Drva,gozd,kurjava...

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Re: Drva,gozd,kurjava...

Odgovor Avtor: urbancebulj » 25. December 2014, 22:32

Ste že skoraj diplomiral s teh drv.
Upam da imate tudi kurilnice tako vrhunske.
:.sup

Uporabniški avatar
zabrnek
Član Subaru kluba
Prispevki: 954
Kraj: Lom pod Storžičem

Odgovor Avtor: zabrnek » 26. December 2014, 17:30

nebivedu napisal/-a:Za 8 kamionov smreke (8x 25 kubikov) sem porabil en tank(60 litrov) na ferozi za vleko iz gozda in okoli 15 litrov bencina za motorko, pol litra olja za mešanico, ter okoli 15 litrov olja za mazat ketno.

Ampak to je bilo samo za podret, obrezat veje in zvlečt iz hoste. Potem jih je kamion naložil in odpeljal.

Drva na dom pridejo danes od 15 do 25 evrov, če ti hlode pripelje cele (4 ali 8m dolge) in si jih sam narežeš in razkolješ. Meni je ta varianta še najboljša. Kamion na travniku strese hlode, jaz jih pa na 33cm debele kolobarje narežem in jih potem razkoljem s sekiro (ja sej vem, komu se pa da, ampak občasno mi pa paše se tako veliko razgibat).

Malo veliko olja za mazanje verige si napisal. Povprečna poraba olja za mazat je cca 2-3l olja na 5l bencina. ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 26. December 2014, 18:46

zabrnek napisal/-a:
nebivedu napisal/-a:Za 8 kamionov smreke (8x 25 kubikov) sem porabil en tank(60 litrov) na ferozi za vleko iz gozda in okoli 15 litrov bencina za motorko, pol litra olja za mešanico, ter okoli 15 litrov olja za mazat ketno.

Ampak to je bilo samo za podret, obrezat veje in zvlečt iz hoste. Potem jih je kamion naložil in odpeljal.

Drva na dom pridejo danes od 15 do 25 evrov, če ti hlode pripelje cele (4 ali 8m dolge) in si jih sam narežeš in razkolješ. Meni je ta varianta še najboljša. Kamion na travniku strese hlode, jaz jih pa na 33cm debele kolobarje narežem in jih potem razkoljem s sekiro (ja sej vem, komu se pa da, ampak občasno mi pa paše se tako veliko razgibat).

Malo veliko olja za mazanje verige si napisal. Povprečna poraba olja za mazat je cca 2-3l olja na 5l bencina. ;)
Ja, nek liter, ne 15 litrov.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov