letne pnevmatike
Re: letne pnevmatike
Kateri letnik so in kok so bile stare, ko si jih na avto dajal? Pa kje si jih vzel?
Sam jih jemljem direktno od generalnega uvoznika (kolega dela tam, pa mi jih kr dostavi).
Sam jih jemljem direktno od generalnega uvoznika (kolega dela tam, pa mi jih kr dostavi).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kupil na gumi-direkt, se pravi so bile nove.
Mogoče jih je zmatralo to, ker so bile najprej na dokaj ozkih platiščih. Napumpane na 2,5 bara, nobenega divjanja, dinamična vožnja pa. V glavnem v primerjavi z drugimi gumami, ki sem jih imel so se prehitro izrabile.
Mogoče jih je zmatralo to, ker so bile najprej na dokaj ozkih platiščih. Napumpane na 2,5 bara, nobenega divjanja, dinamična vožnja pa. V glavnem v primerjavi z drugimi gumami, ki sem jih imel so se prehitro izrabile.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Sam jih imam na foresterjevih platiščih in imam sedaj dimenzijo 195/80/15, prej sem imel pa 205/70/15. Kljub temu, da je guma 80 višine res visoka ni neke hude obrabe, res pa ne norim skozi ovinke, da bi jih dodatno pobiralo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ima kdo kaj izkušenj z Continental Cross Contact LX?
http://www.oponeo.co.uk/img/uk-articles ... ct-lx2.jpg
http://www.oponeo.co.uk/img/uk-articles ... ct-lx2.jpg
conti je dobra, pa ni vazn kera je
ce jo dobis ugodno sam uzam.
Dobil podatke glede gum; kupil sem jih lani marca in z njimi naredil slabih 9.000 km. Zgleda, da Yokohama Geolandar ni zame.
Mene pa zanima kako se recimo tak profil gume obnese pozimi? Ker guma je označena pod letno... http://www.gumax.si/index.php/default/b ... -100r.html
V celem snegu verjetno še kar ok, drugače se boš pa vozil kot po jajcih ... za zimo jih jaz nebi kupoval. 
Kaj pa falken wildpeak 01
Ima m+s oznako sicer...
Rabim nekaj robustnega ker tud čez kak kamen plezam kdaj
Ima m+s oznako sicer...
Rabim nekaj robustnega ker tud čez kak kamen plezam kdaj
Z gumo sicer nimam izkušenj, je pa za zimo definitivno boljše če ima oznako M+S ... Hm, kaj pa kakšen Dunlop Grandtrek, je bolj grob profil in solidna zimska, včasih je bil model TG20, samo vprašanje če so v "tvoji" dimenziji. Kot pa sedaj gledam so Grandtrek sedaj označena kot letne, vsaj pri Gumaxu?
Drugače so za terence top zimske Bridgestone V1, ne vem pa kako bi se obnesle po hujšem terenu in če sploh so v "tvoji" dimenziji.
Drugače so za terence top zimske Bridgestone V1, ne vem pa kako bi se obnesle po hujšem terenu in če sploh so v "tvoji" dimenziji.
Kaj pa Yokohama Geolandar A/T-S, ali so že preveč robustne?
Po mojem opazovanju so vredu gume za teren in tudi za sneg.
Po mojem opazovanju so vredu gume za teren in tudi za sneg.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Nebivedu jih pohvali. 
Jaz imam sedaj že peti ali šesti komplet teh gum. (doma imamo 3 avte z dimenzijo 205/70/15 in dva imata te gume). Jaz z njimi nisem imel nobenih problemov, bi ti pa predlagal da poiščeš poste od thomasa22. On je imel kr orenk probleme z njimi, pa po nekih 24k kilometrih so bile gume zanič. Jaz sem na svojem foresterju menjal gume sedaj, ker sem z njimi naredil 72.000 kilometrov, pa še bi bile za poleti, ker profila je še dovolj (več kot 3mm).
Jaz z njimi vozim povsod, tudi čez vršič v snegu grem čez, krim pozimi me še ni ustavil, pa tudi tako ni nekih problemov. Edino v resni plundri je treba bolj previsno peljat. Tam pa niso dobre. Po terenu gredo pa dobro. Bočnica je ojačana, patern je pa tako narejen, da če avto ni v dobri optiki, bodo gume glasne, drugače so pa čisto tihe. Tudi po mokrih skalah avto lepo pleza s temi gumami.
Je pa še ena razlika, jaz jih kupujem direktno od uvoznika. Kolega dela tam in mi jih pripelje na dom.
Jaz z njimi vozim povsod, tudi čez vršič v snegu grem čez, krim pozimi me še ni ustavil, pa tudi tako ni nekih problemov. Edino v resni plundri je treba bolj previsno peljat. Tam pa niso dobre. Po terenu gredo pa dobro. Bočnica je ojačana, patern je pa tako narejen, da če avto ni v dobri optiki, bodo gume glasne, drugače so pa čisto tihe. Tudi po mokrih skalah avto lepo pleza s temi gumami.
Je pa še ena razlika, jaz jih kupujem direktno od uvoznika. Kolega dela tam in mi jih pripelje na dom.
Tako je, meni niso bile všeč. Na kratko: kupil pri gumi direkt in po 21.000 kilometrih so bile za zamenjat. Zadevo sem raklamiral in se boril z vsemi možnimi organi pol leta.
Gume so mi bile dobre samo na brezpotju in makadamu. Drugače zanič na mokrem in katastrofalne v snegu. Po vsej verjetnosti so bile narejene za drug trg in s tem tudi za drugo podnebje kot je pri nas. Sem primerjal z Nebivedujevimi, pa so zgledale čisto drugače obrabljene.
Mam doma sedaj letne Yokohama Geolandar G900 pa bomo videli (čeprav sem rekel, da Yokohame na Foresterju ne več).
Gume so mi bile dobre samo na brezpotju in makadamu. Drugače zanič na mokrem in katastrofalne v snegu. Po vsej verjetnosti so bile narejene za drug trg in s tem tudi za drugo podnebje kot je pri nas. Sem primerjal z Nebivedujevimi, pa so zgledale čisto drugače obrabljene.
Mam doma sedaj letne Yokohama Geolandar G900 pa bomo videli (čeprav sem rekel, da Yokohame na Foresterju ne več).
Letos je precej mokro in Yokohama Geolandar G900 se dobro obnašajo, čeprav sem kupil rabljene.
Počasi bo profila zmanjkalo, zato bo treba nove. Tokrat celo razmišljam, da bi dimenzijo spremenil (225/55-16), ker je tukaj več izbora.
Je že kdo spreminjal dimenzijo na siti velikosti platišča?
Vem kako to gre, zanima me le, če so na homologacijak kaj komentirali, komplicirali...
Počasi bo profila zmanjkalo, zato bo treba nove. Tokrat celo razmišljam, da bi dimenzijo spremenil (225/55-16), ker je tukaj več izbora.
Je že kdo spreminjal dimenzijo na siti velikosti platišča?
Vem kako to gre, zanima me le, če so na homologacijak kaj komentirali, komplicirali...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov