Reduktor je pa drugače res ena boljših stvari ki jih lahko ima avto. Sploh če si takole kot ti večkrat v prvi in drugi brzini. Pri WRX-i je kar žalostno v prvi pod turbo območjem. Sicer se napram 1.6 pozna, da je le 2.0 motor, vendar nekega navora pod 2000RPM nima. Reduktor pa res oživi tele 1.6 impreze, kaj šele 1.8
Impreza 1.8 1995
Re: Impreza 1.8 1995
To so te slike! Zakon!
Reduktor je pa drugače res ena boljših stvari ki jih lahko ima avto. Sploh če si takole kot ti večkrat v prvi in drugi brzini. Pri WRX-i je kar žalostno v prvi pod turbo območjem. Sicer se napram 1.6 pozna, da je le 2.0 motor, vendar nekega navora pod 2000RPM nima. Reduktor pa res oživi tele 1.6 impreze, kaj šele 1.8
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- lukaprelesnik
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 323
- Kraj: Solčava
Bom ob priliki zamenjal svečke. Sicer pa ja, reduktor je super ne sam zaradi večje moči, ampak tut ker lahko tut čist na ravnem res čisto počasi lezeš npr. rikverc s prikolico, in ti ni treba kuplunge kurit ker je pač treba it počasi.
Ja sam skoda k so se to opustil da nimao vec reduktorja v subarujih 
- lukaprelesnik
- Uporabnik foruma
https://www.euroton.si/avtodeli/TDCatal ... =K20TT%234" onclick="window.open(this.href);return false;
Je ta taprava? Rajš vprašam za zihr
V zadnjem tednum mi dvakrat ni vžgal, čez 5min pa je vžgal če sm še mal gasa dodal. Med normalno vožnjo pa mi je ene parkrat za par sekund posvetila lučka check engine, tako da je zadnjito cajt da nekaj naredim.
Je ta taprava? Rajš vprašam za zihr
V zadnjem tednum mi dvakrat ni vžgal, čez 5min pa je vžgal če sm še mal gasa dodal. Med normalno vožnjo pa mi je ene parkrat za par sekund posvetila lučka check engine, tako da je zadnjito cajt da nekaj naredim.
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
jaz mam te svečke v moji imprezi kakor tudi v foresterju,tak da pašelukaprelesnik napisal/-a:https://www.euroton.si/avtodeli/TDCatal ... =K20TT%234
Je ta taprava? Rajš vprašam za zihr![]()
Subaru Impreza RS
Glede svečk se pa ne strinjam z vami, fantje. NGK je najboljša svečka, pika. Te Denso, katere tudi sam prodajam, nebi nikoli dal v svoj avto. Nemoreš primerjat Japan in Hrvaško, glede kvalitete. Te TT svečke so kompatibilne z xyz motorji zato, ker imajo dve elektrodi, da je boljša iskra. Sama kvaliteta je pa tak-tak.
Jaz bi prej rekel, da ste izbrali napačno toplotno vrednost in/ali model svečke - navadne vs. iridium, npr. Če je tvoj Scooby stock, potem so prave svečke - NGK BKR6E-11 (6465). Jaz sem pa moral iti iz stock iridium, na eno stopnjo hladnejše NGK BCPR7ES (3330), zdaj ko sem šel na večji turbo. Iridium niso zdržale dodatnega zalivanja @ 11.X AFR. Te 3330 imam tudi v R33 in res zdržijo čuda. Edino 2x letno jih je potrebno menjat, če avto goniš ko norc. So pa poceni, tako da ni problem.
Sem pa če x-krat videl, če je bila potreba po večkratni menjavi svečk na stock motorju, da je bila napaka na cinšpuli. Zato pa z novimi svečkami dobro laufa, kasneje pa spet zajebava. Dokler cinšpula ne crkne. Tvoj Scooby ima razmak 1,1mm. Za ta razmak mora celoten vžigalni sistem biti ok, da avto laufa kot mora.
http://shrani.si/f/2Y/k8/4Ubnezcq/ngk-s ... -range.gif
'talla
Jaz bi prej rekel, da ste izbrali napačno toplotno vrednost in/ali model svečke - navadne vs. iridium, npr. Če je tvoj Scooby stock, potem so prave svečke - NGK BKR6E-11 (6465). Jaz sem pa moral iti iz stock iridium, na eno stopnjo hladnejše NGK BCPR7ES (3330), zdaj ko sem šel na večji turbo. Iridium niso zdržale dodatnega zalivanja @ 11.X AFR. Te 3330 imam tudi v R33 in res zdržijo čuda. Edino 2x letno jih je potrebno menjat, če avto goniš ko norc. So pa poceni, tako da ni problem.
Sem pa če x-krat videl, če je bila potreba po večkratni menjavi svečk na stock motorju, da je bila napaka na cinšpuli. Zato pa z novimi svečkami dobro laufa, kasneje pa spet zajebava. Dokler cinšpula ne crkne. Tvoj Scooby ima razmak 1,1mm. Za ta razmak mora celoten vžigalni sistem biti ok, da avto laufa kot mora.
http://shrani.si/f/2Y/k8/4Ubnezcq/ngk-s ... -range.gif
'talla
R33 GTST, SF5 EJ205, P205 XUD9TE, P11 SR20DE
- lukaprelesnik
- Uporabnik foruma
Hvala za pomoč in odgovore, Denso svečke sem že kupil tako da zdaj jih bom pač zamenjal pa bomo vidli kaj bo, se mi pa to s cinšpulo zdi zelo verjetno, tako da če svečke ne bodo rešile težave, bom zamenjal še to.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4468
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Denso - Hrvaška?peruccy napisal/-a:Glede svečk se pa ne strinjam z vami, fantje. NGK je najboljša svečka, pika. Te Denso, katere tudi sam prodajam, nebi nikoli dal v svoj avto. Nemoreš primerjat Japan in Hrvaško, glede kvalitete. Te TT svečke so kompatibilne z xyz motorji zato, ker imajo dve elektrodi, da je boljša iskra. Sama kvaliteta je pa tak-tak.
Moje izkušnje so ravno obratne - Denso svečke mi še nikoli niso odpovedale, NGK pa že večkrat na različnih vozilih.
v bistvu ja, hrvaška, samo da je zamenjal denso in ngk. Ngk so tiste ki odpovedujejo, pa zarad katerih subaruji trokirajo. In to kr konkretno, sprobano v živo na foresterju. Z denso svečkami teh problemov ni bilo nikoli.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ne bom se prepiral. Po želji fantje.
R33 GTST, SF5 EJ205, P205 XUD9TE, P11 SR20DE
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4468
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Ne gre za prepiranje, ampak za informacije, izkušnje, ...peruccy napisal/-a:Ne bom se prepiral. Po želji fantje.
Še vedno ne vem, kaj ima Denso s Hrvaško? A je katera od njihovih 40-ih tovarn tam?
Tudi jaz sem vedno uporabljal NGK svečke (ker je tako pač pisalo v Subaru knjižici), dokler...
Lepega dne . oz. večera normalno delujoč avto parkiram pred hišo. Naslednje jutro ni vžgal - zaganjač je normalno vrtel, ampak motor niti malo ni 'zakašljal'...
Ker človek pač ne pričakuje, da bodo 4 svečke popolnoma crknile naenkrat, sem porabil skoraj cel dan za vse mogoče diagnoze - dovod goriva, vžigalna tuljava, zobati jermen, ...) - pa je bilo vse OK. Tudi na svečkah je bila iskra, ko so te bile 'v zraku'...
Ker nisem imel nobene 'pametne ideje, sem pač zamenjal svečke -in glej hudiča, po menjavi svečk je avto vžgal v prvo.
Zadevo bi verjetno pripisal naključju in nanjo pozabil, če se mi zgodba v naslednjih 2-3 letih ne bi ponovila še na dveh motorjih... Pri prvem sem bolj ali manj ponovil cel diagnostični postopek, ker sem dejansko že pozabil na tole, pri drugem pa sem kar takoj zamenjal svečke...
Podobno izkušnjo so potrdili tudi drugi, tako da NGK ne maram več.
NGK ima polno ponaredkov, tako da sem sam tudi na Denso.
Res je, ni kreganje.
Evo:
Midva sva s karlijem zmontirala NGK v foresterja prve generacije (pripeljal sem se na ngk svečkah), pa je z novimi avto trokiral, delal po treh cilindrih in podobno. Po menjavi za denso, so vsi ti problemi izginili.
Pa zelo verjetno lahko karli pove, da to ni samo na mojem avtu bilo tako, ampak na večih in čisto enaki simptomi vsi z BKR6E-11 svečkami..
Evo:
Midva sva s karlijem zmontirala NGK v foresterja prve generacije (pripeljal sem se na ngk svečkah), pa je z novimi avto trokiral, delal po treh cilindrih in podobno. Po menjavi za denso, so vsi ti problemi izginili.
Pa zelo verjetno lahko karli pove, da to ni samo na mojem avtu bilo tako, ampak na večih in čisto enaki simptomi vsi z BKR6E-11 svečkami..
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Nas je dost takih s problemi z NGK svečkami BKR6E-11, ki so čudežno izignili, ko smo menjali z Denso svečkami.
Na turbo subarujih naj bi bilo pa obratno in vsaj zaenkrat ne poznam problemov s pfr7b svečkami.
Na turbo subarujih naj bi bilo pa obratno in vsaj zaenkrat ne poznam problemov s pfr7b svečkami.
- lukaprelesnik
- Uporabnik foruma
Pustmo svečke, vsak naj kupi kar hoče. Kdo ve, če se je leta 1995 dalo dobiti 1.8 imprezo v sloveniji? Ker sem slisal, da so tukaj bile sam 1.6 in 2.0, tako da bi moja mogla biti potem takem enkrat uvožena.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov