tudi tako razumemo lučko.
Plovec v rezervoarju... Tu se lepo vidi konektor (slika je avstralska, pri nas je konektor na drugi strani):

https://www.alldrivesubaroo.com.au/clou ... ubaroo.jpg

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5497
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 17. Oktober 2017, 09:58

Pri določenih avtih je konektor na samem pokrovu.

Lučka je rdeče barve in kot taka pomeni. TAKOJ USTAVI IN PREVERI! Možnost odpovedi/nesreče.
Če bi bila le obvestilna bi bila rumena/oranžna.

Je pa res, da če je olja malce manj že v začetku, in imaš precej tanke diske že, ker jih nisi menjal ko so bili na miminumu, potem pa še ploščic zmanjka v par 10.000km in lahko se zgodi, da lučka posveti v zgoraj opisanih problemih.

Meni se je že dvakrat zgodilo, da je nekaj popustilo med vožnjo, lučka se je vžgala, in sem takoj ustavil in ugotovil, da olje pušča. Enkrat na čeljusti saj je bil en batek toliko prerjaven, da je olje mimo tesnila porinilo. Drugič pa je prerjavela ena trda cev do zadnje preme.
Obakrat sem takoj ustavil in s tem preprečil kako neugodno situacijo ki bi verjetno nastala v naslednjih kilometrih.
Ponavadi če narahlo pušča, vidiš lučko, pa vseeno še ostane nekaj olja notri, da se lahko ustaviš. Če pa se ob prižgani lučki voziš še nekaj 10km pa lahko da neboš imel več te sreče :thdwn
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

uross19
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: uross19 » 17. Oktober 2017, 23:01

BackW00d napisal/-a:
17. Oktober 2017, 09:58
Pri določenih avtih je konektor na samem pokrovu.

Lučka je rdeče barve in kot taka pomeni. TAKOJ USTAVI IN PREVERI! Možnost odpovedi/nesreče.
Če bi bila le obvestilna bi bila rumena/oranžna.

Je pa res, da če je olja malce manj že v začetku, in imaš precej tanke diske že, ker jih nisi menjal ko so bili na miminumu, potem pa še ploščic zmanjka v par 10.000km in lahko se zgodi, da lučka posveti v zgoraj opisanih problemih.

Meni se je že dvakrat zgodilo, da je nekaj popustilo med vožnjo, lučka se je vžgala, in sem takoj ustavil in ugotovil, da olje pušča. Enkrat na čeljusti saj je bil en batek toliko prerjaven, da je olje mimo tesnila porinilo. Drugič pa je prerjavela ena trda cev do zadnje preme.
Obakrat sem takoj ustavil in s tem preprečil kako neugodno situacijo ki bi verjetno nastala v naslednjih kilometrih.
Ponavadi če narahlo pušča, vidiš lučko, pa vseeno še ostane nekaj olja notri, da se lahko ustaviš. Če pa se ob prižgani lučki voziš še nekaj 10km pa lahko da neboš imel več te sreče :thdwn
sej fora je to d ne svet skoz ampak ko mal bel pospešujem in bel na močno zabremzam umes pa ne svet

uross19
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: uross19 » 17. Oktober 2017, 23:03

Sajmon napisal/-a:
17. Oktober 2017, 09:01
se komplet menjava bo tekom drugega tedna olja pa ne bom dolival zaenkrat

Uporabniški avatar
Moutback
Uporabnik foruma
Prispevki: 249

Odgovor Avtor: Moutback » 18. Oktober 2017, 05:54

Tvoje objave je pa res težko brati. Skoraj potrebujem google translate..

Slovnica... :lolno

uross19
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: uross19 » 18. Oktober 2017, 08:04

Haha aja? Se opravicujem bom probov cim bl po "slovensk"

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost