Subaru Outback '08 - DIESEL
Re: Subaru Outback '08 - DIESEL
A tole?
Do not put MoS2 in a limited slip differential (or you will have an unlimited slip differential)
Do not put MoS2 in a limited slip differential (or you will have an unlimited slip differential)
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
A ni visco v Subaru menjalniku povsem zaprta enota?strumf666 napisal/-a:Piše tudi, da zadeva ni za v visko diff-e, tak, da če to pr subaruju vliješ v menjalnik, vprašanje, če bo še zmeraj 4 pogonc
Se posipam s pepelom, nisem dobro prebral, kljub temu, da "plava" v olju menjalniku je zaprta enota.
Malce svežih informacij, kar se tiče Molykote maziva... Po navedbah zastopnika za Slovenijo, je super zadeva - uradni naziv artikla je "Molykote A". Problem nastane v tem, da je proizvajalec nedolgo nazaj prenehal ponujati izdelek v mali, priročni embalaži in je sedaj na voljo le še minimalno kot 10L kanta. Glede na to, da gre v mašino/menjalnik le neznatna količina (3-5%), je nakup potemtakem nesmiseln 
Those who have never truly lived can never truly die!
thnx za info!!
bi ga še vprašal, če ti lahko pove kater mehanik v Lj in bljižnji okolici je to nabavil, pa se gre potem lahko k njemu.
a to je to??
http://www.scheuerlein-motorentechnik.d ... rsion.html" onclick="window.open(this.href);return false;
poštnina je mal visoka, se bi splačal jih par skupaj vzet.
na yt sem videl, da celo to flaško zlijejo v mašino. Pa nek test z vodo v lončku so delal in je dejansko bila razlika...
bi ga še vprašal, če ti lahko pove kater mehanik v Lj in bljižnji okolici je to nabavil, pa se gre potem lahko k njemu.
a to je to??
http://www.scheuerlein-motorentechnik.d ... rsion.html" onclick="window.open(this.href);return false;
poštnina je mal visoka, se bi splačal jih par skupaj vzet.
na yt sem videl, da celo to flaško zlijejo v mašino. Pa nek test z vodo v lončku so delal in je dejansko bila razlika...
Ne, žal nisem potem več vrtal z vprašanji.
Ko si pa že omenil youtube - tam imaš še nek posnetek iz 60. oz. 70.-ih let, kjer prikažejo, kako avtomobilu snamejo karter in gredo potem s takim vozilom na testno stezo
Ko si pa že omenil youtube - tam imaš še nek posnetek iz 60. oz. 70.-ih let, kjer prikažejo, kako avtomobilu snamejo karter in gredo potem s takim vozilom na testno stezo
kaj pa, da se to iz de naroči, ko sem dal link?
al kaj boš ti naredil?
al kaj boš ti naredil?
Jst se bom najprej osebno pozanimal pri kakem mehaniku, ki je dejansko že uporabil to mazivo v praksi. Šele potem bom razmišljal, kje zadevo nabavit.... Če obvladaš nemščino, se le malo pozanimaj, bom vesel vsakršne informacije.
Glede na to, da se to zadevo doliva v motor/menjalnik, raje preverim 1000 in 1 informacijo kot pa da se potem po glavi tolčem! Zmotilo me je že recimo to, da je ponudba Molykte izdelkov tako obširna, da se lahko dokaj hitro zmotiš in primešaš kak mineralni dodatek v naše mašine, ki tečejo na sintetičnih oljih. Nisem mehanik, ampak po logiki mi ne gre potem to najbolj skupaj. Če se motim, me prosim popravite...
Glede na to, da se to zadevo doliva v motor/menjalnik, raje preverim 1000 in 1 informacijo kot pa da se potem po glavi tolčem! Zmotilo me je že recimo to, da je ponudba Molykte izdelkov tako obširna, da se lahko dokaj hitro zmotiš in primešaš kak mineralni dodatek v naše mašine, ki tečejo na sintetičnih oljih. Nisem mehanik, ampak po logiki mi ne gre potem to najbolj skupaj. Če se motim, me prosim popravite...
Sem potem napačno razumel. Sem mislil, da je že to-to:) Itak ja, da se treba prej fajn pozanimat!
Nemščino obvladam z google translate, tolk da znam naročit
Nemščino obvladam z google translate, tolk da znam naročit
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Molykote A - Solid-lubricant dispersion PDF
http://www.ulbrich.si/molykote-a
Se pa dobijo tudi drugi MoS2 aditivi, kot npr. Liqui Moly MoS2 Anti-Friction Additive in še kaj...
http://www.ulbrich.si/molykote-a
Se pa dobijo tudi drugi MoS2 aditivi, kot npr. Liqui Moly MoS2 Anti-Friction Additive in še kaj...
danci1973, hvala ti za tole...
Toliko sem se zapičil v ta Molykote, da sem druge podobne proizvode preprosto prezrl. Bom malo pregledal ponudbo pa da vidimo...
Toliko sem se zapičil v ta Molykote, da sem druge podobne proizvode preprosto prezrl. Bom malo pregledal ponudbo pa da vidimo...
Glede na to, da se praktično vsem Subarujem dogaja zatikajoče prestavljanje, bi nemara lahko izvedli kar skupinski nakup in skupinsko doziranje. Seveda če tole res kaj pomaga. Tudi mene namreč od vsega pri Subarujih najbolj moti ravno izredno slab menjalnik. Še fičo je imel boljšega.
Za LM bom jst šel še do svojga mehankarja vprašat.
olje sem dal pa to noter
>>Full synthetic drive line oil
>>Suitable for gearboxes and differentials under severe conditions
>>Excellent viscosity-temperature properties even at very low temperatures
>>Smoother shifting contributes to better fuel economy
http://www.valvolineeurope.com/english/ ... ls/cid(501" onclick="window.open(this.href);return false;)/synpower_tdl_75w-90
olje sem dal pa to noter
>>Full synthetic drive line oil
>>Suitable for gearboxes and differentials under severe conditions
>>Excellent viscosity-temperature properties even at very low temperatures
>>Smoother shifting contributes to better fuel economy
http://www.valvolineeurope.com/english/ ... ls/cid(501" onclick="window.open(this.href);return false;)/synpower_tdl_75w-90
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Našel sem dobavitelja, ki lahko dobavi še 'nekaj deset 125ml pločeving Molykote A' po ceni 8,60 EUR + DDV', vendar ne morejo prodajati fizičnim osebam, tako da bo zadevo treba naročiti preko firme ali kakšnega s.p.
Če je še kdo interesent, naj (čimprej) javi, da potem zadevo naročim v ustrezni količini...
Če je še kdo interesent, naj (čimprej) javi, da potem zadevo naročim v ustrezni količini...
Samo sestavljanje bloka in glav je potekalo brez problemov,nato pa je bilo motorju potrebno dodati dovod gorivo,kar pa mora biti narejeno u nulo saj pritisk na šobah presega 1000 bar-ov. Vsaka najmanjša napaka ti lahko posledično povzroči ogromno sivih lasov.No potem je tu še turbina,ki je bila že prej mastna ampak nihče ni polagal preveč pozornosti na to glede na to,da ima avto prevoženih 200k km kar se je izkazalo v nadaljevanju napačno.Pri vsem tem je treba paziti,da se zamenjajo prav vsa tesnila saj kar hitro vidiš,da te varčevanje ne pripelje nikamor.
Pobrani navoji,zlomljen aluminijast rob karterja,deformirane (na silo zategnjene) grelne svečke ...
Vse te neumnosti predhodnih majstrov so precej podaljšale popravilo ampak nekako smo to tudi rešili.
Trenutno še čisto rahlo rosi posodica pod turbino na sliki (tank oil catch) ampak tudi to se bo uredilo.
To bi bilo tudi vse z moje strani,če pa koga zanimajo detajli mu jih pa rad razložim ob rogaču :.sup
Kar se tiče samih diesel motorjev pa niso nek bau bau in zagotovo bom še kakega mel na ponku
Vse te neumnosti predhodnih majstrov so precej podaljšale popravilo ampak nekako smo to tudi rešili.
Trenutno še čisto rahlo rosi posodica pod turbino na sliki (tank oil catch) ampak tudi to se bo uredilo.
To bi bilo tudi vse z moje strani,če pa koga zanimajo detajli mu jih pa rad razložim ob rogaču :.sup
Kar se tiče samih diesel motorjev pa niso nek bau bau in zagotovo bom še kakega mel na ponku
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost