Subaru Levorg
Re: Subaru Levorg
za naše ceste bi bil outback vrjetno res boljši, kot sport levorg:)
pa še kak vikend na izlet se lažje zapelješ po kakem makadamu.
jst bi raje outbacka vzel. mal mehkejši je vrjetno, malo višji, še več prostora...
pa še kak vikend na izlet se lažje zapelješ po kakem makadamu.
jst bi raje outbacka vzel. mal mehkejši je vrjetno, malo višji, še več prostora...
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Res škoda, da ni Levorg malo višji.
Bolj kot višina me mika tista prostornos avta in udobni sedeži. Že levorg je bolj prostoren kot Audi A4, Mercedes CLA SB,... sploh zadaj sediš veliko bolje... Levorg je pač bolj športen avto, za dušogore napisal/-a:Res škoda, da ni Levorg malo višji.
Liftkit +3cm in bo šlo tudi po terenu lažje...
Mene mika. 1.6T motor
karavan, dobro zgleda, opreme za izvoz, dobra lega, pogon itak.
Le menjalnik mi ni po godu, tale CVT ketenšponer, ma nevem no. Sej verjamem da je ok, sam ročka je le ročka.
Mene mika. 1.6T motor
Le menjalnik mi ni po godu, tale CVT ketenšponer, ma nevem no. Sej verjamem da je ok, sam ročka je le ročka.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Jp, ročka je zakon, samo očitno je pri tanovih outbackih in levorgih nekako ni pričakovati. 
Mene pa zanima ali morda kdo ve, če se da Levorgov CVT menjalnik preprogramirat, da ne imitira prestav.
Kako je z dobavljivostjo Eye Sight sistema samodejnega zaviranja pri naletu pri Levorgu?...Outback ga ima serijsko, pri Levorgu pa ga ne najdem niti pod dodatno opremo.
Mislim, da prestave ''imitira'' samo v ročnem načinu, v avtomatskem dela kot klasičen brezstopenjski menjalnik.Tadej1 napisal/-a:Mene pa zanima ali morda kdo ve, če se da Levorgov CVT menjalnik preprogramirat, da ne imitira prestav.
http://www.autocar.co.uk/car-news/motor ... ampionship" onclick="window.open(this.href);return false;
Danes 1 uro vozil testnega.
Pozitivno: avto se dobro pelje, ni pretrd, zvočna izolacija je dobra (ko dosežeš potovalno hitrost). Izgleda super, prostora dovolj.
Negativno: CVT menjalnik! Potrebuje cca 1 sekundo preden spelje, tudi če je pedal to the metal. Obrate najprej nabije, nato se zadeva začne premikati. Po občutku se pelje kot avto s 120 PS, ne vem, očitno je tu davek na CVT. Motor je v fazi konkretnega pospeševanja pretirano glasen, zvok pa je daleč od tipičnega subaru brbotanja, pravzaprav je neprijeten za ušesa.
Druga zamera gre sedežem, saj nimajo nastavljive ledvene opore, prav tako si nikakor nisem mogel nastaviti ustreznega položaja.
Poraba je bila v 60 km 9l, kar ok glede na nekaj pospeševanj na polno, nekaj AC in skoraj nič mesta.
My 2 cents.
Pozitivno: avto se dobro pelje, ni pretrd, zvočna izolacija je dobra (ko dosežeš potovalno hitrost). Izgleda super, prostora dovolj.
Negativno: CVT menjalnik! Potrebuje cca 1 sekundo preden spelje, tudi če je pedal to the metal. Obrate najprej nabije, nato se zadeva začne premikati. Po občutku se pelje kot avto s 120 PS, ne vem, očitno je tu davek na CVT. Motor je v fazi konkretnega pospeševanja pretirano glasen, zvok pa je daleč od tipičnega subaru brbotanja, pravzaprav je neprijeten za ušesa.
Druga zamera gre sedežem, saj nimajo nastavljive ledvene opore, prav tako si nikakor nisem mogel nastaviti ustreznega položaja.
Poraba je bila v 60 km 9l, kar ok glede na nekaj pospeševanj na polno, nekaj AC in skoraj nič mesta.
My 2 cents.
Poraba seveda 9l/100 km, ne na 60 km.
Glede cvt še tole: v sport mode je pri isti hitrosti cca. 1000 obratov več kot v običajnem načinu (enaka hitrost), stopalka za gas je odzivnejša, volan je imo enako odziven.
Škoda da ne obstaja z ročnim menjalnikom. Čeprav je verjetno JDM 2.0T s 300 PS ok, tudi če mu cvt pobere 50 konjev.
Glede cvt še tole: v sport mode je pri isti hitrosti cca. 1000 obratov več kot v običajnem načinu (enaka hitrost), stopalka za gas je odzivnejša, volan je imo enako odziven.
Škoda da ne obstaja z ročnim menjalnikom. Čeprav je verjetno JDM 2.0T s 300 PS ok, tudi če mu cvt pobere 50 konjev.
CVT-ja oz multitronik morš pač znat vozt, dokler se avto ne premakne mal man gasa, pol pa podn.
...in kot tak je primeren za penzioniste oziroma zelo umirjene voznike. Potencialni kupci levorga večinoma niso taki. Oziroma povedano drugače: menjalnik ne sovpada s športnim karakterjem avta. Še posebej, ker je zvok v višjih obratih milo rečeno porazen.
Žal to ne bo naslednji avto pri hiši, čeprav sem bil pred testno vožnjo prepričan, da bo temu tako.
Žal to ne bo naslednji avto pri hiši, čeprav sem bil pred testno vožnjo prepričan, da bo temu tako.
DolencM...eyesight še ni na voljo v levorgu, bojda 2017, mogoče nemški modeli prej...
Ne vem, kako je sicer vozil awd_top ampak jaz imam čisto drugače izkušnje, c sport mode-u je avto odziven, gre zelo lepo in tudi pusti ti blokado če želiš, sicer za kratek čas ampak ne prestavlja "po svoje", v I modu je bolj sproščen, tudi pedalka je lena in podrejena porabi, z lahkoto se vozi s prometom...sedeži so mi zelo dobri, mogoče bi lahko imeli le malo več bočne ojačitve, ampak saj to ni sti...še primerjava, jaz sem se odločal med mazdo 6 revolution 175 awd in levorgom, pa pustimo ceno ob strani, sploh s popustom
ampak mazda slabše podvozje, menjalnik nič posebnega, med pretikanjem iz R v D čakaš celo večnost, ni sport mode-a, poraba 8.5, v levorgu sem imel 7.9 , govorim za isto vožnjo, ker sem naredil enak krog...v primerjavi z mojim prejšnjim legacyjem je to kot noč in dan, je pa res da je motor podhranjen za podvozje, zato pa obstaja ecutek za 220 hp
o vožnji s passatom ne bom izgubljal besed, ker na klopci nočem voziti avta, drugi favorit je bila pa škoda rs 4x4, mi pa menjalnik ni bil všeč, ja dsg, problem s 4x4 pogonom...
Še gleda zvoka, ima kdo stijko z originalnim izpuhom, nima
športni izpuh exart z nastavljivimi bypassi pride okoli 1500€ 
https://www.youtube.com/watch?v=u6Vfpc-YVOo
lp
Ne vem, kako je sicer vozil awd_top ampak jaz imam čisto drugače izkušnje, c sport mode-u je avto odziven, gre zelo lepo in tudi pusti ti blokado če želiš, sicer za kratek čas ampak ne prestavlja "po svoje", v I modu je bolj sproščen, tudi pedalka je lena in podrejena porabi, z lahkoto se vozi s prometom...sedeži so mi zelo dobri, mogoče bi lahko imeli le malo več bočne ojačitve, ampak saj to ni sti...še primerjava, jaz sem se odločal med mazdo 6 revolution 175 awd in levorgom, pa pustimo ceno ob strani, sploh s popustom
Še gleda zvoka, ima kdo stijko z originalnim izpuhom, nima
https://www.youtube.com/watch?v=u6Vfpc-YVOo
lp
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.
Me veseli, da te je menjalnik prepričal, mene je žal razočaral. Tudi v večini testov pišejo, da je to šibka točka avta. Npr.: http://www.autocar.co.uk/car-review/sub ... org-review" onclick="window.open(this.href);return false;
Še vedno držim pesti, da bo čez leto ali dve možnost izbire ročnega menjalnika... glede na to, da redko sedim več kot eno uro v avtu, bi drugo pomanjkljivost (nenastavljiva ledvena opora sedežev) lahko spregledal.
p.s.: ob pretiravanju na krožišču z velikim polmerom mi ga je za šalo uspelo spraviti malenkost počez in ker nisem imel v sport načinu, ob do konca pohojenem gasu ob izhodu iz zavoja avto seveda ni takoj pospešil. Kar nerodna situacija, ker je šel avto v understeer. Seveda pa je bila hitrost načrtno relativno majhna, saj avta nisem bil navajen...
p.s. 2: v i načinu ima avto pri 50km/h cca. 1100 ali 1200 obr/min (tempomat vklopljen). Ker so obrati tako nizki, je slišati, da se motor muči. Magic button dvigne obrate (s) na cca. 2000, tako je definitivno bolje. Pri DI motorjih pri vožnji s prenizkimi obrati motorja prihaja do "carbon buildup-a" na ventilih, posledice so lahko hude...
Še vedno držim pesti, da bo čez leto ali dve možnost izbire ročnega menjalnika... glede na to, da redko sedim več kot eno uro v avtu, bi drugo pomanjkljivost (nenastavljiva ledvena opora sedežev) lahko spregledal.
p.s.: ob pretiravanju na krožišču z velikim polmerom mi ga je za šalo uspelo spraviti malenkost počez in ker nisem imel v sport načinu, ob do konca pohojenem gasu ob izhodu iz zavoja avto seveda ni takoj pospešil. Kar nerodna situacija, ker je šel avto v understeer. Seveda pa je bila hitrost načrtno relativno majhna, saj avta nisem bil navajen...
p.s. 2: v i načinu ima avto pri 50km/h cca. 1100 ali 1200 obr/min (tempomat vklopljen). Ker so obrati tako nizki, je slišati, da se motor muči. Magic button dvigne obrate (s) na cca. 2000, tako je definitivno bolje. Pri DI motorjih pri vožnji s prenizkimi obrati motorja prihaja do "carbon buildup-a" na ventilih, posledice so lahko hude...
Men je tole ključno. A mogoče ve kdo kaj več o tem ?DolencM napisal/-a: Mislim, da prestave ''imitira'' samo v ročnem načinu, v avtomatskem dela kot klasičen brezstopenjski menjalnik.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov