In od dirkanja z motorji vem, da se obnova glavnega cilindra lahko zelo pozna in to predvsem pri 'brake feel'-u in konsistenci le-tega.
Impreza WRX SW by BackW00d
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Impreza WRX SW by BackW00d
O menjavi (ali obnovi) glavnega zavornega cilindra pa nihče ne razmišlja? Če še ni bi zamenjan, je star 10-11 let in gumice v njem so najbrž že malo
.
In od dirkanja z motorji vem, da se obnova glavnega cilindra lahko zelo pozna in to predvsem pri 'brake feel'-u in konsistenci le-tega.
Pri tem priporočaš dejansko obnovo z razstavljanjem in menjavo tesnil?
Ali pač halo, a imate tole : Cena zopet od do...katerga vzet?
Klemz, probaj dat gor ene ploščice za 50€ magar rabljene kje dobiš od koga za test...Tam sem dal link, dobiš nove za 17€, samo poštnine bo dodatnih 10€ pri nakupu ene same stvari...
Disk pomoje ne more bit slab, če ga tip priporoča za vse tiste hude ploščice.
To da ti malce riba prvih par metrov po par dnevnem stanju (tudi čez noč) se mi ne zdi nekaj ekstra, to tudi meni ford dela...impreza pa riba tudi ko se segreje, ker je ena od ploščic povsem na koncu
Klemz, probaj dat gor ene ploščice za 50€ magar rabljene kje dobiš od koga za test...Tam sem dal link, dobiš nove za 17€, samo poštnine bo dodatnih 10€ pri nakupu ene same stvari...
Disk pomoje ne more bit slab, če ga tip priporoča za vse tiste hude ploščice.
To da ti malce riba prvih par metrov po par dnevnem stanju (tudi čez noč) se mi ne zdi nekaj ekstra, to tudi meni ford dela...impreza pa riba tudi ko se segreje, ker je ena od ploščic povsem na koncu
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Ne ne ircar ima 2delne plavajoce diske ki so iste dimmenzije kot org., da grejo se na 17col. Mislim da ima in DBA diske spredaj oz performance fricton...nism zih.
Tako tudi jaz od ap racinga samo diske 2delne plavajoci, na original celjusti. Brake kit je predrag glede na performance in mojo moznjo :-D
Tesnila za celjusti imam v planu kupit. Pride prov set pa niti ni tako drag.
Tako tudi jaz od ap racinga samo diske 2delne plavajoci, na original celjusti. Brake kit je predrag glede na performance in mojo moznjo :-D
Tesnila za celjusti imam v planu kupit. Pride prov set pa niti ni tako drag.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Ker sem na motorju to redno počel, sem svojega najprej nameraval obnovit, ampak OEM set za obnovo je stal 131,20€, medtem ko sem celoten OEM cilinder iz partsouq.com dobil za ~170€ (s poštnino, DDV, ...).BackW00d napisal/-a:Pri tem priporočaš dejansko obnovo z razstavljanjem in menjavo tesnil?
Nisem ga pa še uspel zamenjat, ker mi je bilo premrzlo.
Tisto kar je bilo napisano brembo serijske, vzemi brembo, ni najbolje, pa sem vzel brembo, pa brembo max, vse je pokalo...irCAR81 napisal/-a: Kar se prakse tiče: probal sem pa 4 različne proizvajalce ploščic in 3 diskov. Ploščice na začetku original, potem OMP spredaj - ne delajo več, DS2500 spredaj in zadaj, nato spredaj carbon ki so šli v 1 mescu in sem dal hitro tiste stare OMP nazaj, dokler nisem končal na trentutnem stanju performance friction - streeet varianta. DS2500 mi niso bili všeč, ker hladni niso takoj prijeli in zato nisem želel performance friction race. Problem je recimo na AC, kjer 100 km lepo pelješ 130 na uro, potem je treba pa naglo zavret in pač ploščice niso ogrete - NO-GO. Diske pa original spredaj, zadaj, potem spredaj godspeed varianta sedaj pa spredaj performance friction, pa zadaj godspeed varjanta. In vse kar mi je ta hip žal je, da nisem vzel zadaj kaj drugega. Ker pač tisto po klancu navzgor, se sedaj pregrejejo zadnji diski.![]()
Tko da v bistvu nisem tok velik testiru, da bi bil huda referenca za to kaj je dobr, sm pa zihr dost dobra da povem kaj je slabo.
Kar se setupa tiče, sem mislil da sem vredu napisal, pa zgleda nisem. (odebeljeno zgoraj).
Takole zgleda ta zadeva (dimenzije so enake serijskim):
http://www.scoobyparts.com/performance- ... rake-discs" onclick="window.open(this.href);return false;
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Še moja malenkostna izkušnja
Na Z-ju sem dobil spredaj čisto podrte diske in ploščice, vendar je bil občutek ob bremzanju še vedno dober, samo malo hitro so se pregrele. Takratna logika mi je dejala, da na tako hudih bremzah ne potrebujem razmetavat za nevem kakšne top diske in ploščice. Na podlagi tega sem z ebaya naročil komplet prvih diskov in ploščic za 210€. Rezultat
po 400 kilometrih so ploščice romale v kanto, groza od groze. Pri normalni vožnji je bilo ok, ob igračkanju NO-GO. Potem sem nataknil EBC yellowstuff in je bil problem rešen
diski so ostali tisti s kompleta.
Lp
Yellowstuff prime tudi mrzel?
A ima tvoj Z iste bremze kot WRX-a ? A nima en Nissan iste čeljusti??
Vidim da je šel ircar tudi all in pri prednjih diskih

A ima tvoj Z iste bremze kot WRX-a ? A nima en Nissan iste čeljusti??
Vidim da je šel ircar tudi all in pri prednjih diskih
Čeljusti na videz izgledajo enake kot na STI, brembo 4-batne. Kar se pa tiče mrzlih yellowstuff, moram reč da presenetljivo dobro primejo, še bolj jim sicer paše če so malo pogrete... Na 406-ki sem imel EBC-redsuff pa je bil malo problem pri mrzlih bremzah. Rumenke pa res lepo primejo že takoj, pa še višjo temperaturo naj bi prenesle
Men so zaenkrat še vse prežvele
res pa da še nisem šel na Grobnik
Drugače pa če se odločiš za EBC, lahko vprašaš za ponudbo v Domžalah, Jefra racing (ali nekaj podobnega). V mojem primeru je bil najugodnejši 
Lp
Trenutno vozim drugi komplet EBC yellowstuff in solidno bremzajo tko kot je reku Bojc. majo pa rajš mal višjo temperaturo. Ko pa menjam grem zopet na EBC ampak na ndx blue. Če se boš odloču za yellowstuff mam za WRX celo še en komplet zadnjih ploščic doma.
lp imprezko
Ebc blue stuff so smeti napram performance friction Z rated (mel oboje) samo gledas kam bos naslonu ki stisnes na bremzo in se kr nc ne zgodi, pol se mores tolk naslont kot, da bi hotu stol zlomit, ne ulivajo nobene samozavesti, sploh ce se s ksnim kolegom turiras in si ti zadaj je qurc se ustavt brez da mu branik napnes
Drugace pa mam za prodat sprednje oem brembo ploscice za sti, ce kdo rabi montirane do zagreba in nazaj cca 500km ko nove, dam poceni...
Drugace pa mam za prodat sprednje oem brembo ploscice za sti, ce kdo rabi montirane do zagreba in nazaj cca 500km ko nove, dam poceni...
Mi o volku, volk iz gozda.
Včeraj se pripelje punca po mene in že ko zavira slišim da nekaj riba.
Valda se je zdej znucala tista nesposobna ploščica...ko sem ravno v ivici kaj kupit.
Sem poklicu kolega in naroču nekaj najcenejšega, ravno toliko da doštuka do nakupa prave zadeve, ki še vedno nevem kaj točno bi naj bla
Včeraj se pripelje punca po mene in že ko zavira slišim da nekaj riba.
Valda se je zdej znucala tista nesposobna ploščica...ko sem ravno v ivici kaj kupit.
Sem poklicu kolega in naroču nekaj najcenejšega, ravno toliko da doštuka do nakupa prave zadeve, ki še vedno nevem kaj točno bi naj bla
ja pismo sej zdaj je bil pa že čas da se znucaBackW00d napisal/-a: Valda se je zdej znucala tista nesposobna ploščica...
jz sm jih menjal samo zadaj + diski zadaj, spredaj ne. Drugače pa jaz sem WRXo žgal, ti sodeč po postih ji pa sploh daš vetra, pa na pošrek, pa po klancih itd.
Saj je še dolgo zdržal, jaz bi jo kvečjem pohvalil pri takih obremenitvah
Jaz sem ti jih ponujal že davno tega ...
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Thomas, pozabil sem na to že vmes
Uglavnem, preiskal sem vse trgovine z rezervnimi deli v Celju v petek, v Soboto še v Zasavju. Noben ni mel nič nikjer na zalogi
Sej res ni veliko WRX v Sloveniji, jim ne zamerim.
Nakoncu sem v soboto naročil pri Potokarju v Litiji pri kolegu, ki mi ponavadi najde vse kar rabim po dobri ceni.
Včeraj sem šel iskat, plačal 40€ skupaj z dvemi velikimi dozami brake-cleanerja. Pridem domov, zamenjam konja in že sem mahal z račno in pištolo
http://shrani.si/f/E/jW/2D9MaoHf/img1619.jpg
Pazi te "top performance" ploščice
http://shrani.si/f/1r/em/UqLjWBy/img1620.jpg
Ne levi strani sem mel celo pheesdarijo ker niso štifti hoteli ven it. Sem nabijal z izbijačem, pa po milimetre noter ven noter ven nabiju, pa podmazoval z WD-jem, no po pol ure tolčenja s kladivom po roki, je zadeva spustila!
S spono sem notri nabil vse štiri batke, vse na debelo podmazal z bakreno mastjo in sestavil skup.
Tistih protiškripajočih podložk nisem dajal nazaj notri za "boljši občutek" na pedalu. (upajmo da res kej pomaga).
http://shrani.si/f/X/OD/3mH9sJBi/img1621.jpg
Na eni strani mi manjka tale klipsna, ki dodatno "miri" ploščico da nebi škripala.
Stare ploščice so ble pa res kot nove
Leva stran, še nekak OK
http://shrani.si/f/9/R1/2l95D8dS/img1625.jpg
Desna pa adijo pamet
http://shrani.si/f/3d/SY/LQV6TYY/img1623.jpg
Na desni strani je sicer zadeva narazen padla hitreje ker sem že enkrat razstavljal, ko mi je disk počil, me je pa en batek matral, ker ga mal prijema, ni hotel lepo it nazaj notri. Upam, da ta klinc ne bo zdej obloge tiščal v disk in ga pregreval...
Bomo vidli je reku slep.
Primejo pa te nove ploščice že v štartu (sploh se še niso vsedle ker sem naredu 5km z njimi) precej bolje kot prejšnje kadarkoli v mojem lastništvu avta
Po 100km jih grem pregret, pa da vidmo če bo kej boljš. Sicer sta diska precej boga, ampak za normalno vožnjo sta še OK. Trese mi ne, le pregreje se hitro.
BTW, še vedno nevem kaj točno vzet za kompletno obnovo zavor
Najbolj se nagibam k kompletu SWRD na sliki, ki sem jo objavil...
Klemz, si kaj zvedel točno ceno za HEL cevi? Verjetno če ga direkt pokličem nebo problem kak % popusta dobit...
Bi cevi in olje kar tukaj naročil ostalo pa iz tujine...
Uglavnem, preiskal sem vse trgovine z rezervnimi deli v Celju v petek, v Soboto še v Zasavju. Noben ni mel nič nikjer na zalogi
Nakoncu sem v soboto naročil pri Potokarju v Litiji pri kolegu, ki mi ponavadi najde vse kar rabim po dobri ceni.
Včeraj sem šel iskat, plačal 40€ skupaj z dvemi velikimi dozami brake-cleanerja. Pridem domov, zamenjam konja in že sem mahal z račno in pištolo
http://shrani.si/f/E/jW/2D9MaoHf/img1619.jpg
Pazi te "top performance" ploščice
http://shrani.si/f/1r/em/UqLjWBy/img1620.jpg
Ne levi strani sem mel celo pheesdarijo ker niso štifti hoteli ven it. Sem nabijal z izbijačem, pa po milimetre noter ven noter ven nabiju, pa podmazoval z WD-jem, no po pol ure tolčenja s kladivom po roki, je zadeva spustila!
S spono sem notri nabil vse štiri batke, vse na debelo podmazal z bakreno mastjo in sestavil skup.
Tistih protiškripajočih podložk nisem dajal nazaj notri za "boljši občutek" na pedalu. (upajmo da res kej pomaga).
http://shrani.si/f/X/OD/3mH9sJBi/img1621.jpg
Na eni strani mi manjka tale klipsna, ki dodatno "miri" ploščico da nebi škripala.
Stare ploščice so ble pa res kot nove
Leva stran, še nekak OK
http://shrani.si/f/9/R1/2l95D8dS/img1625.jpg
Desna pa adijo pamet
http://shrani.si/f/3d/SY/LQV6TYY/img1623.jpg
Na desni strani je sicer zadeva narazen padla hitreje ker sem že enkrat razstavljal, ko mi je disk počil, me je pa en batek matral, ker ga mal prijema, ni hotel lepo it nazaj notri. Upam, da ta klinc ne bo zdej obloge tiščal v disk in ga pregreval...
Bomo vidli je reku slep.
Primejo pa te nove ploščice že v štartu (sploh se še niso vsedle ker sem naredu 5km z njimi) precej bolje kot prejšnje kadarkoli v mojem lastništvu avta
BTW, še vedno nevem kaj točno vzet za kompletno obnovo zavor
Klemz, si kaj zvedel točno ceno za HEL cevi? Verjetno če ga direkt pokličem nebo problem kak % popusta dobit...
Bi cevi in olje kar tukaj naročil ostalo pa iz tujine...
HEL - Emila jaz osebno poznam, lahko vprašam za ceno. Za kompletno obnovo bi moral razdret tudi čeljusti, če si moral sedaj s spono batke noter porivat.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov