Zakaj, pojma nimam, govorim pa iz izkušenj. Seveda pa to ne velja za cel modro-vijoličen spekter. Sorry za BZ prispevek...
TTT
Re: TTT
ni barvno slep, samo zelo zoprna barva je to za slikovna tipala. Sprobaj enkrat sam slikat kakšno vijolično ali modro rožco. Že na displeju bo videt ravno obratno od pričakovanega. vijola > modra, modra > vijola
Zakaj, pojma nimam, govorim pa iz izkušenj. Seveda pa to ne velja za cel modro-vijoličen spekter. Sorry za BZ prispevek...
A jo boš pokončno monitral v stilu rally-a? Al boš predelal, da bo pasala na originalno mesto ?
Mene, predvsem pa kolega (ki ti je prodal feltne) pa zanima koliko zavornih cevi in kako jih moraš zvezat. A je ročna že samozadostna? al rabiš še dokupit razne stvari? (enosmerne ventile ipd)
A je ročna v ločenem hidravličnem krogu zvezana in "vleče" zajlo preko cilindra, na podoben način kot hidravlična sklopka?
Res nikoli nisem 5 minut namenil, da bi na netu preveril kako in kaj
Mene, predvsem pa kolega (ki ti je prodal feltne) pa zanima koliko zavornih cevi in kako jih moraš zvezat. A je ročna že samozadostna? al rabiš še dokupit razne stvari? (enosmerne ventile ipd)
A je ročna v ločenem hidravličnem krogu zvezana in "vleče" zajlo preko cilindra, na podoben način kot hidravlična sklopka?
Res nikoli nisem 5 minut namenil, da bi na netu preveril kako in kaj
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Ročna bo zamenjala originalno. Pri hidravlični ročni odpadejo zavorne obloge, ki so vedno v slabem stanju in pa zavorne zajle, ki se jih ne dobi, razen original.
Torej hidravlična ročna bo zmontirana na mesto kjer je bila original. Prvotno je namen, da bo stala pokončno, bom videl kako bo s prostorom. Potem pa rabimo le še nekaj hidravličnih cevi in T - kosov.
Povezava je siloma enostavna. Moja ročna ima svoj rezervoar za hidravlično olje. Na drug prikluček cilindra se namontira hidravlična cev, ki gre proti zadnjam delu. S pomočjo T - kosa se razdruži na vsako kolo posebej. Potrebna sta še dva t - kosa da se poveže na zavorno čeljust in to je to.
Protipovratnih ventilov ne rabiš, edino sistem mora biti dobro odzračen. Vezavo prepuščam HEL Slovenija, zato me niti malo ne skrbi, da zadeva ne bi delovala.
Torej hidravlična ročna bo zmontirana na mesto kjer je bila original. Prvotno je namen, da bo stala pokončno, bom videl kako bo s prostorom. Potem pa rabimo le še nekaj hidravličnih cevi in T - kosov.
Povezava je siloma enostavna. Moja ročna ima svoj rezervoar za hidravlično olje. Na drug prikluček cilindra se namontira hidravlična cev, ki gre proti zadnjam delu. S pomočjo T - kosa se razdruži na vsako kolo posebej. Potrebna sta še dva t - kosa da se poveže na zavorno čeljust in to je to.
Protipovratnih ventilov ne rabiš, edino sistem mora biti dobro odzračen. Vezavo prepuščam HEL Slovenija, zato me niti malo ne skrbi, da zadeva ne bi delovala.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
A ti bo ročna na ta način bremzala na vse štiri?Thomas22 napisal/-a:Povezava je siloma enostavna. Moja ročna ima svoj rezervoar za hidravlično olje. Na drug prikluček cilindra se namontira hidravlična cev, ki gre proti zadnjam delu. S pomočjo T - kosa se razdruži na vsako kolo posebej. Potrebna sta še dva t - kosa da se poveže na zavorno čeljust in to je to.
ravno to...Razen če je mogoče že v original prednjem cilindru ločen sistem predaj zadaj. Zaradi distribucije moči.
Nekateri avti vem da so imeli glavni cilinder z takim rezervoarčkom, ki so bili na dnu na dva "odcepa"...
Sam vseeno bi moralo v tem primeru olje rinit v prednji rezervoar...Saj bi se ročna obnašala isto kot pri servisu, ko čeljust "nazaj rineš" da notri spraviš nove debelejše zavorne obloge...

Nekateri avti vem da so imeli glavni cilinder z takim rezervoarčkom, ki so bili na dnu na dva "odcepa"...
Sam vseeno bi moralo v tem primeru olje rinit v prednji rezervoar...Saj bi se ročna obnašala isto kot pri servisu, ko čeljust "nazaj rineš" da notri spraviš nove debelejše zavorne obloge...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Si prepričan, da je ločen 'spredaj / zadaj'?Thomas22 napisal/-a:Zavorni sistem je ločen spredaj zadaj. Tako je narejeno tudi zaradi varnosti, če se ena cevka prekine ima vsaj en par še zavorno moč.
V mojih navodilih piše, da sta skupaj diagonalni kolesi:
Two separate circuits
Your vehicle has a dual circuit brake system. Each circuit works diagonally across the vehicle. If one circuit of the brake system should fail, the other half of the system still works.
Nisem prepričan. Ko bom zadevo montiral se bom v to tudi poglobil. Vmes je še zakomplicirana ABS enota, ki bo po vsej verjetnosti odstranjena.
No, s pomočjo Subaru kolegov pa sem danes dobil še oba kompleta zadnjih ležajev.
https://lh3.googleusercontent.com/-fopX ... 232042.jpg
Legacy_46 in tinck13752 hvala še enkrat.
No, s pomočjo Subaru kolegov pa sem danes dobil še oba kompleta zadnjih ležajev.
https://lh3.googleusercontent.com/-fopX ... 232042.jpg
Legacy_46 in tinck13752 hvala še enkrat.
Ko sem jaz za stroja razstavljal letnik 92 subaruja je tudi imel po diagonali. Pa vse je blo tko čudno skup dano, da sm tiste cevi spredaj klel še par dni 
Zadeve na turbaku se malce premikajo.
https://lh5.googleusercontent.com/-Fohw ... 193952.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-r5A_ ... 194000.jpg
Bila je manjša luknjica, zato sem uporabil specialno dvokomponentno maso, ki se uporablja v industriji za zalivanje stikal - konektorjev. Dobil po nabavni ceni. Je pa zadeva super, zelo oprijemljiva, možnost debelega nanosa ... Zato sem premazal tudi cevke na plovcih, tam je največkrat težava z puščanjem zaradi rje in tanke stene.
Sledi še barvanje in montaža.
https://lh5.googleusercontent.com/-Fohw ... 193952.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-r5A_ ... 194000.jpg
Bila je manjša luknjica, zato sem uporabil specialno dvokomponentno maso, ki se uporablja v industriji za zalivanje stikal - konektorjev. Dobil po nabavni ceni. Je pa zadeva super, zelo oprijemljiva, možnost debelega nanosa ... Zato sem premazal tudi cevke na plovcih, tam je največkrat težava z puščanjem zaradi rje in tanke stene.
Sledi še barvanje in montaža.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov