Danes crknu Forester 2010 Dizel

Subarujev predstavnik razreda SUV
Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Re: Danes crknu Forester 2010 Dizel

Odgovor Avtor: Fusion » 03. Februar 2015, 10:35

to vem.
mislil sem, da nekam vpišem številko motorja, vin številko avta... pa mi pove mal več kot piše v prometni ;)

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma
Prispevki: 221
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: Nightwish » 03. Februar 2015, 10:43

Sem takrat že tudi sam iskal kaj podobnega, pa mi ni glih najbolj uspelo najti... Najbolje kar direkt v tovarno pisat, bo najbolj zihr odgovor :neutral:
Those who have never truly lived can never truly die!

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 03. Februar 2015, 10:54

Fusion napisal/-a:to vem.
mislil sem, da nekam vpišem številko motorja, vin številko avta... pa mi pove mal več kot piše v prometni ;)
Podatek o okoljevarstveni kategoriji vozila je na homologacijskem kartončku pod točko V.9 - pri mojem l. 2011 piše EURO 5a.
Tudi po mojih podatkih so zamenjavo iz euro 4 na euro 5 naredili v sredini leta 2010.
To, da ti gredolom odpravijo pod garancijo - v kolikor imaš brezhibno servisno knjižico, je pa meni osebno trdil Kržič, ko sem ga spraševal v zvezi s tem "sranjem ". Kaj je pa res, pa ne vem.
Forester diesel

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: kamsedlo » 03. Februar 2015, 11:10

Nightwish napisal/-a: V primeru, da ga "na hitro porihtaš" in prodaš, pa verjemi, da jst nisem imel srca, kaj šele energije in denarja za odvetnike, ko bi se novi lastnik po nekaj mesecih spravil z vso to jezo in slabo voljo name...
Vozila se običajno kupujejo po načelu videno - kupljeno, tko da kupec glih nima kakšnih velikih šans, če se je nategnu. ;)
Forester diesel

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Fusion » 03. Februar 2015, 11:14

kamsedlo napisal/-a:
Nightwish napisal/-a: V primeru, da ga "na hitro porihtaš" in prodaš, pa verjemi, da jst nisem imel srca, kaj šele energije in denarja za odvetnike, ko bi se novi lastnik po nekaj mesecih spravil z vso to jezo in slabo voljo name...
Vozila se običajno kupujejo po načelu videno - kupljeno, tko da kupec glih nima kakšnih velikih šans, če se je nategnu. ;)
ni čist tako
http://www.informiran.si/portal.aspx?co ... ghtFrame=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Gabrc
Uporabnik foruma
Prispevki: 135
Kraj: GABERJE

Odgovor Avtor: Gabrc » 03. Februar 2015, 11:21

Fusion najhitreje boš ugotovil kateri motor imaš notri tako, da pogledaš iz kakšnega materiala imaš sesalni kolektor. V kolikor je plastičen pomeni da imaš že euro 5 motor v kolikor je aluminijast pomeni da je motor še euro 4. Sem se pozanimal,pri dveh dobrih mehanikih,ki delata na pooblaščenih Subaru servisih eden v Slo. drugi v Italiji. Po zagotovilih obeh naj bi bila meja kar se gredi tiče euro 5. Na obeh servisih še niso dobili dizla z euro 5 motorjem,ki bi mu zlomilo gred.

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: kamsedlo » 03. Februar 2015, 11:28

Gabrc napisal/-a: Sem se pozanimal,pri dveh dobrih mehanikih,ki delata na pooblaščenih Subaru servisih eden v Slo. drugi v Italiji. Po zagotovilih obeh naj bi bila meja kar se gredi tiče euro 5. Na obeh servisih še niso dobili dizla z euro 5 motorjem,ki bi mu zlomilo gred.
Popolnoma enako mi je zatrdil pri Kržiču.
Forester diesel

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 03. Februar 2015, 12:03

Ne me skepat zdej ampak mogoče samo še niso naredili dovolj kilometrov.

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 03. Februar 2015, 12:18

Pri podjetju, kjer sem kupil blok in ostale dele, so mi zagotovili, da je zelo verjetno, da gresta gredolom in dotrajan dvomasni vztrajnik nekako z roko v roki :pr
Skrajni čas za menjavo vztrajnika bi naj bil nekje med 80. in 100.000 prevoženimi kilometri... Jst zase osebno vem, da enkrat, ko bo avto tako daleč, raje dam tistih 400 eur za novega kot pa 15x toliko za neupoštevanje tega nasveta!

Fusion pa že ima črn nos, ko zdajle tišči glavo pod haubo... Smo te danes čisto zasekirali s to debato :lol:

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Fusion » 03. Februar 2015, 12:27

Nos je ok. Prste imam že otečene od googlanja :lol: Ne morem sedaj do avta, da bi preveril.
Sekiram se že neki cajta o tem. Samo ko pa v tko kratkem času izveš o dveh primerih, me pa res še dodatno stisne :sck
Svaka vama čast, da tkole mirno živita. Sej vem, zdej je pri tebi že mimo in je lažje:)

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: kamsedlo » 03. Februar 2015, 12:38

Fusion - a nimaš homol. kartončka, da bi pogledal euro motorja ? Da ne bo treba pod havbo gledat. ;)
Forester diesel

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 03. Februar 2015, 12:40

Fusion napisal/-a:Svaka vama čast, da tkole mirno živita. Sej vem, zdej je pri tebi že mimo in je lažje:)
:lol: :lol: :lol:

Ne vem, kako je pri primoz-u, ampak jst bom moral očitno še ženo zamenjat, ker dobivam pripombe pod nos vsakič, ko avto kaj čudno zacvili, pokašlja, cukne ali kakrkoli primerljivega... Ali pa tudi, če samo tekočino za stekla dolijem :lolno :lol:

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Fusion » 03. Februar 2015, 12:48

kamsedlo napisal/-a:Fusion - a nimaš homol. kartončka, da bi pogledal euro motorja ? Da ne bo treba pod havbo gledat. ;)
ne v denarnici ;)

@Nightwish
pol morem jst svoji dans kako rožico kupt, ker niti čez menjalnik nič ne jamra :D

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 03. Februar 2015, 13:02

@ Fusion: Najmanj!... Če je res temu tako, potem se je le drži (al pa ona tebe) ;) :lol:

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 03. Februar 2015, 16:21

K nam je dons u račun pršou en 2010 letnik fori, nism pršou do homo kartončka sm pa preveru kolektor in je alu, povrh usega ma pa še 200kkm na števcu, zdej nevem kako je, u servisni ni nikjer zavedena menjava gredi, to na interservisu ne beležjo? Lastnika nism uspeu ujet, da bi ga povprašu.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov