Visok prosti tek motorja
-
subidu
MAF se pri 1.8 nahaja pod ohišjem zračnega fitra, če bi MAF zajebaval bi ti hitro CE lučka svetla. Fajn pomaga če če pregledaš vse mase(oz. minus), ker brez tega avtu živeti ni
.
Konektorjev je kar nekaj...vsakega ki vidiš ga preglej - simple as that
Konektorjev je kar nekaj...vsakega ki vidiš ga preglej - simple as that
Zadnjič spremenil cheno, dne 10. Junij 2006, 11:07, skupaj popravljeno 1 krat.
The only treasure my car came with was rust...
-
subidu
-
subidu
Ciscenje kontaktov ni prineslo zeljenega rezultata.
Ko se ustavim na semaforju, kr drzi tam na 1500, sele po nekaj sekundah pade in potem zopet nabije na 1200... Ob postankih med voznjo ga serje, ce je parkiran in laufa v prostem teku je sedaj bolje (variira tam med 1000 in 800, ne pade vec na 500 in ne gre nad jurja).
Nc, cas je za :ztzutuz
Nc, cas je za :ztzutuz
Cheno ma eno foro za EJ18 kako zjutraj prej do nižjega "zavga" fedrček press
Jet morm to še narest, lahko rečem da so ti motorji EJ18 kar se vbrizga tiče kar primitivne saj je mel moj bivši sedanček (od Gage) tud nihanje obratov, pa moj jih ma tud mal, pa prejšni ej20 2wd, pa tud ... mah ti stari zarustani senzorji :zjz
WTF in zakaj so imeli lahko nekateri leoni EJ18 z elektornskim vbrizgom na vseh štirih cilindrih na pa ENA ŠOBA HALLO kot fiesta 1.1 in 1.3
WTF in zakaj so imeli lahko nekateri leoni EJ18 z elektornskim vbrizgom na vseh štirih cilindrih na pa ENA ŠOBA HALLO kot fiesta 1.1 in 1.3
@subidu: preglej vse kontakte! ampak res VSE! mimogrede, tudi za akumulatorjem sta dva konektorja! in še enkrat preglej maso(minus iz akumulatorja) - edn kabl gre na karoserijo(za prednjo levo lučjo), drugi konec pa na blok od motorja - odšraufaj, zdrgni da prideš do kovine, privij in pošpricaj z WD-40 ... Če se boš šla pa kej igrat z masami pa lahko naredimo "ground mod" - na novo ozemljimo motorni prostor.
še enkrat poglej konektor od senz. za temp vode(nahaja se med servo pumpo in alternatorjem) - dvo polni konektor. če to ne pomaga bo pa treba spucat motorček/ventil/whatevah prostega teka - to narediš najlažje da snameš dol mikro jermen in premakneš alternator - da lažje odviješ 3 vijake ki držijo motorček/ventil...
še enkrat poglej konektor od senz. za temp vode(nahaja se med servo pumpo in alternatorjem) - dvo polni konektor. če to ne pomaga bo pa treba spucat motorček/ventil/whatevah prostega teka - to narediš najlažje da snameš dol mikro jermen in premakneš alternator - da lažje odviješ 3 vijake ki držijo motorček/ventil...
-
subidu
eto mogoce kdo ve kje se dobijo najceneje DOBRI kabli za svecke? jaz bi jih tudi menjala, mogoce s tem resim cukanje ob slabem vremenu.....bombnik je spet slabe volje, zgleda, da bo dezevalo :P
Drgac pa jaz se vedno pri Subidujinem Subiju najbolj sumim na IAC valve, ali pa kake vakuumske cevke, glede na simptome prostega teka in tudi same voznje. Ok imam samo izkusnje z Nive :P
Ce bi bile samo mase, bi strom se kje drugje nagajal,verjetno bi tud kake zarnice odletavale (men je na H4 konektorju od Bombnika stalno nekaj svasalo, pa mesecno sem zarnice menjavala)
ni mi pa jasno, ko sem cistila kontakte na svojem, so bili bajno cisti in svetleci, kot novi, tko, da mi ni jasno od kje slab kontakt, ce ni videt nic oksidiranega
mogoce bo pomagalo, ce jih dam vse pozlatit
Drgac pa jaz se vedno pri Subidujinem Subiju najbolj sumim na IAC valve, ali pa kake vakuumske cevke, glede na simptome prostega teka in tudi same voznje. Ok imam samo izkusnje z Nive :P
Ce bi bile samo mase, bi strom se kje drugje nagajal,verjetno bi tud kake zarnice odletavale (men je na H4 konektorju od Bombnika stalno nekaj svasalo, pa mesecno sem zarnice menjavala)
ni mi pa jasno, ko sem cistila kontakte na svojem, so bili bajno cisti in svetleci, kot novi, tko, da mi ni jasno od kje slab kontakt, ce ni videt nic oksidiranega
mogoce bo pomagalo, ce jih dam vse pozlatit
-
subidu
No, sej plan je tak, da danes se enkrat kontakti (se posebej tisti na katere je opozoril Cheno), potem pa k nasemu mehankarju pa naj si malo pogleda lambo pa IAC valve, pa MAF (ker je imel nek audi popolnoma enako siptome kot moj...diagnoza LMM oz MAF). Mogoce ni pokvarjen, ampak samo ne deluje cist tako kot bi moral, pa CE nic ne javi (isto je bilo s CPC-jem...). Pa nove kable za svecke. Pa sej kaj, ce najde, mogoce mal lezaje pogledat...Ce pa to ne bo dovolj, potem pa v jok pa na drevo.
celoten VAG koncern ima probleme z LMM-ji!! sicer pri njih ni MAF ampak MAP.
MAF ima bolj malo skupnega z prostim tekom, no, če ga izključiš dvigne prosti tek na cca. 1500rpm, ampak to je "safe mode" računalnika!
Meni je MAF že crknil, zajebavati je pa začel ko je bil avto segret(po ene 20min vožnje).
nebo nič škodilo če prebereš kode!
MAF ima bolj malo skupnega z prostim tekom, no, če ga izključiš dvigne prosti tek na cca. 1500rpm, ampak to je "safe mode" računalnika!
Meni je MAF že crknil, zajebavati je pa začel ko je bil avto segret(po ene 20min vožnje).
nebo nič škodilo če prebereš kode!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov