Se strinjam - dovolj moderen avto (tak z O2 senzorjem) nima kaj zaribat zaradi plina...Gabrc napisal/-a:To da lahko Subaru zariba zaradi plina prvič slišim...
P: Subaru Imprza 2.0 Karavan 2006
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4469
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: P: Subaru Imprza 2.0 Karavan 2006
Že dlje časa opažam, da so nekateri forumaši dobesedno sovražno nastrojeni do plina in plinskih napeljav v avtu, čeprav sami niso imeli takega avtomobila in zgolj na podlagi posameznih ekscesov izpeljujejo katastrofične zaključke. V primeru strokovne vgradnje in primernega vzdrževanja ne more in ne sme biti težav s plinom. Gre za preverjene sisteme, ki se uporabljajo po celem svetu. Za nesreče je ponavadi kriv človeški faktor, ne pa energent kot tak.
Stalno ponavljam, da se sam že 8 let vozim na plin, naredil sem 150.000 plinskih km in razen rednega vzdrževanja ni bilo doslej nobenih popravil, za katere bi bil vzrok plin. Med vožnjo na bencin in plin ni praktično nobene razlike, v kabini ne smrdi po plinu - se pa ogromno pozna pri stroških vožnje, ki na plin ne presegajo 6-7 EUR na 100 km. Zato enostavno ne razumem, čemu je potrebno toliko antipropagande, ki nikomur ne korist.
Stalno ponavljam, da se sam že 8 let vozim na plin, naredil sem 150.000 plinskih km in razen rednega vzdrževanja ni bilo doslej nobenih popravil, za katere bi bil vzrok plin. Med vožnjo na bencin in plin ni praktično nobene razlike, v kabini ne smrdi po plinu - se pa ogromno pozna pri stroških vožnje, ki na plin ne presegajo 6-7 EUR na 100 km. Zato enostavno ne razumem, čemu je potrebno toliko antipropagande, ki nikomur ne korist.
'05 Outback 2.5 AT LPG
Smo kr mal nasmetil tole temo zgleda.
Tudi primerno za 150 na tempomat? Menda zna bit to problem:P
Tudi primerno za 150 na tempomat? Menda zna bit to problem:P
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4469
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Zna bit, ampak ni plin kriv za to.beliblisk napisal/-a:Tudi primerno za 150 na tempomat? Menda zna bit to problem:P
Tisti, ki imate na plin malo ventile poglejte (govorim za Subaru). Tam je najvecji problem. Ce se redno nastavljajo in pregledajo da so ok zdrzijo nekaj vec casa. Bi bilo zanimiivo videti ventile od avta na plin in enega samo na becin. 
Kar sam opažam (nimam naprave, sem se pa krepko ogreval za poljski STAG, ki bi ga sam montiral v avto) je to, da malce naši "mojstri" ne vejo točno kaj delajo. In nato uparjalnik plina ni prilagojen moči avta, in zato kot tak pri višji porabi plina ne uspe zagotavljat dovolj plina v motor, kar naredi leno mešanico z presežkom kisika. Pri polnem gazu pa O2 senzor ne gleda kaj se dogaja v motorju, saj dela po načelu "open loop" brez povratne informacije ker je WOT. (poln gas)
Potem pa pride do tistih znanih "stopilo ventile" in pa "stopilo del bata/glave"...
Dokler imata in avtomobilski računalnik in plinski računalnik povraten podatek in pa seveda DELUJOČO lambdo, nebi smelo bit težav! Pika! (ob predposatvki da uparjalnik dela BP in je dovolj močan)
Načeloma so uparjalniki narejeni za "do 120HP" in podobno. Seveda če vzameš za 120HP motor 120HP uparjalnik, se lahko zgodi da z leti pade performaca. Notri je gumijasta dihtunga, ki gre lahko počasi k vragu in zadeva ne dela več na polno. Med normalno vožnjo to motor ne vidi, ko pa na AC držiš v klanec 15 minut "do dile" pa se lahko zgodi zgoraj opisan scenarij...
Potem pa pride do tistih znanih "stopilo ventile" in pa "stopilo del bata/glave"...
Dokler imata in avtomobilski računalnik in plinski računalnik povraten podatek in pa seveda DELUJOČO lambdo, nebi smelo bit težav! Pika! (ob predposatvki da uparjalnik dela BP in je dovolj močan)
Načeloma so uparjalniki narejeni za "do 120HP" in podobno. Seveda če vzameš za 120HP motor 120HP uparjalnik, se lahko zgodi da z leti pade performaca. Notri je gumijasta dihtunga, ki gre lahko počasi k vragu in zadeva ne dela več na polno. Med normalno vožnjo to motor ne vidi, ko pa na AC držiš v klanec 15 minut "do dile" pa se lahko zgodi zgoraj opisan scenarij...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Revno zmes, si verjetno mislil
Dokler plinski računalnik dela kot neke vrste piggy-back je to idealen recept za probleme; ko mu bodo dodal še par wb-lambda sond, da bo lahko delal v closed-loopu (in cena posledično ne bo več tolk ugodna) bo pa verjetno precej manj takih katastrof v motorju.
Danes sem spet malo na plin vozo. Morem rečt da sicer lučka se ni prižgala, na avtocesti je delal lepo, ko sem pa v mesto prišo je pa pred križišči začel crkovat, iz nizkih obratov se je treso, sem mislod a je kaj z avt. menjalnikom, preklopim na bencin, pa je blo spet vse normalno.. nevem verjetno bom ven toti plin zabriso da se rešim problemov. ker za brcja tudi nobenga serviserja v sloveniji ni da bi jaz vedo.. super je ko se poceni voziš dokler ne nastanejo problemi.. Subaruju če majo pa serisko plin sepravi da majo ej20f mašino noter ki je prirejena za plin naj nebi povzročali škode mašini vsaj ne da bi jaz vedo..
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Danci ti je ponudil pomoč, sprejmi jo 
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Noben subaru nima plina serijsko. Vsi sistemi so naknadno vgrajeni. Večinoma samo v Italiji in Nemčiji, pač državah s pretežno dizelskim voznim parkom. Izvajalcev vgradenj in znamk sistemov v nove avte pa je več.
BRC je izredno kvaliteten in drag sistem. V Ljubljani je Interservice, ki je pooblaščen servis za Subaru in imajo tudi izkušnje z BRCji. Če bi imel sam težave, bi ga peljal k njim, da ga priklopijo na računalnik.
'05 Outback 2.5 AT LPG
Pol pa nevem sem bil ziher da sem nekje zasledil na enem od forumov da so se pogovarjali da naj bi bila ej20f mašina prirejena za plin.. Danciju sem pa pisal če bo imel čas da pogledama kaj se dogaja z mojim legyjom 
Je pa smešno, cel žalosten sem bil da bo treba imprezo prodat zdaj pa sem zvedo da je v plinu še upanje
v vsakem slabem je nekaj dobrega očitno 
Je pa smešno, cel žalosten sem bil da bo treba imprezo prodat zdaj pa sem zvedo da je v plinu še upanje
Za BRC sistem ni tak problem, da se ne bi dalo zrihtat..
so fantje tukaj, ki radi pomagajo in se spoznajo, tako da...samo vprašat je treba.
Pri bivši sem imel probleme z uparjalnikom. Pri Gabrc-u sem dobil vse dele za obnovo in zadeva je delovala. 
Opažam da so ljudje res pripravljeni pomagat še dan danes
Se vidi da dobri ljudje vozimo dobre avte :P
SubieSlo v avtu imaš zelo kvaliteten plinski sistem. Vreči ta sistem ven bi bila po mojem mnenju velika neumnost. Moraš pa vedet da plinski injektorji,uparjalnik in plinski filter spadajo pod potrošni material. Velika verjetnost je v kolikor nisi plinskega sistema nič vzdrževal, da imaš že fajn zapackan plinski filter,tudi membrana na uparjalniku vprašanje koliko je več prožna zaradi nečistoč ki se z kilometri nabirajo na njej... Glede na simptome ki si jih opisal,bi lahko tudi sklepal da ti pri vožnji na plin avto na trenutke dela na 3 cilindre,se pravi da je kak injektor že bolj pri koncu.
Obrni se na Dancija,kot so ti že svetovali.Po moje bosta problem rešila sama... v kolikor vama ne uspe,me kontaktiraj,si bom vzel eno dopoldne časa,bova šla skupaj v Trst, k možakarju,ki dela z BRC jem že 15 let in ima ta sistem v mezincu,tam se bo problem sigurno rešilo.
Obrni se na Dancija,kot so ti že svetovali.Po moje bosta problem rešila sama... v kolikor vama ne uspe,me kontaktiraj,si bom vzel eno dopoldne časa,bova šla skupaj v Trst, k možakarju,ki dela z BRC jem že 15 let in ima ta sistem v mezincu,tam se bo problem sigurno rešilo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov