Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 9
Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 9
Zdajle rajtam, da se tudi pri ugasnjeni lučki sliši tisto piskanje, tako da smatram da polni. Ma kupil sem en rabljen fotoaparat, staro je 5 let. Bom jutri videl, pa javim (oz. potem bom videl, za koliko časa bo zdržala baterija, ob polnjenju celo noč). 
Hm, vso srečo, rabljenih digitalcev se ne kupuje. 
A si kupil DSLR ali kompakta? Kolk si ga plačal? Ker kompakti so solidni novi že od 60eur, DSLR pa od par sto, seveda tudi novi z garancijo. 
max napisal/-a:Hm, vso srečo, rabljenih digitalcev se ne kupuje.
... ker ni garancije da ne bo šlo kaj narobe, sploh če gledaš kompakte, ni računice. Pri pro DSLR vrednem par k eur je druga stvar ... če ga dobiš ekstra ugodno in veš od koga kupuješ je včasih lahko dober nakup, pri večini ostalih je pač loterija. Dela ali ne dela. 
Kar si napisal velja za vse stvari, digitalci prav nič ne izstopajo.
Po mojh izkušnjah "solidni" kompakti za malo denarja slikajo dostikrat slabše, kot boljši telefoni.
Po mojh izkušnjah "solidni" kompakti za malo denarja slikajo dostikrat slabše, kot boljši telefoni.
Po mojih zdaj že več kot desetletnih izkušnjah kupovanja rabljene digitalne foto robe (vsaj 7 bodyjev in kakšnih 10 objektivov) bi rekel nasprotno, namreč da se novih digitalcev ne splača kupovati.Hm, vso srečo, rabljenih digitalcev se ne kupuje.
Rabljeno all the way ... ok morda ne nujno iz Slovenije in ne nujno tisto najcenejše rabljeno in ne nujno tista pokvarljiva potrošniška roba nižjih cenovnih razredov, ampak vseeno - rabljeno. Včasih z mednarodno garancijo, včasih brez, kakorkoli, itak bolj redko kaj crkne in cenovna statistika je sedaj že tako krepko na strani rabljenega, da mi lahko kompletna roba, ki jo trenutno uporabljam pocrka naenkrat, pa stroški ne bodo niti blizu tistih, ki bi jih imel s kupovanjem enake nove robe.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
vrecha napisal/-a:Po mojih zdaj že več kot desetletnih izkušnjah kupovanja rabljene digitalne foto robe (vsaj 7 bodyjev in kakšnih 10 objektivov) bi rekel nasprotno, namreč da se novih digitalcev ne splača kupovati.Hm, vso srečo, rabljenih digitalcev se ne kupuje.
Rabljeno all the way ... ok morda ne nujno iz Slovenije in ne nujno tisto najcenejše rabljeno in ne nujno tista pokvarljiva potrošniška roba nižjih cenovnih razredov, ampak vseeno - rabljeno. Včasih z mednarodno garancijo, včasih brez, kakorkoli, itak bolj redko kaj crkne in cenovna statistika je sedaj že tako krepko na strani rabljenega, da mi lahko kompletna roba, ki jo trenutno uporabljam pocrka naenkrat, pa stroški ne bodo niti blizu tistih, ki bi jih imel s kupovanjem enake nove robe.
Hja, saj sem napisal da so rabljeni DSLR - ji (in s tem seveda tudi oprema-obljektivi itd.) lahko dober nakup, kompakti, ki pa novi stanejo 100-150eur pač ne.
Max, če poznaš en sam tehten razlog, z besedo na dan.
Tudi jaz imam same dobre izkušnje tako s profi kot kompakt rabljeno foto opremo. Pri baterijah moraš pa malo v zakup vzet, da lahko ne bodo več dovolj zdržale, če je že preveč rabljeno.
Je pa tud res, da so kompakti na koncu svoje dobe. Čedalje bolj zanimivi so razni hibridi, ki posekajo tudi marsikatere cenejše dslrje.
Tudi jaz imam same dobre izkušnje tako s profi kot kompakt rabljeno foto opremo. Pri baterijah moraš pa malo v zakup vzet, da lahko ne bodo več dovolj zdržale, če je že preveč rabljeno.
Je pa tud res, da so kompakti na koncu svoje dobe. Čedalje bolj zanimivi so razni hibridi, ki posekajo tudi marsikatere cenejše dslrje.
Tehten razlog za kaj? Več mojih strank je imelo z rabljenimi aparati težave (ne le z baterijami, temveč z delovanjem elektronike, crkovali so zaklopi, senzorji ... ), med njim le en z DSLR-jem, zato nisem naklonjen takšnim nakupom. Če ste imeli ostali doslej srečo, dobro za vas, jaz zase vem, da si ne bi upal.
Že tako ali tako velika večina novodobnih kamerc crkne kmalu po poteku garancije, da bi pa reskiral z nakupom opreme, za katero ne vem kako so skrbeli, pa raje ne. Večkrat se namreč izkaže (na različnih področjih) da je poceni nakup, drag nakup.
Že tako ali tako velika večina novodobnih kamerc crkne kmalu po poteku garancije, da bi pa reskiral z nakupom opreme, za katero ne vem kako so skrbeli, pa raje ne. Večkrat se namreč izkaže (na različnih področjih) da je poceni nakup, drag nakup.
A kdo ve kje bi lahko kupil tak polnilec za akumulatorski vrtalnik?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Subaru Legacy 2.0 GL
Za tole bi znal bit ustrezen že kak polnilec za notebook, če ima tako izhodno napetost. Drugače pa Delko, Conrad.
Tako je, tam majo univerzalne polnilce za cca 20€.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Super
Pičim jutri v delkota da bomo lahko šravfal 
Subaru Legacy 2.0 GL
Ali ima kdo iz Ljubljane možnost šraufarije in varjenja po podvozju s pomočjo kanala ali dvigala? Zaščita izpušnega sistema mi spet rožlja, tokrat prav zastrašujoče in v precej širokem območju obratov, zato bi rad to čimprej odpravil, da se kdo od pešcev od groze ne zaleti v kandelaber in me toži. 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov