Impreza WRX SW by BackW00d

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Re: Impreza WRX SW by BackW00d

Odgovor Avtor: irCAR81 » 05. Julij 2016, 14:11

BackW00d napisal/-a:Anti-lag sistema nisi želel met, al ti ga ne omogoča ecu? Sicer je mal krut za civilno vožnjo, no pa mogoče na kakšen gumb vezan, tako za publiko :D
Mam katalizator gor. Drugače se načeloma na serijskem računalniku da imeti nek soft antilag, ampak to v praksi pomeni na štandgasu imaš sedaj imaš okoli .7 podtlaka (-0.7 bar) z antilagom ga imaš pa recimo .4 (-0.4 bar).. in to je to. Pa še za to je treba it na eno CarBerry speed density mapo (pol si brez MAF-a). Mogoče kdaj kasneje. Za Ecutek sem nekje videl da tudi omogoča Speed Density, samo nismo nikoli nič govorili z Bobom o tem. Pa ko imaš enkrat Ecutek mapo, ne moreš več sam nalagat map z OpenECU (se je Ecutek mal zaščitu) - no za rešitev tega problema sem si nabavil drug enak ECU ampak se še nisem spravil zraven.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 05. Julij 2016, 14:52

Jaz sem z majstrom govoru, in je rekel, da "sigurno ima čip". Tako da nevem kako je on to odpiru, če niti neve kaj je notr in kaj ni :)

Če je "ročno" štelal wastegate ventil, kolikor vem to ni ravno biserno glede AFR-ja ane? :eh :/
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma
Prispevki: 498
Kraj: Začetek Gorenjske baje

Odgovor Avtor: axaQ4 » 05. Julij 2016, 15:31

BackW00d napisal/-a:Jaz sem z majstrom govoru, in je rekel, da "sigurno ima čip". Tako da nevem kako je on to odpiru, če niti neve kaj je notr in kaj ni :)

Če je "ročno" štelal wastegate ventil, kolikor vem to ni ravno biserno glede AFR-ja ane? :eh :/
Kdo je delal motor? To da bi nekdo brklal z WGjem je pa vse prej kot pametno. Fukni kak boost stevec gor pa preveri kolk ima boosta dejansko. Mislim, da se morava prej zmeniti za z EcuTekom preveriti :) .

To bo @Zulero vedel....a so ti pri CSS tuning dali nazaj stock mapo po nesrecnem dogodku??

LpS
Nimam kulija, da bi se podpisal.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 05. Julij 2016, 15:32

BackW00d napisal/-a:Če je "ročno" štelal wastegate ventil, kolikor vem to ni ravno biserno glede AFR-ja ane? :eh :/
Če ni mapirana ni neke hude panike, ker je serijsko precej zalita. Če je pa mapirana in AFR prilagojen je pa lahko malo suho vse skupaj, ampak bo pa bolje šlo, dokler bo. :)

Lahko ti axaQ4 pogleda loge na EcuTek, lahko ti tudi scooby ali jaz (uporabljam EcuTek easy ecu za logiranje in Tactrix z RomRaider-jem, kjer je možno tudi mapirati, če se ECU še ni srečal z EcuTek-om). Imam tudi WB lambdo, samo je fiksno nameščena na moji imprezi. :)

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma
Prispevki: 287
Kraj: Domžale

Odgovor Avtor: zulero » 05. Julij 2016, 17:48

NI mapirana. do mapiranja sploh ni prišlo. počepnila je na valerjih pri tretjem merjenju moči. "mojster" je hotel najprej preveriti originalno konjenico. očitno je meril vse do blokade in še naprej. obremenjeval jo je preveč. zato ga močno odsvetujem. je pa poceni :cr

MPS
Uporabnik foruma
Prispevki: 498

Odgovor Avtor: MPS » 05. Julij 2016, 19:07

zulero napisal/-a:NI mapirana. do mapiranja sploh ni prišlo. počepnila je na valerjih pri tretjem merjenju moči. "mojster" je hotel najprej preveriti originalno konjenico. očitno je meril vse do blokade in še naprej. obremenjeval jo je preveč. zato ga močno odsvetujem. je pa poceni :cr

mislim da to ni razlog, sej je že veliko avtov in hujših strojev dal na valje.
pač si mel smolo da se je to glih pri njemu zgodilo.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. Julij 2016, 07:51

Hja...hvala vsem za ponujeno pomoč, vendar vas še neki časa nebom mogel pocukat za rokav, ker je na vrsti dopust.

WB Lambdo bo slej kot prej kolega DogsBody nabavu za svoj Seicento projekt (funt pridno pada :D ), mogoče ga naserjem, da jo za kak dan dva namontiram v mojo in mal preteram :D

Ircar, a slučajno predlagaš meet z mapiranjem pri tebi ? :D

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. Julij 2016, 10:49

BackW00d napisal/-a:Ircar, a slučajno predlagaš meet z mapiranjem pri tebi ? :D
Najprej bi rad sebi zmapiral in se kako leto vozil z mapo. Pri moji trenutni zagnanosti slabo kaže.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 09. Julij 2016, 16:23

danci1973 napisal/-a: Tudi jaz bom kmalu (najbrž še ta teden) imel takšnega, naredit pa sem dal temu.
Evo ga:

http://foto.slovenija.net/cache_root/Da ... ovljen.jpg

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma
Prispevki: 221
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: Nightwish » 11. Julij 2016, 20:06

danci1973 napisal/-a:
danci1973 napisal/-a: Tudi jaz bom kmalu (najbrž še ta teden) imel takšnega, naredit pa sem dal temu.
Evo ga:

http://foto.slovenija.net/cache_root/Da ... ovljen.jpg

Lepo ti ga je uštimal! Nebi rekel, da mu je to samo hobi oz. popoldanska obrt... ;)
Those who have never truly lived can never truly die!

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba
Prispevki: 1425
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 11. Julij 2016, 20:43

Saj to je tist policist, ki je bil proti njemu uveden disciplinski postopek zaradi stavke (neupravičeno)- veliko se je pisalo o tem. Sem pa tudi sam izvedel, da zelo kvalitetno dela, videl že nekaj izdelkov in pohval.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 12. Julij 2016, 08:55

Zakon! :cool:

Verjetno precej popestri kabino :thup Volan je res ena glavnih stvari v avtu, kar se izgleda tiče...
No moj bo še mal počakal :D Me pa fejst moti, tako d v kratkem grem res v obnovo.

V petek sem se odpravil na morje. Otok Ugljan, vas Sušica, kamp Porat. V četrtek sem še za poceni denarje kupil rabljene thule aluminjaste prečke za na sani. 108cm za 65€, lepo ohranjene :thup Doma zmontiral še nosilca za kolo (100 let stara, polomljena od raznih karambolov v strehe in balkone :x ) in gor nabil od moje in moj kolo.
Avto sem z kamp opremo nabil do strehe, zadnji sedeži povsem napolnjeni. vsako luknjo sem porabu in še mi je zmanjkalo prostora za arafata :shock: Sem pričakoval da bom z lahkoto spravil vse notri, pa sem se kar mal zmotil. Ko pride mulc vidim, da bo truga nuja. Ampak s trugo na strehi ne morem prtljažnika odpret, kar je pa tut en FAIL!

Takole naglisiran sem se pripeljal pred trajekt:
http://shrani.si/f/3M/JT/3wxcgyVk/img0681.jpg

Na trajektu pa seveda prvi :cool:
http://shrani.si/f/2F/Rf/3Y4Td0RJ/img0683.jpg

Ko sem par stvari ven potegnil, sploh hladilnik, je že boljše sedela. 3/4 kampa je glavo porinilo ven, da so si ogledali kaj tako glasnega je pripeljalo v kamp :D Od brata punca je rekla, da me je že slišala par minut prej, ko sem se še proti kampu vozil :shh :lol: Ene par ljudi me je že vprašalo kater motor je notri, kolk kubikov ima, kolk konj ima, a začuda niti eden še ni vprašal o porabi, kar je tudi presenečenje po svoje.
Poraba mislim, da bo pod 10L - vožnja po avtocesti pri cca 3.200 obratih ~ 122-125km/h (po GPS) na tempomatu. Glasnost izpuha pa ni moteča, zaradi kubika robe v prtljažniku, ki duši in izolira zvokove od zadaj :c
http://shrani.si/f/j/SJ/4viF0uj5/img0685.jpg

Parcelo pa sem postavil hitro, saj nisem rabil nekaj fensi dajat skupaj, ker ima brat dol prikolico na pavšalu in vse potrebno za prebijanje hude vročine, tako da sem 3/4 časa pri njemu, k sebi pa hodim dejansko le spat in po hladen špricer :cool: Do morja tudi ni daleč...

V istem kampu sem opazil kar nekaj slovenskih subarujev, a nič znanih obrazov. En lep zelen forester prve generacije tamle zadaj desno iz MB(se ne vidi), pa pod prevleko 10m stran od mene tamle na levo (se ne vidi) je nekdo skril predzadnjo verzijo legacy-a.
http://shrani.si/f/3g/12E/4RQo2VNO/img0686.jpg

Avto in žensko sem trenutno pustil dol, sam pa sem prišel nazaj v LJ na izpit iz Kemije. Ob 5h po izpitu pa nazaj. Sem že mel idejo, da bi šel z WRX-o po jadranki, pa sem se nekak odločil da je finančno (predvsem zaradi policije in pnevmatik :/ ) bolj pametno it s kolegom :lol: Itak se nebi mogel počasi vozit po jadranki. Od Starigrada do Karlobaga in potem proti Senju....ufff

Če je kdo od forumašev dol, naj pride pocukat za rokav jaz sem od danes pa do Ponedeljka dol :thup

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 12. Julij 2016, 10:38

Par celih nosilcev za kolo ti jaz šenkam, ker jih že dolgo ne uporabljam več.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 12. Julij 2016, 10:52

Poštena ponudba, vendar bom s časom nakupil thule nosilce, ker te stari ne pašejo na prečke, ker so le te preširoke. Nekaj sem jih že predelal, vendar je vseskupaj precej labavo :D

Verjetno jih kdo drug bolj potrebuje kot jaz. Če te do drugih tudi drži radodarnost seveda ;) :thup

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 12. Julij 2016, 19:36

Ko bo otrok, bo kak avto ne Subaru znamke povsem zadoščal, truga ne bo potrebna.
Sicer pa je tako, več je prostora, več krame imaš s sabo.

Poraba ob tej hitrosti ne bi smela bit večja od 8,5l. (če si peljal brez "izpadov" seveda).

Uživaj še naprej na dopustu.
:.sup

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov