Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 10

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 10

Odgovor Avtor: irCAR81 » 14. November 2016, 20:39

Glede na profil je jaz tudi nebi vozil po snegu.

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 14. November 2016, 20:52

Tako geolandarco bi jaz poleti vozil, za pozimi imam zimsko geolandarco, ki je, kot vidim ni več v prodaji, je pa super, ravno danes sem po poledelenem krožnem sprobal, nenamenoma... :mrgreen:
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 14. November 2016, 21:24

Dejstvo je, da rabimo zimsko gumo samo za v sneg, v vseh drugih razmerah je itak letna boljša.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 14. November 2016, 21:46

Bi stavu,da je pri zaviranju po mokrem dober zimak boljša izbira sploh pri nižjih temperaturah.

Glede na cene vrhunskih gum,ki ti služijo 4 sezone, odločitev za oboje "no brainer" :.sup

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 14. November 2016, 22:40

Morate tudi vedet, da @nebivedu uporablja offroad trike, kot je spuščanje tlaka v pnevmatikah na snegu. Pri baru ali baru in pol se verjetno bistveno bolje pelje kot pri dveh in pol. S tem se večini voznikov ne da ukvarjati, običajno tudi ne vozimo kompresorja s sabo. Zato tudi večini te pnevmatike v snegu ne bojo ustrezale.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 15. November 2016, 05:57

Kar se tiče open country gume ima v "krampah" zarezce za sneg, tako da pomoje ne bo problema.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 15. November 2016, 07:37

mesecnik napisal/-a:Morate tudi vedet, da @nebivedu uporablja offroad trike, kot je spuščanje tlaka v pnevmatikah na snegu. Pri baru ali baru in pol se verjetno bistveno bolje pelje kot pri dveh in pol. S tem se večini voznikov ne da ukvarjati, običajno tudi ne vozimo kompresorja s sabo. Zato tudi večini te pnevmatike v snegu ne bojo ustrezale.

Pri G012 sem jih pozimi spuščal na 1.8, poleti na 2.5 bara. G015 pa imam stalno na 2.5 bara in po dveh dneh na snegu ne vidim potrebe, da bi jo spuščal, ker G015 je klasificirana kot zimska in ima vse lastnosti zimske gume.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 15. November 2016, 20:16

urbancebulj napisal/-a:Dejstvo je, da rabimo zimsko gumo samo za v sneg, v vseh drugih razmerah je itak letna boljša.
Take trditve ni za okol prodajat. :!:
Smo pred leti Subaru forumaši na tečaju varne vožnje iz prve oz. Dančijeve roke izvedeli in videli, da se je v mrazu na mokrem pri zaviranju zimska guma bolje obnesla kot letna v enakih pogojih.

http://www.youtube.com/watch?v=elP_34ltdWI

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 15. November 2016, 20:31

S tem da letne so bile stare, zimske pa nove?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 15. November 2016, 20:58

nebivedu napisal/-a:S tem da letne so bile stare, zimske pa nove?
Zimske so bile tiste, ki sem jih razcefral na Lungau Ringu... Tako da niso bile preveč nove. :)

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 15. November 2016, 22:00

Sajmon napisal/-a:
urbancebulj napisal/-a:Dejstvo je, da rabimo zimsko gumo samo za v sneg, v vseh drugih razmerah je itak letna boljša.
Take trditve ni za okol prodajat. :!:
Smo pred leti Subaru forumaši na tečaju varne vožnje iz prve oz. Dančijeve roke izvedeli in videli, da se je v mrazu na mokrem pri zaviranju zimska guma bolje obnesla kot letna v enakih pogojih.
Tudi sam sem bil na tečaju, letna guma 215/35 r18 se je obnesla bistveno bolje od ostalih, tudi zimskih gum.
Sam, če ne bi avta potreboval tudi kadar je sneg, zimskih gum ne bi montiral na avto...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 16. November 2016, 07:49

Jaz sem mojo poslal na tečaj 16. novembra z glanc novimi letnimi Vredeštajnkami Ultrac Cento. V prtljažniku pa ketne valda... (Fiat Punto Grande)
In so jo cel dan y€bali v glavo, da je treba met zimske gume, pa da s temi gumami ne bo mogla vozit pa nevem kaj vse še :wtf
Drugi z noname zimskimi gumami, so jim bli pa kar všeč... Mislm, WTF!? Ker gume pa vejo, al smo 10. al 15. novembra, in po 15. kar nehajo grabit...

Čakal pa sem vulkanizerja, da mi zimske gume zrihta (takrat Conti TS850), ker sem par dni pred tem dal gor Savo, ki sem jo dobil z avtom, in je bila smrtonosna :D Zavorna pot je bila tako dolga, da sem se raje smejal, drugače bi lahko samo jokal in raje avto parkiral...
No na koncu sem z malce zamika dobil Dunlop WR2, katero priporočam vsem. Hudo dobra guma, ki me je pripeljala povsod, tudi v precej snega! Edina osebna zamera proti tej gumi z moje strani je ta, da je guma grda da kar ne morem opisat. Guma ima "lakirano" bočnico" ker nima tiste tipične gravure po njej in zgleda OBUPNO!
http://www.reifenchampion.de/media/cata ... onse-2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Se vidi na tej sliki, in potem ta rob prav grdo odseva, in meni osebno zgleda res češko...

Da se vrnem na tematiko:

Zimske gume zaradi lamel bolje oprijemajo spolzko podlago. Predvsem poledenelo cesto...
Načeloma so pa zimske gume slabše pri opravilih pozimi dokler ni cesta mokra oziroma ni poledice/snega/plundre in pretirano nizkih temperatur. Takrat pa letna povsem neha delat, napram zimski!

Ampak recimo že v primeru, da se voziš po suhi cesti, in prideš v ovinek, kjer je senca in nekakšna voda teče čez cesto. V zraku je par stopinj minusa, vsi vemo katera guma bo boljša v tem primeru :)
Pa dejstvo je, da ko je milimeter snega na cesti, letna guma neha delat :D Sam čist preveč rabim avto, da bi si lahko privoščil letne celo leto...Par sodelavcev v Ljubljani ima celo leto letne, in imajo le težave, pa taksi ko je sneg, pa peš ko je sneg, pa bi šel tja, pa bo mogoče sneg...brezveze!

Ko je Karli naredil zadnji piknik pri Vikici v Zasavju na KUM-u, in je takrat bil gor že sneg, sem se gor podal z prejšnjo Imprezo in letno Bridgestone Turanco ER300 - Gorčez je že nekak šlo, čeprav je bilo kar nekaj snega.
No dol sem se vozil 1h po jajcih, pa vsake par metrov mi je avto začel drset proti gmajni in zasneženim malinam.

Na WRX-o sem pa obul Conti TS860, da vidimo če bo za kaj. TS850 me je zelo prepričala, sem jo mel na dveh avtih pred WRX-o in mi je bila top guma!
Pa še simetrična je, kar pomeni, da lahko naslenje leto zunanje pobrane robove premaknem na drugo stran in bojo notranji :thup Ma d' rukne!
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. November 2016, 08:43

BackW00d napisal/-a:Ko je Karli naredil zadnji piknik pri Vikici v Zasavju na KUM-u, in je takrat bil gor že sneg, sem se gor podal z prejšnjo Imprezo in letno Bridgestone Turanco ER300 - Gorčez je že nekak šlo, čeprav je bilo kar nekaj snega.
No dol sem se vozil 1h po jajcih, pa vsake par metrov mi je avto začel drset proti gmajni in zasneženim malinam.
No, na kum v snegu sem se jaz čisto normalno pripeljal z AT gumami tako gor kot dol, tudi zavorna pot ni delala nobenih problemov. Pa so bile yokohama G012, ki jo tukaj večina kritizira za pozimi. Pa še ena dva sem iz snega vlekel, k sta obstala.

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 16. November 2016, 10:34

Takrat sem tudi jaz šel na Kum z letnimi, mislim da sem imel Mišelinke Energy saver. In kot je rekel Backwood, gor je šlo, dol sma se pa en za drugim drajsala. Enkrat sem pa doma za foro probal po snegu z letnimi....nisem daleč prišel :a
Pa suhem plusu pa verjamem, da so letne boljše. Tudi jaz jih bom nataknil ta vikend gor.
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 16. November 2016, 17:14

Hidravlična dvigalka v Lidlu od jutri:
http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?actio ... l&id=28974" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov