Legacy Spec B
Re: Legacy Spec B
Probaj, ce se samo eno kolo vrti drugo miruje.
VLSD je tudi samo še ena izvedba LSD in tudi za to velja enako pravilo - če se vrtira v isto smer, potem je zapora, če se vsak v svojo stran, je odprt diff.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
To bom probal, pogruntat moram samo, kako (varno) zabremzat le eno kolo...
No, pri meni se drugo kolo vrti v drugo smer... Kar lahko pomeni:
a) da je diff 'hin'
b) da je diff nekoč že bil zamenjan z napačnim
c) ta teorija ne velja za VLSD
Teorija velja. VLSD je samo cenejša izvedenka LSD diferenciala.
Očitno je gel med lamelami bil že parkrat segret in bi ga bilo potrebno zamenjat, zato se VLSD obnaša kot odprt diff. Gel se zamenja enako kot na sredinskem viskotu, tako da se da zadevo obnovit.
Sem pa zasledil tale komentar:
Očitno je gel med lamelami bil že parkrat segret in bi ga bilo potrebno zamenjat, zato se VLSD obnaša kot odprt diff. Gel se zamenja enako kot na sredinskem viskotu, tako da se da zadevo obnovit.
Sem pa zasledil tale komentar:
Typically a visco-differential that has covered 60,000 miles (97,000 km) or more will be functioning largely as an open differential"
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
If the prop shaft can't turn, and one rear wheel can be manually rotated, the other wheel HAS TO turn in the opposite direction. This applies with a LSD or open differential. That's because the ring, or crown, gear can't turn -- it's engaged through the pinion gear to the fixed prop shaft.
With an intact V-LSD, turning one wheel manually with the prop shaft fixed will be much more difficult than trying the same at the front. At the front, one wheel can probably be turned fairly quickly, and if spun fast it will continue to turn for at least a 1/2 turn. But with V-LSD, as soon as your hand is off the wheel, it stops.
When the prop shaft is free to turn, the friction of the drive shaft etc is less than the friction of the viscous coupler seals inside the differential. The seals are able to drag the other axle in the same direction. because the crown gear can now rotate.
This "test" only confirms the likelihood the differential is V-LSD. It's based on the friction of the seals. If the seals are badly worn, the wheel can be spun more easily. But, if the seals are worn, it's likely the special fluid in the viscous coupler has probably leaked out and the coupler isn't working. Similarly, even if the seals appear to be intact, it's still possible for there to have been some mixing of fluids, rendering the coupler ineffective.
According to the Identification section of my 07 FSM, the differential is supposed to have a label on the side, however, it didn't. I also checked a number of others in my dealers service department and they were all the same -- no label.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Evo, ta informacija je manjkala.... Ko sem prej poskušal vrteti kolesi, je menjalnik bil v 1. prestavi.nebivedu napisal/-a: ↑05. Avgust 2017, 23:24If the prop shaft can't turn, and one rear wheel can be manually rotated, the other wheel HAS TO turn in the opposite direction. This applies with a LSD or open differential. That's because the ring, or crown, gear can't turn -- it's engaged through the pinion gear to the fixed prop shaft.
Zdaj sem šel poskusit še z menjalnikom v leru in kolesi se vrtita v isto smer.
http://foto.slovenija.net/cache_root/Da ... 181941.jpg
Tudi sam sem pred kratkim to probal na mojem OB'07 Sprednji in zadnji konec posebej. Zadaj se mi kolesi vrtita v nasprotni smeri. Sem pa zadaj precej močneje moral obrniti kolo kot spredaj. Samo pesto brez kolesa ne morem zavrtet na roke, kot to lahko storim spredaj.
Vse skupaj sem pa delal zato, ker se mi je začelo pojavljat nekakšno brnenje, ki se pojavi pri cca 60km/h in stopnjuje s hitrostjo. Ugotovitve vzroka še ni.
Edit:Hmmm.... mislim, da sem zadnji kolesi vrtel, ko je bilo v prvi prestavi.
Vse skupaj sem pa delal zato, ker se mi je začelo pojavljat nekakšno brnenje, ki se pojavi pri cca 60km/h in stopnjuje s hitrostjo. Ugotovitve vzroka še ni.
Edit:Hmmm.... mislim, da sem zadnji kolesi vrtel, ko je bilo v prvi prestavi.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Tudi pri meni je zadnja kolesa težje zavrteti kot prednja, vendar ne tako težko, da samo pesta ne bi mogel zavrteti.
Boš moral probat še v leru.
Boš moral probat še v leru.
Pri mojem 08 at se kolesa vrtita v enako smer in to z lahkoto, na 11 dizlu pa vsak v svojo.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Čez praznike sem ugotovil, da je pokvarjen eden od HID balastov - že prej se je dogajalo, da je desna HID žarnica malce utripala in občasno ugasnila, a sem krivdo pripisal sami žarnici. V obeh žarometih sta bili japonski Koioto žarnici, zato sem sumil, da bi lahko bili še originalno vgrajeni (torej 10 let stari).
Zamenjal sem jih z Osramovimi in kar nekaj časa težav nisem opazil - ni bilo videt, da bi katerakoli kaj utripala ali se ugašala. Pred par dnevi pa sem slučajno moral avto preparkirat, tako da sem luči ponovno vklopil že po par sekundah in se desna luč ni več prižgala - to je uspelo šele po cca. 1 minutnem čakanju / hlajenju. Da sem se prepričal, ali je težava v žarnici ali balastu sem žarnici še med seboj zamenjal (levo - desno), a je težava ostala na desni strani - torej mora bit kriv balast...
Zdaj sem naročil novega Densotovega, ki naj bi bil 'plug&play' zamenjava za cca. 1/8 cene (Subaru OEM 84965-AG010 357€, Denso DDLT002 na eBay-u 45€). Seveda pa tvegam, da bom dobil kakšno zanič kitajsko kopijo.
Zamenjal sem jih z Osramovimi in kar nekaj časa težav nisem opazil - ni bilo videt, da bi katerakoli kaj utripala ali se ugašala. Pred par dnevi pa sem slučajno moral avto preparkirat, tako da sem luči ponovno vklopil že po par sekundah in se desna luč ni več prižgala - to je uspelo šele po cca. 1 minutnem čakanju / hlajenju. Da sem se prepričal, ali je težava v žarnici ali balastu sem žarnici še med seboj zamenjal (levo - desno), a je težava ostala na desni strani - torej mora bit kriv balast...
Zdaj sem naročil novega Densotovega, ki naj bi bil 'plug&play' zamenjava za cca. 1/8 cene (Subaru OEM 84965-AG010 357€, Denso DDLT002 na eBay-u 45€). Seveda pa tvegam, da bom dobil kakšno zanič kitajsko kopijo.
Boš takoj videl. Ponavadi manj sveti, brni, utripa.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Upam, da bo japonski Denso. 
Ima kdo kake 'prvoročne' izkušnje z 'master cylinder stopper'-ji?
https://tougetuning.com/wp-content/uplo ... 016-4l.jpg
Meni se ne zdi, da bi se glavni cilinder zelo močno fejst premikal - nekaj malega pa se:
http://www.youtube.com/watch?v=ArC75uwm12g
Ima kdo kake 'prvoročne' izkušnje z 'master cylinder stopper'-ji?
https://tougetuning.com/wp-content/uplo ... 016-4l.jpg
Meni se ne zdi, da bi se glavni cilinder zelo močno fejst premikal - nekaj malega pa se:
http://www.youtube.com/watch?v=ArC75uwm12g
Pri normalni vožnji (kjer je vklučena tudi bolj dinamična vožnja), mislim, da to ne igra nobene veze.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Danes je prispel balast... Škatlica od zunaj še kar zgleda, pa tudi nalepka je obetavna. Ampak notranjost se mi zdi bolj kitajska...
http://foto.slovenija.net/cache_root/Da ... 222247.jpg
Še original slikaj za primerjavo?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov