Impreza WRX SW by BackW00d

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Zaklenjeno
Kanumlc
Član Subaru kluba
Prispevki: 890
Kraj: Vojsko nad Idrijo

Re: Impreza WRX SW by BackW00d

Odgovor Avtor: Kanumlc » 28. Junij 2016, 19:58

Odlično! :.sup Vse pohvale za tak projekt.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4124
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 28. Junij 2016, 20:16

Kolk cenej pa pridejo te alternative napram namenski robi? Jes sem že pred časom sicer to zadevo uporabil:
http://www.radiovili.si/si/SilentCoat/452/" onclick="window.open(this.href);return false;

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 28. Junij 2016, 22:09

danci1973 napisal/-a: Jaz sem uporabil Sika MultiSeal BT - BT pomeni, da je zadeva iz Butilne gume namesto iz bitumna (ki v avtu dolgo časa spušča vonj).
Kakšna je pa debelina tega traku?

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 28. Junij 2016, 22:15

Sajmon napisal/-a: Kakšna je pa debelina tega traku?
Debelina 1mm, gostota 1,4 g/cm3.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 29. Junij 2016, 07:56

Pri izolaciji imaš vedno več slojev izolacije, in vsaka poskrbi za določene zadeve.

Dodajanje mase (izolirka/butilna guma itd) zniža resonančne frekvence vibrirajočim delom. Se pravi, če jo nalepiš na pločevino le ta ne bo mogla resonirat pri slišnih frekvencah (cingljat, brenčat, čričkat itd) ampak bo pač nihaja počasi. Pri tem lahko pride do bobnenja v avtu, ker se namesto visokih frekvenc začnejo formirat nizke, ki so podobne basom in butajo v avto. Zato je potem edina prava pot še prekritje z CC (closed cell - oziroma zaprti mehurčki) peno.

Če je ta pena v piramidasti obliki dodatno vpija še več odbojev in zmanjša eho (za križankarje jek/odmev :lol: )
Sam dodajam tudi sloj ali dva sonofila. CC peno pa preskočim, ker je pesjansko draga. Razlika že s samo dodajanjem mase na ravno plehovje je občutna. ČE pa bi imel viška denarja, pa bi dal tapeto ven, ter kompleten poden dodatno polepil z izolirko ter dodal 10-15mm CC pene. Avto mora bit krepko tišji znotraj, in cestnega trušč se mora konkretno zmanjšati.

Največ težav je v karavanih ponavadi na zadnjih kolotehih in prtljažniku, saj tam vdira en kup ropota v avto. No jaz bom to vse dodatno poizoliral. Ker bi rad imel tišji avto znotraj. Ko španaš se itak dosti sliš :D
Za na morje si moram v garaži naredit iz inoxa en "vstavek" za v zadnji lonec, da ga mal pomirim, ker je precej živčen in na dolge ture začne težit k budala :lol:

Debelina je za 2mm pretanka, če bi več slojev dajal, bi pa ratalo pesjansko drago :)

Izolirka pride okol ~8€ na kvadrat...kar je uber skonto :thup
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 29. Junij 2016, 09:47

V odgovor:

Koda: Izberi vse

IZOSELF PE+ - 0,1m × 20m × 1,2mm = 12€   =>    6€/m^2
IZOSELF PE+ - 0,2m × 20m × 1,2mm = 22€   =>  5,5€/m^2
IZOSELF V3  -   1m × 10m × 2,7mm = 58€   =>  5,8€/m^2
IZOSELF P3  -   1m × 10m × 2,7mm = 61€   =>  6,1€/m^2
SIKA-multi  - 0,1m × 10m ×   1mm = 22,5€ => 22,5€/m^2
Tukaj so cene iz maloprodaje Fragmat na gotovino in mislim da 5% gotovinski popust.
Razen Sika je iz linka od Dancija.
Silent coat je debel 2mm in stane ~40€ na kvadrat (samo bitumen - brez pene)
Neka ruska (baje) STP Standartplast izolacija, ki je res bila včasih daleč najcenejša price cca 15€ na kvadrat za bulk paket, vse ostalao se giblje čez 20€ na kvadrat

Dejstvo je da moraš in siko in IZOSELF PE limat v vsaj dveh slojih, ker samo 1mm je premalo.

Z dvema slojema prideš na ~2.5mm kar je potem cca 12€ na kvadrat - se pravi skoraj 4x ceneje od namenskih plošč :D no ok STP je mogoče cenejši, samo nisem ziher da se ga še da dobit + kupit ga moraš ogromno (bulk) da prideš v tako ceno, kar je manjših paketov je dražje.

*PODPIRAJMO LOKALNO

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 29. Junij 2016, 10:24

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 29. Junij 2016, 14:23

Pomoje bo v kratkem en group buy telih distančnikov, dej še mere pa ceno napiš ;)

Sem imel sicer namen iz mediapana delat, ampak vseeno...
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 29. Junij 2016, 14:58

Fantje, sploh nisem 100%, da pašejo na avto, ker sem jih na uč zmeril z ravnilom, ki ima ločljivost 1cm (tisti iz osnovne šole ki ima trikotnike notri pa kroge in kvadrate različnih velikosti) :D To je le prototip, ki ga bom nekako dodelal, ali dal natisnit 100% poln in izpololnjen model (ta je 80% votel - in se je tiskal 3h - tj 6h za oba)
Ta je votel, in je kot tak neprimeren za montažo, saj vanj ne moraš priviti vijaka, ker je mogoče stena debela le milimeter ali celo manj. Moram probat kako pašejo. Potem pa naprej.

Na debelejšem delu je 4cm debel, na tanjšem pa 3cm. Nagib je proti voznikovi glavi za 60° od navpičnice. Ker so na njemu le trije vijaki to pomeni, da je lahko en model uporaben za obe strani. Dodatno ga je treba predelat, ker je na vratnih panelih blesavo narejeno s plastičnimi čepi za privitje. Ti čepi gledajo ven iz pločevine in bi distančnik odmaknili za 2mm od pločevine, kar ni OK saj vmes nastae špranja. Sam imam v garaži orodja, s katerimi to postružim/odbrusim/odrezkam stran v minuti brez naprezanja :D Zato se nisem sekiral...
Kot končni produkt rabi še nekaj dodelav. Da nebo kdo tiskal in potem tožil :D

Priložim pa tudi datoteki, če kdo hoče:
3D printer datoteka
Sketchup Make 2016 datoteka

Program za obdelavo je zastonj, navodila so na youtube-u...če ima kdo preveč časa :)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 04. Julij 2016, 10:24

Evo, prvič meril porabo:
Naredu ~400km natoču 50l

V prihajajočem vikendu jo sprehodim do Zadra. Upam, da po avtocesti ob malce bolj umirjeni vožnji naredim še kakih 100km zraven, da mi ne bo treba tankat na 3/4 poti :D

Ta vikend sem ugotovil tudi to, da tempomat dela. Težava je bila, da je zajlo za gaz ven metal, ker ni bila nič pripeta. Trenutno sem problem rešil z vezicami ( Seveda v modri barvi za dodatne konje).
Tempomat dela, vendar pa ima svoj zanimiv način :D Se vidi da ni "drive-by-wire" sistem, in je zato malce netočen. Pri 90km/h se hitrost sprehaja gor dol za cca 5km/h (od 89 do 94 recimo), vzdržuje brzino tudi če so klanci ali spusti. No pri 125km/h pa je ta pogrešek le v okviru cca 2km/h. Tako, da očitno z brzino rata bolj točen. Ima pa vse funkcije pospeševanja, reseta, ponovne vzpostavitve izbrane brzine, zaviranja (z motorjem seveda) ni da ni. Moram le dodatni magnet uštimat, da bo delal od nižje brzine in bom povsem zadovoljen. No ja pa ročico zmontirat, da ne bom imel tistega grdega knofa tam pod radijem.

Je pa malce hecno, ker je prekinitveno stikalo vezano le na zavoro. In ko sem čisto podzavestno hotel zamenjat brzino nižje, se tempomat ni prekinu, in je avto malce v obrate skočil, jaz pa sem dal iz 5 brzine v tretjo, ki je bila na polnem boost-u v tisti brzini, in je kar lepo skočil avto sam od sebe :D Mal sm pa debelo pogledu kaj se dogaja :wtf :shock: ampak mi je bilo takoj jasno koliko je ura :D No, za to morm stikalo zmontirat.

Seveda pa sem brzino avta meril preko GPS-a, ki je naložen na kitajski avtoradio. Android verzija iGO pa me je pozitivno presenetila z en kup uporabnimi funkcijami, ki jih garmini (tisti, ki sem jih do sedaj uporabljal) meni še niso pokazali (samodejno). Vseskozi ti navrh izpisuje hišne številke na levo/desno od ceste. Ko se približuješ avtocestam in večjim križiščem ti kaže smerokaz, kam kaj pelje. Ko si na avtocesti ti izpisuje katera postajališča se približujejo čez koliko km in kaj tam ponujajo (hrana/gorivo/prenočišča) :thup
Kar sem se do sedaj pustil vodit, je bilo ok, razen par lokalnih ulic, kjer pač jaz vem katera pot je hitrejša, oziroma bolj priročna. Ampak tudi, če bi šel po njeni poti, bi bilo povsem OK. Uglavnem za zastonjsko navigacijo je dejansko TOP.

Kar se pa zvoka tiče, pa sem distančnike že zalil z epoksi smolo, da so polni in trdi k beton. Zaradi 80% votlosti 3D tiska so bili res mehki, in niso dopuščali da bi vanje privil vijak, ker bi počlo takoj. No zdej so večni :D Zna bit, da bom kar metrični navoj noter vrezal, pa dal kake JDM imbus (iz motorjev, za odpad) vijake notri :cool:
Notri je šlo 3 deci smole, in so zaliti 100%. :thup
http://shrani.si/f/3w/kh/2U5cupi7/4872f ... -a20f-.jpg

Kar se tiče pa avtomobila, pa samo :wtf :thup Ne vidim ideje, zakaj bi kdo reku, da je pa to premal moči. Ajd na ravninah, nebi škodil še kak konj, ampak čez ovinke pa tako leti, da ti ni nič jasno. Navhrib sem včasih s puntoti in 1.6 avti samo gaz držal cel čas, vmes mogoče pred ovinkom mal spustil in zavil v ovinek. No sedaj pa se mi zavore pregrevajo NAVHRIB! Navzdol pa sploh še nisem tiščal, ker je bolano...Iz zaprtih ovinkov ven hoče kakšna guma v prazno sukat, neglede na to, da je AWD in ko pride do oprijema, te dobesedno zabije v sedež. Na regionalnih ravnicah med ovinki je števka na drugem mestu hitrosti takoj večja od 5 ali 6...
Iz ovinka vleče v drugi/tretji na polno. Res, kdor uspe peljat 350+konjev v Imprezi na polno čez regionalko, je KRALJ! Na avtocesti, pa tako ali tako ni nikoli dost :D Ampak ravnine so meni tako ali tako dolgočasne in mi je vseeno, če rabim sekundo dve dlje...da bi se pa po regionalki vozil v okolici 200km/h mi pa ne pride niti na misel...Dejstvo pa je, da si z 300+ konji takoj tam neglede na dolžino ravnine med ovinki.

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma
Prispevki: 498
Kraj: Začetek Gorenjske baje

Odgovor Avtor: axaQ4 » 04. Julij 2016, 11:16

Glede porabe...

Če sem bil REEESSSS pridn pa brez mestne voznje sem prilezu do 550km na tank :lol:

Drugače se strinjam s tabo glede konjev (sedaj nevem ali imaš še zmeri custom mapo gor ali je nazaj na stock?), pri podvozju in bremzah malo pogori. Dokler nisem namontiral malo boljse fedre (swift sport...namesnki za karavana in stock amortizerje) in debelejsi zadnji ARB, pol se ze kar malo lepse pelje.

Sicer bi rad se ALK zmontiral pa par group N gumic (volanska letev...), glede amortizerjev pa bom kar verjetno na stock ostal ( tezko je dobiti take, da so se zmeri relativno udobni, kar je nujno za SLO ceste). Ideala bi bla seveda se montaza hitrejse volanske letve, samo pri ceni nad 1500 evri ostaja to pobozna zelja....
Nimam kulija, da bi se podpisal.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 04. Julij 2016, 12:14

Mapa je pomoje serijske, tista izmerjena pred ribatom s 170 konji na gumah in ~200 navora....kar če prišteješ 25% izgub je ravno na serijskih številkah na gredi motorja.

Serviser, ki je motor sestavljal, je laično "iz izkušenj" ugibal, da je notri čip, 100%....Sam dvomim, da je to res, optimizacije ECU-ja se še zaenrkat nebom lotil, slej kot prej pa...na nekih zdravih dodatnih nekaj konjev...

Podvozje bom pa videl, zaenkrat mi zadostuje, ker je v štartu precej bolje od vseh ostalih "športnih" gajbic, ki sem jih prej vozil...

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma
Prispevki: 498
Kraj: Začetek Gorenjske baje

Odgovor Avtor: axaQ4 » 04. Julij 2016, 12:58

Ja ta mapa, ki naj bi bila notri je v bistvu mapa razvita za moj avto. S tako mapo sem naredil sedaj cca 35-40k km brez vsakih problemov. Pljune ven 266hp na valjih (vsaj moj avto). Je pa to bolj na "safe-side" narejena po mojem naročilu, ker nisem hotel imeti dynoqueen ampak vozen avto. Brez težav je avto pretrpel dyno mučenje, skurjena sta bla skor 2 tanka na dynota in kakor sem rekel...no problemo.

Glede na to, da je avto pokazal tako malo konjev je že očitno kazalo na slab motor. Nevem glede na to, da je bilo to že plačano in motor na novo narejen, bi se jo splačalo ponovno naložiti ter sprobati (pridem jaz z ecutekom logirat, da pogledamo kako dela).
Nimam kulija, da bi se podpisal.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4124
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 04. Julij 2016, 12:59

BackW00d napisal/-a:V odgovor:

Koda: Izberi vse

IZOSELF PE+ - 0,1m × 20m × 1,2mm = 12€   =>    6€/m^2
IZOSELF PE+ - 0,2m × 20m × 1,2mm = 22€   =>  5,5€/m^2
IZOSELF V3  -   1m × 10m × 2,7mm = 58€   =>  5,8€/m^2
IZOSELF P3  -   1m × 10m × 2,7mm = 61€   =>  6,1€/m^2
SIKA-multi  - 0,1m × 10m ×   1mm = 22,5€ => 22,5€/m^2
Tukaj so cene iz maloprodaje Fragmat na gotovino in mislim da 5% gotovinski popust.
Razen Sika je iz linka od Dancija.
Silent coat je debel 2mm in stane ~40€ na kvadrat (samo bitumen - brez pene)
Neka ruska (baje) STP Standartplast izolacija, ki je res bila včasih daleč najcenejša price cca 15€ na kvadrat za bulk paket, vse ostalao se giblje čez 20€ na kvadrat

Dejstvo je da moraš in siko in IZOSELF PE limat v vsaj dveh slojih, ker samo 1mm je premalo.

Z dvema slojema prideš na ~2.5mm kar je potem cca 12€ na kvadrat - se pravi skoraj 4x ceneje od namenskih plošč :D no ok STP je mogoče cenejši, samo nisem ziher da se ga še da dobit + kupit ga moraš ogromno (bulk) da prideš v tako ceno, kar je manjših paketov je dražje.

*PODPIRAJMO LOKALNO
Za primerjavomene je stalo cca 120€ za sprednja vrata zdampirat, je pa nekaj materiala ostalo, samo so bli pač "štater pack-i".

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 04. Julij 2016, 16:32

axaQ4 napisal/-a: Pljune ven 266hp na valjih (vsaj moj avto). Je pa to bolj na "safe-side" narejena po mojem naročilu, ker nisem hotel imeti dynoqueen ampak vozen avto. Brez težav je avto pretrpel dyno mučenje, skurjena sta bla skor 2 tanka na dynota in kakor sem rekel...no problemo.
Kar se valerjev tiče je kle še bolš napisan kot bi lahko sam, pa sem delal 4 leta na valerjih. Razni dyno dayi, mapiranje DTA, EMU, Haltech, AEM, k-data, Omex,... ekola: http://www.andyforrestperformance.co.uk/26063.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Onroad dyno si naredu z ecutekom? Jaz se za Subaruja upam rečt da je zelo natančno, sploh če nardiš 3 rune v eno smer, 3 druge, sešteješ in deliš s 6. Če maš prave podatke notr je to to.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov