Forester SF
Re: Forester SF
ja, še to: fori je večkrat parkiran na travi, če rabim prostor v garaži. tam imam tudi letno kuhinjo.
se moram zahvalit za odzive po zasebnih sporočilih in ponudbe za pomoč! da me ne bi narobe razumeli, jaz rad sem pa tja kaj pošraufam. a ker nimam kanala in prav nobenega posebnega orodja, se velik reči žal ne morem lotit sam. tudi mi pozimi ni lušno šraufat ležeč pod avtom na mokri zemlji, za rokav in za vrat pa mi antifriz curlja. to je bila slika mene prejšnjo soboto ... v glavnem, forum = ichiban.
se moram zahvalit za odzive po zasebnih sporočilih in ponudbe za pomoč! da me ne bi narobe razumeli, jaz rad sem pa tja kaj pošraufam. a ker nimam kanala in prav nobenega posebnega orodja, se velik reči žal ne morem lotit sam. tudi mi pozimi ni lušno šraufat ležeč pod avtom na mokri zemlji, za rokav in za vrat pa mi antifriz curlja. to je bila slika mene prejšnjo soboto ... v glavnem, forum = ichiban.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Uf, ti pa res nimaš sreče, če bi meni tako nagajal bi ga že zdavnaj prodal, ampak je na srečo ravno obratno. To je moj prvi avto kjer takoj po nakupu nisem zamenjal praktično vsega, od tekočin, filtrov, šponarjev, jermen...pa imam z njim najmanj problemov. Do sedaj 3x motorno olje, oljni filter, 1x bencinski ter svečke in kabli.
Edino izredno popravilo v slabih 2-letih je bila obnova štarterja. Pa že ta je od nakupa naprej včasih štekal, ampak je več kot eno leto vžigal vsak dan, dokler res ni crknil do konca in sem ga dal zrihtat. 50€ je bil pa strošek.
Pravtako že 2 leti zjutraj ko je mrzel ropota šponar od zobatega jermena, prvo minuto ali dve po tem ko se pelješ pa neha in je potem tiho. Pa vem da tvegam da mi utrga jermen, preskoči za kakšen zob ipd...ampak hudič še kar dela
No ja, upam da bo čez zimo zdržal, za pomlad sem mu obljubil ta velik servis in menjavo vseh tekočin, ker mi je do sedaj tako dobro služil
Očitno pregovor drži, da je kovačeva kobila zmeraj bosa.
K sreči je moja kobila kar trdoživa :.sup
Edino izredno popravilo v slabih 2-letih je bila obnova štarterja. Pa že ta je od nakupa naprej včasih štekal, ampak je več kot eno leto vžigal vsak dan, dokler res ni crknil do konca in sem ga dal zrihtat. 50€ je bil pa strošek.
Pravtako že 2 leti zjutraj ko je mrzel ropota šponar od zobatega jermena, prvo minuto ali dve po tem ko se pelješ pa neha in je potem tiho. Pa vem da tvegam da mi utrga jermen, preskoči za kakšen zob ipd...ampak hudič še kar dela
No ja, upam da bo čez zimo zdržal, za pomlad sem mu obljubil ta velik servis in menjavo vseh tekočin, ker mi je do sedaj tako dobro služil
Očitno pregovor drži, da je kovačeva kobila zmeraj bosa.
Glej aleks, bolje da zaključiš to temo, ker te ne prepričamo, da je Subaru vrhunska firma, očitno si ti eden od 1% nezadovoljni uporabnikov (99% zadovoljnih in vemo kaj pričakujemo od vozila) in ostaneš na drugi vrhunski japonski firmi - kolikor sem zastopil si na Toyoti.
Če pa nisi še prodal Subaruja, ga daj čim prej na net ali pa povej (ZS ali tukaj), ga pridem pogledati in če bo realno, kulturna cena primerna letniku in ostalim zadevam, ti prinesem EURE in konec ugibanja, basta. OK.
Če pa nisi še prodal Subaruja, ga daj čim prej na net ali pa povej (ZS ali tukaj), ga pridem pogledati in če bo realno, kulturna cena primerna letniku in ostalim zadevam, ti prinesem EURE in konec ugibanja, basta. OK.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Vsak ima pravico povedat, kaj je narobe in kaj je moral vse zamenjat. Verjamem da žal obstajajo tudi avti, s katerimi imaš več problemov kot užitkov. Razlika je samo mogoče, da nekateri lastniki upajo pojamrati kaj jim je crknilo medtem ko drugi (sploh lastniki nemcev) ne razpravljajo na veliko, da so imeli avto na servisu.
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Če na nemcu kej crkne, je to normalno. Če pa na renaultu, je pa to najslabši avto na svetu 
Ja strinjam se, da poveš mnenje prav je tako, vendar če je tako slab avto ga kupim jaz. Ga pridem naložit, odpeljem k mehaniku (no ja aleks vse povedal kaj je zanič), plačam cenitev euretax, minus ohranjenost, minus pomankljivosti in evo cena takoj EURE. SEVEDA ČE JE ZA.
nikakor ne. ta mora mene še vsaj tri leta vozit, kolkor je že denarja požrl. potem pa dobrodošel, le pridi.pero112 napisal/-a:Ja strinjam se, da poveš mnenje prav je tako, vendar če je tako slab avto ga kupim jaz. Ga pridem naložit, odpeljem k mehaniku (no ja aleks vse povedal kaj je zanič), plačam cenitev euretax, minus ohranjenost, minus pomankljivosti in evo cena takoj EURE. SEVEDA ČE JE ZA.
lej, kolega, subaru pač ni vrhunska znamka, ker ti tako praviš. na japonskem, če si morda kdaj bil (jaz sem), ima status, cirka kot ga ima seat v evropi (samo dve znamki sta manj priljubljeni od domačih, mitsubishi in isuzu). pri subaruju so vedno malo šparali, to pa se še kako pozna.pero112 napisal/-a:Glej aleks, bolje da zaključiš to temo, ker te ne prepričamo, da je Subaru vrhunska firma, očitno si ti eden od 1% nezadovoljni uporabnikov (99% zadovoljnih in vemo kaj pričakujemo od vozila) in ostaneš na drugi vrhunski japonski firmi - kolikor sem zastopil si na Toyoti.
na toyoti žal nisem več, ker si nisem mogel privoščiti registracije in porabe 4.2 litrskega turbodizla. in ker za denar rabljenega subaruja ne dobim itak ničesar, se ne prodaja. dokler ne našparam za rabljeno dacio. kar bo še kar nekaj časa trajalo. dacie silno dobro držijo ceno in tudi malo jih je naprodaj.
to je začaran krog. če ga prodajaš ko je kaj v okvari, ne dobiš nič za avto (nabavna vrednost pa je toliko in toliko več). če ga popraviš, si za vse skupaj zapravil toliko, da spet ne moreš toliko navit cene, da bi vsaj dobil nazaj za dele + nabavno vrednost. oziroma, lahko naviješ, a je vprašanje za koliko ga boš prodal. ekonomsko gledano če se ne proda, mora torej nekaj "odslužiti" (recimo voziti še nekaj let). problem je, ko se okvare vrstijo ena za drugo. priznam da je drugače, če imaš tako vozilo za hobi, a pri meni ni tako. avto me mora voziti po snegu in ledu, po slabem makadamu, v klanec, vsak dan; in občasno mora vleči v klanec prikolico peska po tej isti poti. živim na takem koncu in v hribih da pogosto rabim nekaj moči in štirikolesni pogon. pričakujem pa obvezno od avta, da ne skozla litrov antifriza če sem slučajno 10 km po obvoznici peljal 130; in pričakujem da ne naserje vsak dan novih oljnih madežev na parkirišču. smrad po olju, ki se žge po avspuhih še potrpim.GanSan napisal/-a:Uf, ti pa res nimaš sreče, če bi meni tako nagajal bi ga že zdavnaj prodal, ampak je na srečo ravno obratno.
Tisti smrad na auspuhu bo verjetno mast od kake manšete, če ti zakuha po parih kilometrih obvoznice je hladilnik zabit z vodnim kamnom. Verjetno zaradi vodnega kamna potem tudi cevi pokajo, ker postanejo trde in z notranje strani obložene z vodnim kamnom.
To pomeni da so prejšnji lastniki avto samo vozili brez servisov in brez vlaganja vanj. Nek lastnik je celo samo vodo notri zlival, da so sedaj verjetno tudi kanali zapacani s kamnom, ne samo hladilnik.
Sam sem imel enak problem. Po navadnih cestah je šlo brez problemov, po avtocesti je avto začel kuhat. Čiščenje hladilnika s kisom za vlaganje je rešilo večino problemov. Hladilnik ven iz avta, vliješ notri kis za vlaganje in pustiš par ur. Potem pa se čudiš zakaj bele barve tekočina ven teče. Cevi, ki so obložene s kamnom bo pa treba zamenjat. Druge ni. Očitno si res kupil zelo zanemarjen avto z obilo skritih napak.
Verjemi, da to ni niti podobno redno servisiranemu subaruju.
To pomeni da so prejšnji lastniki avto samo vozili brez servisov in brez vlaganja vanj. Nek lastnik je celo samo vodo notri zlival, da so sedaj verjetno tudi kanali zapacani s kamnom, ne samo hladilnik.
Sam sem imel enak problem. Po navadnih cestah je šlo brez problemov, po avtocesti je avto začel kuhat. Čiščenje hladilnika s kisom za vlaganje je rešilo večino problemov. Hladilnik ven iz avta, vliješ notri kis za vlaganje in pustiš par ur. Potem pa se čudiš zakaj bele barve tekočina ven teče. Cevi, ki so obložene s kamnom bo pa treba zamenjat. Druge ni. Očitno si res kupil zelo zanemarjen avto z obilo skritih napak.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Matr ste gansanu onesnažli temo.
:mrgreen:
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Se strinjam. Pa ravno jaz sem začel...
Admin, daj mal razsekaj.
ne vem, računi za servise so bili priloženi za leta nazaj. kar seveda lahko tudi nič ne pomeni, je res.nebivedu napisal/-a:Tisti smrad na auspuhu bo verjetno mast od kake manšete, če ti zakuha po parih kilometrih obvoznice je hladilnik zabit z vodnim kamnom. Verjetno zaradi vodnega kamna potem tudi cevi pokajo, ker postanejo trde in z notranje strani obložene z vodnim kamnom.
cevi nimajo nič sledi kamenca, tudi radijator ne. imajo pa vsi sledi rje. tisti ki je vodo noter zlival sem bil kar jaz, ker če bi moral antifriz, bi bil že v osebnem stečaju. sreča da je naša voda mehka (deževnica, nimamo vodovoda). lahko še probam hladilnik spucat s kisom. z vodo preplaknjen je bil že dvakrat, ni bilo kake ekstra svinjarije.
Potem pa še 3 leta jambraj, želim ti, da ti vse po vrsti crkava.aleks napisal/-a:nikakor ne. ta mora mene še vsaj tri leta vozit, kolkor je že denarja požrl. potem pa dobrodošel, le pridi.pero112 napisal/-a:Ja strinjam se, da poveš mnenje prav je tako, vendar če je tako slab avto ga kupim jaz. Ga pridem naložit, odpeljem k mehaniku (no ja aleks vse povedal kaj je zanič), plačam cenitev euretax, minus ohranjenost, minus pomankljivosti in evo cena takoj EURE. SEVEDA ČE JE ZA.
Sry, to je edini logičen odgovor temu razmišljanju.
zamenjani deli in urejeni problemi menda ne bodo pocrkali kar po kratkem času. razen če v resnici imaš prav, potem pa je to še večji jajc kot kaže. potem so pa tu še finančne zadeve. letos je požrl kakih 1000 € v popravilih (predni amortizerji, gumi bloki, vzmeti, manšete amortizerja, polosovina z manšetami, veliki servis, zamenjava visko sklopke, ter pretesnitev pokrova ventilov, nastavitev ventilov in zadnji motorni semering). brez teh popravil sploh ni bil za prodajo, temveč za odpad (karli je rekel, da je mrtev). se pravi bi moral štartat iz nule, za kar ni denarja. že komaj popravila zmorem, kaj šele nabavo boljšega.Legacy_46 napisal/-a:Potem pa še 3 leta jambraj, želim ti, da ti vse po vrsti crkava.aleks napisal/-a:nikakor ne. ta mora mene še vsaj tri leta vozit, kolkor je že denarja požrl. potem pa dobrodošel, le pridi.pero112 napisal/-a:Ja strinjam se, da poveš mnenje prav je tako, vendar če je tako slab avto ga kupim jaz. Ga pridem naložit, odpeljem k mehaniku (no ja aleks vse povedal kaj je zanič), plačam cenitev euretax, minus ohranjenost, minus pomankljivosti in evo cena takoj EURE. SEVEDA ČE JE ZA.
Sry, to je edini logičen odgovor temu razmišljanju.
po drugi plati, če bi lahko funkcioniral brez avtomobila, bi bil predlog o prodaji/odpadu vsekakor upoštevanja vreden. ne živim na koncu, kjer bi imel uporaben javni potniški promet. za kako vožnjo z mopedom ali skuterjem pozimi sem pa že počasi prestar (še mal pa bo 50tka obrnjena)
Zadnjič spremenil aleks, dne 07. December 2015, 09:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost