Forester 2008 opozorilna lučka
- Mandarinuc
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 123
Forester 2008 opozorilna lučka
Gledal sem manual in ta opozorilna lučka naj bi se prižgala ko avtomatsko uravnava višino snopa ali kaj..., sam pri meni pa zdaj skoz gori, kaj to pomeni?
http://puu.sh/kMeu8/726f93cbf3.jpg
Hvala za pomoč!
http://puu.sh/kMeu8/726f93cbf3.jpg
Hvala za pomoč!
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Forester 2008 opozorilna lučka
A imaš Xenon žaromete?
Najbrž to pomeni težavo s sistemom za avtomatsko nastavljanje snopa...
Najbrž to pomeni težavo s sistemom za avtomatsko nastavljanje snopa...
- Mandarinuc
- Uporabnik foruma
Ne, navadne H7 žarnice so..., hmm. Kam pa najbolj, da se obrnem s tem problemom?
Imel podoben problem nekaj časa nazaj...
Sam imam xenon žarnice in tole je verjetno eden od senzorjev okvarjen ali pa ima slab kontakt. Senzorji so na sprednji levi in zadnji levi vilici (mala zadevica, ki ji privita na eni strani na vilico in na drugi, če se prav spomnim, na šasijo).
Že imam naročeno novo in bi morala priti nekje naslednji teden. Cena enega senzorja je nekje 100-120 EUR (odvisno od popusta, ki ga nudi prodajalec), pri nas pa zadevica stane toliko, da glava peče
Sam imam xenon žarnice in tole je verjetno eden od senzorjev okvarjen ali pa ima slab kontakt. Senzorji so na sprednji levi in zadnji levi vilici (mala zadevica, ki ji privita na eni strani na vilico in na drugi, če se prav spomnim, na šasijo).
Že imam naročeno novo in bi morala priti nekje naslednji teden. Cena enega senzorja je nekje 100-120 EUR (odvisno od popusta, ki ga nudi prodajalec), pri nas pa zadevica stane toliko, da glava peče
Those who have never truly lived can never truly die!
- Mandarinuc
- Uporabnik foruma
Po mojem bo s kakim kontaktom hec, ker zdej pa spet ne gori, odvisno, če dež pada se kar vklopi in pol gori skoz, ugasnem avto in vžgem nazaj pa ne gori več. tko da ne bom zdej nekih kolobocij delal, mogoče ob nalsednjem servisu. Hvala za nasvete drugač.
Tudi meni je po nekaj dneh (ravno na dan, ko sem imel dogovorjem priklop na tester
) ugasnila in ni kazalo potem nobene napake. Potem pa se je po kakšnem mesecu ponovno pojavila in gorela teden ali dva, nakar je za vedno ugasnila - sem že misli, da je kontrolna lučka pregorela 
Sem pa tudi opazil, da mi zdaj, ko je že hitreje tema, žarometi svetijo prav tečno nizko! Še dobro, da se zadnje čase ne vozim veliko ponoči, če pa že, pa samo po mestu...
Kakorkoli že, več lahko javim nekje konec tedna, ko dobim nov senzor in bom starega razdrl
Sumljivo mi je, da je palčka, ki povezuje senzor in vilico, toga. Puši, ki sta v njej, sta namreč trdi kot kamen.
Sem pa tudi opazil, da mi zdaj, ko je že hitreje tema, žarometi svetijo prav tečno nizko! Še dobro, da se zadnje čase ne vozim veliko ponoči, če pa že, pa samo po mestu...
Kakorkoli že, več lahko javim nekje konec tedna, ko dobim nov senzor in bom starega razdrl
- Mandarinuc
- Uporabnik foruma
Ja, to sem pa opazil, da ful nizko sveti ponoč, sam na tehničnem ni nič rekel, da bi blo kaj narobe, pa sem ga pred enim tednom delal..., no sporoči, kaj in če boš zrihtal in stroški 
Hvala!
Hvala!
- Mandarinuc
- Uporabnik foruma
Nightwish, si zrihtal z lučmi?
Men je zdaj tudi nekaj pokalo spredaj ko sem čez luknje peljal in mi je mehanik zamenjal zglobe stabilizatorja, tko da je spet offroad ready
Men je zdaj tudi nekaj pokalo spredaj ko sem čez luknje peljal in mi je mehanik zamenjal zglobe stabilizatorja, tko da je spet offroad ready
Ja, zadeva je že cca. en teden popravljena :.sup (dobil in zmontiral nov senzor).
Glede montaže lahko rečem samo to: 5 min. dela - z iskanjem orodja in dviganjem avta vred
Na prednjem senzorju je bila odlomljena ploščica, ki se privije na roko in je potem kar nekako bingljalo. V glavnem, zdaj spet sveti tako kot mora. Svetlobni snop je na normalni višini, pa tudi na obremenitve se lepo odziva in nastavlja višino.
Se pa, iskreno rečeno, še nisem igračkal s starim senzorjem, ker preprosto nisem imel časa... Me prav zanima, če je elektronika tudi hin ali je bilo krivo samo to, da se je zaradi otrdelih puš na zglobih senzorja odlomila ploščica (bi ga mogoče nekak popravil in imel za rezervo)
Glede montaže lahko rečem samo to: 5 min. dela - z iskanjem orodja in dviganjem avta vred
Na prednjem senzorju je bila odlomljena ploščica, ki se privije na roko in je potem kar nekako bingljalo. V glavnem, zdaj spet sveti tako kot mora. Svetlobni snop je na normalni višini, pa tudi na obremenitve se lepo odziva in nastavlja višino.
Se pa, iskreno rečeno, še nisem igračkal s starim senzorjem, ker preprosto nisem imel časa... Me prav zanima, če je elektronika tudi hin ali je bilo krivo samo to, da se je zaradi otrdelih puš na zglobih senzorja odlomila ploščica (bi ga mogoče nekak popravil in imel za rezervo)
- Mandarinuc
- Uporabnik foruma
Super, ne vem zdaj meni še vedno sporadično sveti pa ne sveti, drug tedn grem na tester da točno zvem. Če bom rabil, mi boš mogoče dal kontakt, kje bi dobil senzor po ugodnejši ceni 
Hvala
Hvala
Kje pa si senzor kupil ?
V slo namreč stane skoraj 300€......
- Mandarinuc
- Uporabnik foruma
To ni neka posebnost, da bi imel Subaru zelo drage dele, namreč tud za Ople stane 200+...jezdec napisal/-a:Kje pa si senzor kupil ?
Originalni senzor sem nabavil pri http://www.e-carsport.com. S popustom me je prišel dobrih 100 eur... 
kako pa veš kaj na tej strani je original?
Ne vem... Je bila pa nalepka na embalažiFusion napisal/-a:kako pa veš kaj na tej strani je original?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov