Asus G-serija Windows-i!
Re: Asus G-serija Windows-i!
Ampak nikol ne veš kdo v čem govori....
In ja v računalništvu je 8x več/manj ogromna razlika...
In ja v računalništvu je 8x več/manj ogromna razlika...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Jaz sem govoril o megabajtih pomoje LOL :mrgreen: Se pravi če je film dolg 1Giga in mi šiba prenos cca.40mb/S bo prenešen v približno 25sec.
Windowsi kažejo MB na sekundo, ko ti kaže hitrost prenosa....
In ja če bi bila povprečna hitrost 25MB/s potem bi ti 1GB preneslo v 25 sekundah.
Ampak, ker so Microsoftove minute/sekunde precej daljše od navadnih sekund/minut ponavadi temu ni čist tako....
Hitrost prenosa precej varira od velikosti datoteke in količino datotek ki jih mora prenesti.
10.000 slik z skupno velikostjo 1GB bo dlje prenašalo kot 1 film z velikostjo 1GB...
In ja če bi bila povprečna hitrost 25MB/s potem bi ti 1GB preneslo v 25 sekundah.
Ampak, ker so Microsoftove minute/sekunde precej daljše od navadnih sekund/minut ponavadi temu ni čist tako....
Hitrost prenosa precej varira od velikosti datoteke in količino datotek ki jih mora prenesti.
10.000 slik z skupno velikostjo 1GB bo dlje prenašalo kot 1 film z velikostjo 1GB...
To pa vem, da je razlikaBackW00d napisal/-a:Windowsi kažejo MB na sekundo, ko ti kaže hitrost prenosa....
Drugače pa btw me neki zanima. In sicer ko ugasnem računalnik pa ga ponovno prižgem traja približno 4-5sec pa sem že na namizju
SSD, windows 8.1 in pa ne ugasneš do konca. Dej restart, pa boš vidu kok časa se nalaga. Prov dost dlje se ne bo. SSD je zakon. 
Ko ga resetiram traja max 9sec do namizjairCAR81 napisal/-a:SSD, windows 8.1 in pa ne ugasneš do konca. Dej restart, pa boš vidu kok časa se nalaga. Prov dost dlje se ne bo. SSD je zakon.
No pol je kr dost dlje 2 proti 9 sekund. Ugašanje ga da v neke vrste hibernacijo, ob restartu se pa prov iz nule zloži.
V večini priporomorejo dve zadevi.
- Osnovna plošča (Hardware) ki porabi minimalno časa da se prižge, inicializira vse naprave priklopljene (procesor,diski, pomnilnik in ostalo)
- SSD disk ki z veliko hitrostjo prenašanja in (bolano hitro) hitrostjo lociranja malih/velikih datotek bliskovito hitro naloži widowse.
Zato.
Meni se recimo Win7 na precej starem računalniku prižiga nekje 11-13 sekund. Samo pa traja čez 15 sekund, da se sploh začnejo windowsi nalagat, ker sama osnovna plošča melje 2 dni da opravi vse teste, da se prepriča da je vse OK.
Se pravi, teh prvih 15 sekund ne morem nikakor znižat, pa če dam najhitrejši disk na tem svetu noter. Ta čas lahko znižam le z menjavo HW-ja (v določenih primerih tudi z nastavitvijo BIOS-a)
- Osnovna plošča (Hardware) ki porabi minimalno časa da se prižge, inicializira vse naprave priklopljene (procesor,diski, pomnilnik in ostalo)
- SSD disk ki z veliko hitrostjo prenašanja in (bolano hitro) hitrostjo lociranja malih/velikih datotek bliskovito hitro naloži widowse.
Zato.
Meni se recimo Win7 na precej starem računalniku prižiga nekje 11-13 sekund. Samo pa traja čez 15 sekund, da se sploh začnejo windowsi nalagat, ker sama osnovna plošča melje 2 dni da opravi vse teste, da se prepriča da je vse OK.
Se pravi, teh prvih 15 sekund ne morem nikakor znižat, pa če dam najhitrejši disk na tem svetu noter. Ta čas lahko znižam le z menjavo HW-ja (v določenih primerih tudi z nastavitvijo BIOS-a)
Aha tako.
Sem pa danes parkrat probal ga še čist ugasnit in z štoparico izmerit čas od prižiga do namizja in je skoraj vedno okoli 7sec, ma noro...
Upam,da winsi bodo počasi, kar se tiče pa laptopa pa težko razložim kok sem navdušen :-D
Sem ga žgal 10ur skupaj (igro) pa je čist normalno bil topel nič vroč z kakšnim pregrevanjem itd...špili mi že kar sami naštelajo vse na ultra/max settings pa 1080p in dela tekoče k puter :-2
anyway kaj mi sveti lučka kjer je narisana ključavnica z št 1 gor? kaj je sploh to?
Sem pa danes parkrat probal ga še čist ugasnit in z štoparico izmerit čas od prižiga do namizja in je skoraj vedno okoli 7sec, ma noro...
Upam,da winsi bodo počasi, kar se tiče pa laptopa pa težko razložim kok sem navdušen :-D
Sem ga žgal 10ur skupaj (igro) pa je čist normalno bil topel nič vroč z kakšnim pregrevanjem itd...špili mi že kar sami naštelajo vse na ultra/max settings pa 1080p in dela tekoče k puter :-2
anyway kaj mi sveti lučka kjer je narisana ključavnica z št 1 gor? kaj je sploh to?
Noben ne ve kaj je tole?Boxer napisal/-a:Aha tako.
Sem pa danes parkrat probal ga še čist ugasnit in z štoparico izmerit čas od prižiga do namizja in je skoraj vedno okoli 7sec, ma noro...![]()
Verjetno Number lock.
O pa res, LOL.

Še eno uprašanje, imam dva diska HDD in 256SSD. SSD imam razdeljen v dve particiji. Ampak zdej mi kaže eno particijo 95gb druga pa 121gb??! Po logiki bi morale obe biti 128gb proste? 
Pa še nekaj, sem dal prenašat nekaj filmov iz zunanjega trdega diska na notranjega HDD in mi tam v v managementu (ctrl+alt+delete) pokaže disk okoli 48% med prenašanjem...? Zakaj ga ne obremeni 90% pa bi potem verjetno lahko zapisoval z še enkrat večjo hitrostjo, če si jaz prav razlagam?
Pa še nekaj, sem dal prenašat nekaj filmov iz zunanjega trdega diska na notranjega HDD in mi tam v v managementu (ctrl+alt+delete) pokaže disk okoli 48% med prenašanjem...? Zakaj ga ne obremeni 90% pa bi potem verjetno lahko zapisoval z še enkrat večjo hitrostjo, če si jaz prav razlagam?
Realno maš 238GB velik disk, plus neki je še hidden system space itd.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Nekaj razlike je zato, ker je '256GB' v resnici 'približno 256GB' - moj 256GB SSD npr. je v resnici 250GB.Boxer napisal/-a:Še eno uprašanje, imam dva diska HDD in 256SSD. SSD imam razdeljen v dve particiji. Ampak zdej mi kaže eno particijo 95gb druga pa 121gb??! Po logiki bi morale obe biti 128gb proste?![]()
Poleg tega proizvajalec SSD-ja velikost podaja v GB (GigaByte), Windows pa v GiB (GibiByte).
Morda pa ne more dovolj hitro brati z zunanjega diska?Pa še nekaj, sem dal prenašat nekaj filmov iz zunanjega trdega diska na notranjega HDD in mi tam v v managementu (ctrl+alt+delete) pokaže disk okoli 48% med prenašanjem...? Zakaj ga ne obremeni 90% pa bi potem verjetno lahko zapisoval z še enkrat večjo hitrostjo, če si jaz prav razlagam?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov