Forester 2007 - 158Hp

Subarujev predstavnik razreda SUV
Boboo69
Uporabnik foruma
Prispevki: 78

Re: Forester 2007 - 158Hp

Odgovor Avtor: Boboo69 » 20. April 2017, 15:46

Danes sem bil na bivšem Interservisu v Ljubljani in sicer na menjavi filtrov za plin. Ko sem omenil cukanje sem samo dobil odgovor "dobrodošel v klubu". Po besedah serviserja je to s strani Subaruja nerešen primer, ki pesti vse 2.0 motorje od 125 km naprej. Na Interservisu naj bi poskušali ta problem rešiti na vse v tej temi opisane načine, enim so težave omilili enim pa ne.

FORY
Uporabnik foruma
Prispevki: 35

Odgovor Avtor: FORY » 11. Maj 2017, 13:32

Eko ponovno se večje razočaranje, da vam mojo zgodbo povem imel sem iste težave s cukanjem kot ste mi predlagali sem dal ta kondenzatorcek paralelno na nov knock in odstranil podlosko ki soi jo na servisu podstavili bilo je sorazmerno boljše vse skupaj dokler ni cilinder st tri zaribal avto je čuden zvok delal in vozil sem na 3 cilindre do servisa 100 km in spil vso olje motor je fuc.resitev menjava bloka avto ima manjkot 250 k km in zariba ( se noben wv nisem slišal da bi zaribal niti Toyote pri takih km) al zaradi stalnega odklapljanja akku ali zaradi knoka ali zaradi kondenzatorja jeb-- avto in subaru da ne zna tako napako nihče rešit niti na servisih niti tej mojstri. Grem. Žal subaru eno samo razočaranje do zdaj. Pazite pa avto mi nikoli vozilna plin!!!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 11. Maj 2017, 14:00

Tvoj problem da je tretji bat ribnil, bi moral biti zaradi česa drugega. Knock senzor je premalo. En uporček še manj. Ljudje se leta vozijo s pokvarjenim, pa ni takih problemov, samo večja poraba.
Si prepričan, da si ves čas imel dovolj olja v motorju? Mogoče je olja zmanjkalo že prej, pa je avto zato ribnil, potem si se pa po treh cilindrih še vozil naprej in uničil še vse ostalo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

FORY
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: FORY » 11. Maj 2017, 15:19

Olja je blo vedno dovolj, sem pb vsakem tankanju preverjal. In takoj ko je avto zaropotal je prva stvar. Žal zame je nedopustno da taka znamka ne najde rešitve na tako serijsko napako kot je to trzanje -cukanje baje se je to pojavilo že pri60 k km in v garancji vse menjali in nič rešili. To je kot če vw glede Diesel afere nebi nič ukrepal. To je serijska napaka ki se pojavlja baje na vseh 2.0 motorjih z dvojno odmicno in je noben niti proizvajalec ne zna rešiti. Katastrofa!!! :oops:

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 11. Maj 2017, 21:51

A ti je kaj olja žrl in koliko časa ga imaš, ali si prvi lastnik?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 12. Maj 2017, 00:26

fory, cukanje zaradi knock senzorja je nekaj drugega kot ribanje mašine. To dvoje ima bore malo skupnega.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2559
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 15. Maj 2017, 08:44

res dosti nima skup boljše ali slabše preprečevanje klenkanja in zarib. tudi če bi vozil s pokvarjenim senzorjem klenkanja. ni prav možnosti, da bi bencin spiral oljni film. le izkoristek je bolj zanič.
lahko ga je pri pospeševanju zalivalo skozi obrabljen injektor? kaj drugega mi ne pade na pamet.

jaz sem iz strahu pred velikanskim stroškom, in ne vedoč, če bi menjava KS sploh pomagala za prižiganje CE lučke, tako vozil dve leti. nič ni bilo, za spoznanje pač več porabe. potem sem za hec naročil kitajski KS, glih ene 10€ stane. nič več CE lučke, zdaj kakšen tank spravim skozi tudi z 8 l/100 km (velik vozim klance, manj ne gre, avto vsak dan 400 m višine premaga). olje se porabi malenkostno, med menjavami samo spremljam, dolivam nič zaenkrat. mam že čez 270.000. se pa najde kak, tudi s plinom, ki ma blizu pol miljona km. je pa tko, sploh če nisi lastnik že od štarta, kak avto je pač zanič. nisi dobro kupil ali pa so te potencialno nategnili. tako kalvarijo sem jaz na jeep-u skoz dal. tist avto ni bil vreden da ga pes poščije, kar sem kupcu tudi dal vedet. oni, ki sem mu ga prodal, pa ga ni mogel prehvalit. večkrat mi je po znancih poslal bučno olje (avto je šel v prekmurje), tako je bil zadovoljen. zdej pa razumi če moreš.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

FORY
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: FORY » 16. Maj 2017, 15:29

Ja to je res da olja je neki pil med enim in drugim servisem liter cca ne avto jedrugi lastnok Oz. 3 imel pa malo manj kot 240k km

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 19. Maj 2017, 09:10

vse kaže, da avto najbrž ni imel manj ko 240.000 km ampak precej več, če je pil olje. moj ima na števcu malo manj ko 280.000. karli, ki se dobr spozna, pravi da jih ma najbrž v resnici malo manj ko miljon. najbrž tako velik tudi spet ne, a dejstvo je, da jih ima več kot kaže števc. pa med menjavami ne spije/izgubi več ko dva deci. poraba liter olja lahko pomeni precej več kilometrov, tudi če je bil lepo vožen, ali pa je bil motor resno zlorabljan (tiščan na hladno, težka vleka v klanec in podobne oslarije).

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 19. Maj 2017, 10:02

Niti ne tolk to omenjeno ampak bolj to da so delali po 50.000km in več brez menjave olja ;)
Ko pa so ga menjali, pa so dajali napačnega ali neko lidl fantastiko, ki itak ne zdrži več kot redni interval.

Se pa strinjam glede cukanja...to so jamrali tudi pri novih, ampak kolikor vem za to so imeli na servisih nek "popravek" ki ja zadevo reduciral na znosno??
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 19. Maj 2017, 12:33

Ja, imaš prav. Tudi to se še počne. Ni prav nič dobrodejno.

Gec
Uporabnik foruma
Prispevki: 27

Odgovor Avtor: Gec » 08. Junij 2017, 15:31

FORY napisal/-a: dokler ni cilinder st tri zaribal avto je čuden zvok delal in vozil sem na 3 cilindre do servisa 100 km in spil vso olje motor je fuc.
Da je napaka uzrokovana sa knock senzorom onda bi imao rupu u klipu, a i vi se niste baš trebali voziti 100km na tri cilindra...to je uništilo motor do kraja. Kad malo bolje razmislim možda se kod vas desio neki luft na bregastoj koji je uzrokovao kliktanje koje je registrirao knock senzor i radio problem. Moguće je da AWCS sistem nije radio dobro lijeva i desna strana pa je to uništilo motor. Svakako je dobar majstor na dijagnostici trebao nači problem prije nego se sve ovo desilo...šteta :(

Fotr
Novinec
Prispevki: 13

Odgovor Avtor: Fotr » 06. Februar 2024, 08:20

Gec napisal/-a:
22. September 2016, 15:52
Pozdrav, imam navedenog Forestera sa 142000km. nekoliko mjeseci i ne mogu nikako riješiti osnovni problem - trzanje kod ubrzavanja između 2000 - 3000 okretaja. Dijagnostika ne prikazuje nikakvu grešku i podaci svih senzora izgledaju normalno. Do sada sam radio slijedeće: promijenjen prvi katalizator (raspao se ), promijenjna prva lambda sonda (original Denso), akumulator (Yuasa), očišćeni svi EGR ventili, očišćeni OCV ventili, nove svječice (NGK Iridum original). Čišćena je zaklopka zraka itd. Nedavno je ugrađen plin no problem se je javljao i prije ugradnje, isto se ponaša na plin i bencin. Kad resetiram ECU auto ide odlično 50-100 km i onda polako počinje trzati (bez misfare-a) dok na kraju više ne reagira dobro na gas, kao da mu je netko oduzeo 40% snage, promijeni i zvuk - nema onaj duboki Subaruovski već kao običan auto. Kad ima normalan zvuk ide kao mutav :cr Kompletan auspuh :twisted: je pregledan i mjereni su tlakovi, drugi katalizator je izvađen i stavljen mali protočni lonac. Na dijagnostiki je sve gledano, AVCS sistem radi savršeno na obje strane, provjerena je faza na zupčastom remenu, više stvarno ne znam što bih radio sa tim autom :(
Ispričavam se što pišem na hrvatskom jeziku, no moj slovenski je loš, iako sve razumijem, slabo pišem. Nadam se da mi nećete zamjeriti.
Na stranim forumima navodno ti modeli imaju neki bug u software-u, zvao sam ovlašteni servis i oni kažu da nije izašao nikakav update koji rješava taj problem. Svi savjeti su dobro došli :thup
Lp
Pozdrav,
imam isti problem na legacyu 2.0, 110kw, ej204.
Na momente cuka in menca (ponavadi brez CE lucke), na momente dela 100%. Ko pa je res hudo vrze pa vedno P0130
02 Sensor Circuit Bank 1 Sensor, in to vedno ko cakam na semaforju (closed loop).
Dvomim, da je lambda, ker sem ze 3 zamenjal (oem denso) v zedjih dveh letih, problem pa ostaja.
Ne vem vec h komu naj se obrnem, kdo mi lahko pomaga :lcry
Je kdo na tem forumu, ki bi si vzel cas in preveril zadevo??

Uporabniški avatar
Kamion
Uporabnik foruma
Prispevki: 748
Kraj: Vipavska dolina

Odgovor Avtor: Kamion » 06. Februar 2024, 10:54

https://www.700r4transmissionhq.com/p01 ... ru-legacy/
P0130 Sensor Circuit -> Sklepam da gre tukaj za problem na ožičenju oz. na kakšnem konektorju. Mogoče je kakšna žica pretrgana ali pa ima kakšen terminal v konektorju slab stik.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.

Love. It's What Makes a Subaru a Subaru

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 06. Februar 2024, 11:13

a ni bil pri teh motorjih problem v racunalniku? vem da so jih pošiljali nekam v tujino, Rusijo pa zdaj tudi nekje drugje en to rihta.
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov