Drva,gozd,kurjava...

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Re: kako priti do denarja

Odgovor Avtor: gorazd0 » 27. April 2014, 09:44

Thomas22 napisal/-a:Gorazd, če rabiš prevoz povej, zrihtam pocen.

Hvala.
Zaenkrat imam dobrega dobavitelja drv in ga ne menjam :)

Te pa pocukam za rokav, če bom kdaj nucal. (tko kot sem te že večkrat hahahah).

:.sup
Fiat.
Brez panike.

indijanc
Uporabnik foruma
Prispevki: 79
Kraj: Škofja Loka

Drva,gozd,kurjava...

Odgovor Avtor: indijanc » 27. April 2014, 10:37

Tema se je zanimivo razvila pa nism mogu mem d neb neki napisov. Kar se cene drva tiče bi jst reku da je dost neumen tisti ki jih zdl prodaja po 25 eur. Stroški za kubični meter drva pridelanih iz žledoloma je 10-15 eur odvisno od terena pa to so stroški brez časa nekega delavca da jih pripravi. Kdor ima prostor in bo drva pripravil jih bo skladiščil in prodajal po 50-60 eur če jih ne bo prodal mu bodo pač stala na skladišču čez max. dve sezone pa drva ne bo več in jim bo cena prav lepo narastla :c (razen če nas vsako leto doleti žledolom :cr ).

lp

Uporabniški avatar
tjordan1
Član Subaru kluba
Prispevki: 345
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Avtor: tjordan1 » 27. April 2014, 11:04

:thup
indijanc napisal/-a:Tema se je zanimivo razvila pa nism mogu mem d neb neki napisov. Kar se cene drva tiče bi jst reku da je dost neumen tisti ki jih zdl prodaja po 25 eur. Stroški za kubični meter drva pridelanih iz žledoloma je 10-15 eur odvisno od terena pa to so stroški brez časa nekega delavca da jih pripravi. Kdor ima prostor in bo drva pripravil jih bo skladiščil in prodajal po 50-60 eur če jih ne bo prodal mu bodo pač stala na skladišču čez max. dve sezone pa drva ne bo več in jim bo cena prav lepo narastla :c (razen če nas vsako leto doleti žledolom :cr ).

lp
je treba šparat,pa ni važn kolk košta.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5059
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 27. April 2014, 11:29

Indijanc to je lepo napisano vendar pa kot kupec drv mislim,da jih bom letos kupil za vsaj dve sezoni pa če bo potem narasla cena ali pa ne.No nekaj smo jih že napravili iz našega zloglasnega hudournika ostalo bomo pa še dokupili ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

indijanc
Uporabnik foruma
Prispevki: 79
Kraj: Škofja Loka

Odgovor Avtor: indijanc » 27. April 2014, 12:05

Sj razumem obe strani sam kurim na drva (ki jih rad dobim poceni :D ), po drugi strani se ukvarjam tudi z gozdarstvom in pripravo drva tako da jih rad prodam čim dražje :lol: . Hotel sem samo povedati da cena drva težko pade ker že sedaj ni veliko dobička da pa bi jih prodal pod ceno samo zato da se jih znebiš in bil s prodajo v minusu pa tudi negre.

lp

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 27. April 2014, 14:45

@motorka, ne bom trdil na mrtvo svoj prav. Vem pa ,da je veliko dela kajti sem bil zraven ko se je vleklo manjšo hlodovino iz gozda. (Sem samo opazoval). Torej koliko je potem še dela z razrezom, klanjem itd..pa ne vem. Predvidevam kar nekaj.
Moraš pa tudi ti mene razumet,da normalno kot vsak drugi probam dobiti ceneje.

@pussyG, amway? :lol: Ne se j*bat a to sploh še obstaja.? :D Mah sej take in drugačne fore od herbalife, razni goldigerji, lioness-i, itd...se večkrat na leto pojavljajo novi kateri peljejo scat posameznike. Jaz že ko slišim za tele razne pralnice možganov mi grejo dlake pokonc :x

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 27. April 2014, 15:12

Sem pozabil napisat,da je pa res kot je napisal @karli. Zdaj bodo po moji oceni cene res padle kako bo pa čez dve ali tri sezone je pa uprašanje. Mislim,da se znajo potem normalizirat.

Pa še eno uprašanje za poznavalce. Kako je z kurjenjem smrekovih drv v kaminu z steklom? Ker namreč le te dobim za 5eur po kubiku brez prevoza.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8742
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 27. April 2014, 17:02

Smreka ni za v kamin. Preveč smole in svinja, poleg tega se ti nabira v dimniku in se lahko še dimnik vžge.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 27. April 2014, 18:33

smrekova drva tud gorijo manj časa in jih posledično pokuriš več.
sapere aude

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 27. April 2014, 18:39

Breza je najboljša za v kamin.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 27. April 2014, 18:44

nebivedu napisal/-a:Smreka ni za v kamin. Preveč smole in svinja, poleg tega se ti nabira v dimniku in se lahko še dimnik vžge.
Hmm...

Kako si jaz razlagam, pa boš ti povedal če imam prav. :-)

Dimnik imam 3-slojni pazi to fi-200mm. Notranja plast je kislinsko odporen inox fi-200mm. Okrog je 5cm kamene volne ki zdrži če se ne motim okrog 1000°C. Potem pa še ena zaključna plast inoxa. Kako bi se moj dimnik lahko vžgal mi ni jasno :o Pa tudi če bi se nabralo malo več svinjarije v dimniku in bi se le te vžgale, verjetno zaradi takšnih specifikacij dimnika nima kaj škodovat. Mislim sej se ob kurjenju v kaminu ravnotako dimnik v notranjosti precej segreje, ali pač? :oops:

Verjetno bi se nabirale zaradi smole kakšne usedline in posledično bi moral dimnik malo bolj intezivno čistiti enkrat na leto ker kljub vseemu kot sem rekel je fi ogromen.

Edino kar sem dobil info je ,da se mi bo steklo kamina bolj umazal in ga bom moral večkrat ščistit, če bom želel gledat "lep ogenjček". :-)
Mislim res če se mi bo dimnik za 3.5keur vžgal pol jih pa tožim jeb*mu m*ter! :D

@j4ka, hvala za info, ampak 5eur kubik, pa ,da mi jih razkolje in prištima na koncu je rekel okoli 9eur po kubiku. Recimo 5kubikov drv=45eur. Za prevoz mi je rekel okoli 20eur. Plus 2 fanta,da mi vse zložita mi vzameta 20eur oba. To je vseskupaj 85eur. Pa še malo jim dam za kakšno pivo in malico pa smo na 100eur. To je cena z katero se bi skoraj celo zimo grel. Men se sliši super :-D

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 27. April 2014, 18:48

računica se najbrž splača, ampak boš moral v kamin bolj pogosto dodajat drva in boš manj časa užival na fotelju s konjakom v roki.
sapere aude

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 27. April 2014, 19:02

j4ka napisal/-a:računica se najbrž splača, ampak boš moral v kamin bolj pogosto dodajat drva in boš manj časa užival na fotelju s konjakom v roki.
Če je samo to problem potem ni problema. Ponavadi pa pijem pivo zraven in moraš itak skos na wc hodit tko,da je vseeno če takrat dodaš kakšno poleno več :D Bolj se bojim,da bi moral 3krat na zimo dimnikarja klicat ali kaj podobnega...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 27. April 2014, 19:10

Boxer napisal/-a:Denar leži, odvisno je samo kako ga bo posameznik pobral.
O tem nej bi bla tema.

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 27. April 2014, 20:02

Boxer napisal/-a: pa smo na 100eur. To je cena z katero se bi skoraj celo zimo grel.
Kaj jaz tukaj berem ej.
Z 100€ se boš grel celo zimo?
Ja če ti je 15 stopinj dovolj in je površina ki jo greješ 50 kvadratih metrov...
:-P

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov