Impreza WRX SW by BackW00d

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Boštjan
Uporabnik foruma
Prispevki: 38
Kraj: Vrhnika

Re: Impreza WRX SW by BackW00d

Odgovor Avtor: Boštjan » 26. Maj 2016, 20:25

To je če se ne motim bolj kot ena prezračevalna komora, oz. zbiralnik manjših povratnih vodov hladilne tekočine. To ne odpiraj ,če je vse ok. je vedno polna do vrha. Ekspanzijska, oziroma da je hladilni sistem komplet zalit pa ja ta pri hladilniku z rumenim pokrovčkom. Ta ne sme biti nikoli prazna al pa pod minimumom.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 26. Maj 2016, 23:27

Glede na to, da je tale na najvišji točki, nima čist brez veze pokrovčka gor ;)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 27. Maj 2016, 12:47

Ok, sej hladilni sistemi so mi povsem jasni in vem zakaj je ekspanzijska in da mora bit pravilno napolnjena....ampak...čaki?!

Hladilnik ima tlačni čep, potem ima pa še tista "ekspanzija" tlačni čep gor ? Wa? :D Ok...Bom malce poroutal kam gre katera cev, da mi bo malce jasno kaj se dogaja s tem.

Meanwhile.

Sem šel malce sprobat avto čez ovinke iz Trbovelj proti Mariji reki tisti, ki cesto poznate, veste da se da tam zelo hitro kakšen mm gume pustit :thup

Marička :)

Gorčez sem si jo malce privoščil in malce probal kako se obnaša čez ovinke, pa če so res zavore "podhranjene" in sem že po pol poti ugotovil, da za seboj puščam belkast dim, in da nekaj cinglja in riba izpod zavor. Seveda takoj malce pojenjam, začnem hladit avto&zavore obrnem smer, grem en ohlajevalni krog čez Trbovlje, da se zavore toliko ohladijo, da bom lahko vsaj malce prijel tam okoli čeljusti in preveru situacijo.

Snamem levo prednje kolo (od tam se mi zdi da je največ ropotanja prihajalo) in ne najdem nič hudo oprijemljivega :th :pr

Ok, na disku so neke čudne lise, pa dejansko zgleda kot da je obriban...
http://shrani.si/f/3D/Cv/3JPItrHh/img0495.jpg

Desni zgleda ok...
http://shrani.si/f/O/sX/7FxL9XQ/img0497.jpg

Ampak oblog je pa še vrh glave
http://shrani.si/f/2S/oT/3ntkuUSa/img04850499.jpg

Glede na količino oblog, nebi smel nič ribat. Tudi rob na disku ne riba ob nič. In mi res ni čist jasno kaj je ribalo, razen če je v zmesi obloge kakšen tujek (nebi bilo prvič) in mi tisto riba, ali pa če so obloge tolk trde :D Nevem...
http://shrani.si/f/3F/sE/fi9iW7a/img0498.jpg

Leva čeljust je malce neenakomerno obrabila zavorne obloge, očitno je slabo podmazana in noče lepo plavat.
Dejstvo je, da bom moral dat tole rjasto celoto narazen, obnovit čeljusti (peskanje+barvanje), menjat diske in obloge, ker vseskupaj zgleda bolj tko tko ;)
Diske sem zmeril in imajo 20,5mm mesa...verjetno je minimum tam okoli 24mm? :D (ugibam)

Sprejemam priporočila glede oblog in diskov. Razmišljam o naročilu iz Ebay-a...
Najmanj kar bom vzel bo ATE ali brembo. Ostalega niti nisem gledal še.

Najdu sem nekaj "slovenskih" cen:
Kiti za obnovo:
http://www.rezervniavtodeli24.si/7799756-abs" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rezervniavtodeli24.si/7799699-abs" onclick="window.open(this.href);return false;

Diski obloge:
http://www.rezervniavtodeli24.si/subaru ... orni_kolut" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rezervniavtodeli24.si/subaru ... rna_obloga" onclick="window.open(this.href);return false;

Ma kdo kake izkušnje z raznimi green/red/yellow stuff in ostalo "racing" robo?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 27. Maj 2016, 17:49

BackW00d napisal/-a: Ok, na disku so neke čudne lise, pa dejansko zgleda kot da je obriban...
http://shrani.si/f/3D/Cv/3JPItrHh/img0495.jpg
Tale ni daleč od tega, da razpade...

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=57E509F8

Kakšen pa je premer diskov? Ko bo čas za menjavo diskov, imam namen vzet Brembo Max, ampak niso ravno v vseh dimenzijah na voljo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 27. Maj 2016, 20:59

Hja vem, poznam take slike, vendar pa je še kar nekaj mesa na obeh straneh in tudi na rebrih vmes, imata pa diska kot sem že omenil 20,5mm.

Nekdo pred menoj jih ni zlorabljal ker so dejansko preživeli toliko časa, da bojo zaradi rje hin, in ne zaradi obrabe...no čeprav so verjetno že precej pod priporočeno minimalno debelino :-P

Edit#1: šele sedaj sem prebral da te zanima premer ne debelina...
294x24mm
295x25.5mm
This is the WRX front rotor. It uses a two piston sliding front caliper or the Subaru fixed 4-pot. The sliding caliper, bracket, and pad were changed in 03 and that's something you need to be aware of when upgrading from RS brakes or purchasing pads. The 4-pots are only on the 06-07 WRX in the US, though they were on many older non-US STis and WRXes (the black calipers with Subaru across them). Generally 16" wheels are required with these brakes but there are some 15" wheels out there that work. Also 16x6.5 Subaru wheels do not clear 4-pots.
Applications:
01 Legacy GT LTD?
02-04 Legacy GT
05-09 Legacy non-gt *
01-09 Outback
02-14 Impreza WRX (including 08, which uses 2-pots)
03+ Forester
Baja
BRZ/FRS/GT86

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 27. Maj 2016, 21:05

BackW00d napisal/-a:Hja vem, poznam take slike, vendar pa je še kar nekaj mesa na obeh straneh in tudi na rebrih vmes, imata pa diska kot sem že omenil 20,5mm.

Nekdo pred menoj jih ni zlorabljal ker so dejansko preživeli toliko časa, da bojo zaradi rje hin, in ne zaradi obrabe...no čeprav so verjetno že precej pod priporočeno minimalno debelino :-P
Če maš 294mm diske, je min. debelina 22mm - torej si 1,5 mm pod mejo.

V bistvu je za vse razen za 326mm (STI) diske min. debelina 22mm.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 27. Maj 2016, 21:20

Pa dobr, milimeter (in pol) gor dol :lol:

Res sem firbčen, koliko se poznajo teli milimetri pri pregrevanju diska...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 27. Maj 2016, 21:45

Kaj je zdej pregrevanje diska... a v temperaturi al v tem da je smotan bremzat pa da trese? Po mojih izkušnjah če so diski bolj tanki, pa tudi če so ploščice nove je hitr smotan. Če so diski novi in ploščice pod pol pa še nekako gre. Je pa odvisno od kakovosti diskov in ploščic.

Kako je pa z ročno? TI dela? Poskusi takrat ko ti ruži mal ročno povlečt, če zvok zgine. Ker če so diski bogi na ven, vprašanje kako je šele z ročno. :)

Kar se tiče proizvajalca je za STI zadaj praktično vseeno, spredaj je pa precej pomembno. Jaz z aftermarket diski nisem imel še nobenih dobrih izkušenj. Sedaj sem na performance friction ampak dokler so novi so itak vsaki več al manj v redu. Problem je potem po 10-20k, ko parkrat bremzaš iz +200... takrat pride do raznih vibracij, čudnih zvokov in manjka zavorne moči.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 28. Maj 2016, 09:55

Glej, pri vožnji navhrib so se mi očitno uspele pregret, ker so itak ratale pumpaste, pa pedal sm mogu tišat k majmun da je pršlo do ABS-a :D Kaj bi šele bilo navzdol :cr

Z ročno ga še nisem sral, na mestu kar dobro prime :thup
Pri stari imprezi ki smo jo imeli, sem lahko pri 160 potegnu ročno in je prijelo na špuro, tukaj še nisem probal.
so pa zadaj novi diski in obloge, jih je Zulero menjal, tako da bi moralo bit ok pomoje. Upam da je pakne od ročne tudi menjal...čeprav je to še najmanj tam zadaj :)

So pa tudi nasploh dokaj trde zavore (kar poznam že od prejšnje impreze) in moraš kar dobr prtisnit...
Ircar imaš ti pletene cevke? Se je zadeva kaj izboljšala?

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 28. Maj 2016, 13:47

Če nič drugega bi jaz pakne za ročno menjal, da se ti ne bodo razletele stare kot so se meni, bil pa sem 400 km od doma, ni luštn feeling.

Meni se ni zdelo da je kakšna razlika z original in potem z pletenimi cevkami.
So pa poceni, tako, da ko se bo rihtalo se še to zamenja pa je komplet porihtano!
:.sup

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 29. Maj 2016, 09:32

BackW00d napisal/-a:So pa tudi nasploh dokaj trde zavore (kar poznam že od prejšnje impreze) in moraš kar dobr prtisnit...
Ircar imaš ti pletene cevke? Se je zadeva kaj izboljšala?
Imam pletene cevke, ampak nebi rekel da je to kakšna omembe vredna nadgradnja. Bolj opazim razliko z različnimi diski in ploščicami. Kar se ročne tiče imam podobne izkušnje kot urbancebulj. Dejansko je tukaj ročna manjša kot na tvoji stari imprezi ki zadaj ni imela diskov in tako kot ti je delala tam, tu tukaj najbrž nikoli ne bo - vsaj meni ne. :(

Uporabniški avatar
Andrija
Uporabnik foruma
Prispevki: 40

Odgovor Avtor: Andrija » 29. Maj 2016, 18:07

Iz mojih izkusenj bi ti dal savjet:
Pri WRX so nazalost bremze ze tvornicko mocno pod-dimenzionirane in ne priliče takvom avtu. Pojav zelo izraženoga fadinga je stalnica bas pri vsakoj malo bolj navdahnjenoj voznji.

Tudi originalne bremze na STI (s svetlom izjemom Brembo kalipera) su razocaranje, ko pričakuješ veliku razliku napram WRX.
Pločice na katerima piše STI i jih zato prodavaju za 3.800 HRK (je cca 500 EUR) so navadne njemačke pločice znamke Jurid za masovno potrošnjo. Diskovi pa ko zna kaj so za en kup željeza.
Cel sistem se pregrije nakon 10 hitrih km ili 4 km kasnije kot kod WRX.

Po mojem imaš dvije rešitve. Pri vsaki pa bo 50% kočenje izboljšala že prava zavorna tekučina - Motul RBF 600 (ne RBF 660).
Ne vzemaj ATE Blue ali celo Castrol Racing DOT 4 tekocine ker naredijo štalu v sistemu.
Motul RBF600 je to kar rabiš za veselo kočenje.

Rešitev a. bolj cenovno ugoden kompromis:
- diski spredaj http://www.godspeedbrakes.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Možak jih dela sam in imajo zelo dobre feedbacke in mnogo uporabnikov. Cijena je povoljna.
- diski zadaj lahko originalni
- Obloge spredaj Performance Friction model 0929.10
- Za zadaj jih PF nima, dobre budu tudi original obloge

Rešitev b. brez kompromisa, setup, ki ga rabiš za cesto (čitaj: več kot to za cesto res ne rabiš):
- pesta 114,3 od STI, da pašejo gor normalni (STI) diski in kalipri
- kalipri brembo od STI spredaj in zadaj
- diski dvodelni PF ali DBA spredaj
- zadaj DBA ali originalni (PF zadnjih nima v ponudi)
- PF obloge 1001.1 spredaj in 0109.10 zadaj

Za piko na i pletene zavorne cevke in fading bo daljnja prošlost.

LP

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 29. Maj 2016, 20:41

Andrija napisal/-a:Iz mojih izkusenj bi ti dal savjet:
Rešitev b. brez kompromisa, setup, ki ga rabiš za cesto (čitaj: več kot to za cesto res ne rabiš):
- pesta 114,3 od STI, da pašejo gor normalni (STI) diski in kalipri
- kalipri brembo od STI spredaj in zadaj
- diski dvodelni PF ali DBA spredaj
- zadaj DBA ali originalni (PF zadnjih nima v ponudi)
- PF obloge 1001.1 spredaj in 0109.10 zadaj

Za piko na i pletene zavorne cevke in fading bo daljnja prošlost.

LP
To je res edino peste 114,3 od STI ni potrebna, ker grejo dvodelni PF tudi na 5x100. Kako se obnese bom povedal pa po 10 000 km. Trenutno dela TOP shit. :) Na slalomu me ni bilo strah zavirat res zadnji trenutek, in ker je bil tok fajn in zanesljiv občutek sm kr mal več zaviral kukr bi blo treba. :)

Uporabniški avatar
Andrija
Uporabnik foruma
Prispevki: 40

Odgovor Avtor: Andrija » 29. Maj 2016, 20:55

Ja zvoni od PF diskov imaju predfabricirane luknje za obe PCD. Edino ne vem, ce bi spravu na WRX 100 peste Brembo STI kalipere. Mogoce s kaksnimi adapteri.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 29. Maj 2016, 20:58

Čestitke za nakup in veliko užitkov ti želim :thup .
Go Westy, go!

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov