Foresterji teh letnikov imajo samo en katalizator.tinck13752 napisal/-a:kokr jst vem je to tadrug katalizator, notr je glih tko satje kokr pr prvem...
Naš Forester
Re: Naš Forester
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Jaz pa mislim, da ima Tine kar prav. Resonator se nahaja ponavadi od polovice izpuha nazaj.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Gledam slike od katalizatorjev na spletu, zgleda da je res vse skup kar sem slikal katalizator... verjetno mi ne preostane drugo kot menjava? Hudič ni pocen 
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Zakaj bi imel 2 katalizatorja zapored in samo pred prvim katalizatorjem lamdo? Brez veze dodaten del na avtu.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Zakaj pa ne?nebivedu napisal/-a:Zakaj bi imel 2 katalizatorja zapored in samo pred prvim katalizatorjem lamdo?
Ni brez veze, drugi katalizator dodatno oksidira izpušne pline ne glede na lambdo... Možno je tudi, da je 2. katalizator kaj drugačen in 'napada' druge emisije kot prvi...Brez veze dodaten del na avtu.
Pri meni je tako - prva lambda (pred prvim katalizatorjem) nadzira in uravnava zmes goriva in zraka, druga lambda (za prvim katalizatorjem) nadzira delovanje tega katalizatorja.
Drugi katalizator pa je kak slab meter bolj zadaj in nima nobene lambde za nadzor. Če ga ni, ne naredim tehničnega...
Danci, ti imaš 2 lambda sondi, na foresterjih pa je samo ena (letnik 1998 do 2002). Zato ne vidim nekega tehtnega razloga, če imaš samo eno lambdo in še to pred pred prvim katalizatorjem in potem nobene zadeve več za merjenje, da bi dodali še en katalizator takoj za prvega (20cm naprej).
Razen če je ta del res katalizator, ki dela razliko med euro 2 standardom (1998 do 2000) ter euro 3 standardom (2001 in 2002).
Razen če je ta del res katalizator, ki dela razliko med euro 2 standardom (1998 do 2000) ter euro 3 standardom (2001 in 2002).
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Zakaj pa bi pri meni bil drugi katalizator bolj smiseln?nebivedu napisal/-a:Danci, ti imaš 2 lambda sondi, na foresterjih pa je samo ena (letnik 1998 do 2002). Zato ne vidim nekega tehtnega razloga, če imaš samo eno lambdo in še to pred pred prvim katalizatorjem in potem nobene zadeve več za merjenje, da bi dodali še en katalizator takoj za prvega (20cm naprej).
Prva lambda meri izhod iz motorja, druga pa izhod iz katalizatorja. Zato je potem še drugi kat za drugo lambdo.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Ok, ampak kakšna je razlika, če meri ali če ne meri? Drugi katalizator ima popolnoma isto funkcijo...nebivedu napisal/-a:Prva lambda meri izhod iz motorja, druga pa izhod iz katalizatorja. Zato je potem še drugi kat za drugo lambdo.
Ko se mi je sesul 2. katalizator, sem nekaj bral o obnavljanju ipd., pa sem tam zasledil, da je za EURO3 (menda, se ne spomnim točno, zdaj pa tudi ne najdem več tega) pač treba imeti dva katalizatorja enega za drugim. Za EURO4 so potem te celice gostejše in za EURO5 še gostejše...
EDIT: Našel - šlo je za EURO4 - http://servis-caserman.si/storitve/obno ... izatorjev/
Letnik 2000 bi torej moral biti (vsaj) EURO3 in bi moral imeti dve lambdi?
- EURO 2 standard katalizatorji so se proizvajali do leta 2000
- EURO 3 standard katalizatorjev so se proizvajali od 1998 do 2005 (prepoznamo jih po kisikovih sondah pred iz za katalizatorjem)
- EURO 4 standard katalizatorje so proizvajali od 2002 do 2006 (prepoznami jih po dveh katalizatorskih enotah, vsaj 25% več katalizatorske sredice od EURO 3 in dveh kisikovih sondah)
- EURO 5 standard katalizatorje uporabljajo od leta 2005 naprej vsi proizvajalci v Evropi (500 cpsi)
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Jaz mam samo eno sondo... 
2001 ima tudi samo eno lambdo.
Najverjetneje zato,da lahko narediš tehničnega :idea:nebivedu napisal/-a:Zato je potem še drugi kat za drugo lambdo.
Sem imel nekaj časa nazaj probleme z izpuhom (Leone letnik 91 original izpuh) na tehničnem ni in ni šlo čez pa smo vse živo probali. Potem sva z svakom odrezala resonator in namesto njega vstavila še en rabljen katalizator in je bil izpuh zelen kot travnik v maju
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Nadaljujemo, predidevam da je z razlogom omejitev katalizatorja, me pa zanima kaj je narobe če dam gor katalizator ki naj bi bil za vozila do 81 kw, torej 9 manj kot jih imam (čeprav jih verjetno po 16 letih ni več tolko notri
? 
Vprašanje je samo pretoka skozi katalizator.
A karli nima nobenega rabljenega?
A karli nima nobenega rabljenega?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov