Števec prikaza dnevnih kilometrov
Števec prikaza dnevnih kilometrov
Moj Forester 2003, kot tudi večina drugih Subarujev, poleg skupnih kilometrov tudi dnevne kilometre.
S tem mislim razdaljo, ki jo lahko kadarkoli daš na nulo. Ta model ima celo A in B razdaljo. Če se prav spomnim, si lahko A razdaljo dal na nulo, B pa je ostala nespremenjena. Ali obratno.
Recimo naredil sem 300 km, ko je bil trenutni števec kilometrov na A. Odločil sem se, da to shranim, zato sem preklopil na B in dal kilometre na nulo. Na B razdalji sem naredil 200 km in če prestavim na A tam kaže 500 km in ne 300 kot je bilo to včasih.
Sem morda kaj slučajno pritisnil v določenem zaporedju da mi to dela?
Včasih se tisti kilometi, ki sem jih prestavil v ozadje niso več spreminjali dokler zopet niso bili v ospredju.
https://lh4.googleusercontent.com/-RfBd ... 205446.jpg
S tem mislim razdaljo, ki jo lahko kadarkoli daš na nulo. Ta model ima celo A in B razdaljo. Če se prav spomnim, si lahko A razdaljo dal na nulo, B pa je ostala nespremenjena. Ali obratno.
Recimo naredil sem 300 km, ko je bil trenutni števec kilometrov na A. Odločil sem se, da to shranim, zato sem preklopil na B in dal kilometre na nulo. Na B razdalji sem naredil 200 km in če prestavim na A tam kaže 500 km in ne 300 kot je bilo to včasih.
Včasih se tisti kilometi, ki sem jih prestavil v ozadje niso več spreminjali dokler zopet niso bili v ospredju.
https://lh4.googleusercontent.com/-RfBd ... 205446.jpg
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Števec prikaza dnevnih kilometrov
Oba 'trip counter'-ja se povečujeta sočasno, torej če vsak dan prevoziš 100km in vsak dan resetiraš 'trip A', bo na 'trip B' v desetih dneh 1000km - ne glede na to, kateri števec je vmes izbran za prikaz.Thomas22 napisal/-a:Recimo naredil sem 300 km, ko je bil trenutni števec kilometrov na A. Odločil sem se, da to shranim, zato sem preklopil na B in dal kilometre na nulo. Na B razdalji sem naredil 200 km in če prestavim na A tam kaže 500 km in ne 300 kot je bilo to včasih.
Meni se to zdi edino logično in nisem še srečal avta z dvema 'dnevnima' števcema, ki bi to imel drugače.
Na Dobloju imamo tudi tako, kot pravi Danci 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Na mojm outback 2002 se tud sočasno oba ''vrtita''.
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Kaj pa je potem bistvo A in B?
Jaz sem vedno mislil, da en števec ostane v spominu, ko preklopiš na drugega
.
Jaz sem vedno mislil, da en števec ostane v spominu, ko preklopiš na drugega
Jah jst imam trip A za tekoči tank,B pa za servisni interval :.sup
Tud jez beliblisk.. 
Npr. prvega uporabljaš za cel tank, drugega pa za dnevne oz. vmesne relacije.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
En števec ostane v spominu, ko drugega resetiraš.Thomas22 napisal/-a:Kaj pa je potem bistvo A in B?
Jaz sem vedno mislil, da en števec ostane v spominu, ko preklopiš na drugega.
Tako lahko enega uporabljaš za merjenje porabe (resetiraš ob vsakem tankanju), drugega pa recimo za merjenje službenih poti (resetiraš za vsako službeno pot) ali kaj drugega...
Pa res, dokaj enostavno.
To je uporabna zadeva za roadbook. Prvega imaš za celotno traso, drugega pa resetiraš na vsakem dogodku.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Tudi na motorju imam dva dnevna števca, ki štejeta kilometre, ne glede na to, če sta v ospredju ali ne. Enega uporabljam za tankanje, drugega pa za mazanje verige, da mi ni treba mislit, hehe.
Avto, Passat, pa ima poleg običajnega dnevnega števca tudi enega, ki pa se resetira, če avto stoji brez kontakta vsaj dve uri.
LP Robert
Avto, Passat, pa ima poleg običajnega dnevnega števca tudi enega, ki pa se resetira, če avto stoji brez kontakta vsaj dve uri.
LP Robert
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost