Prenosni računalnik, windows in digitalno pisalo

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Re: Prenosni računalnik, windows in digitalno pisalo

Odgovor Avtor: Fusion » 11. Marec 2014, 19:13

solidne za 75€ :lol: :lol:

take s sim kartico so potem še dražje. mobitel vem, da ima nek mobilni internet in imaš zakupljenih X GB - odvisno od paketa vrjetno. Lahko pa preko telefona vzpostaviš povezavo pa kuriš podatke, ki jih imaš na že obstoječi naročnini.

Ne špari pa vzem priznano znamko, ker ti bo drugače samo žal :!:

Jst osebno bi se tudi prestigiota izogibal.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 11. Marec 2014, 20:01

Fusion napisal/-a:solidne za 75€ :lol: :lol:

take s sim kartico so potem še dražje. mobitel vem, da ima nek mobilni internet in imaš zakupljenih X GB - odvisno od paketa vrjetno. Lahko pa preko telefona vzpostaviš povezavo pa kuriš podatke, ki jih imaš na že obstoječi naročnini.

Ne špari pa vzem priznano znamko, ker ti bo drugače samo žal :!:

Jst osebno bi se tudi prestigiota izogibal.
Se ne spoznam tolk na tele tablice, tole sem bral.: http://www.racunalniske-novice.com/novi ... 98ee701f3e" onclick="window.open(this.href);return false; :?:

Samo premajhna mi je....

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Fusion » 11. Marec 2014, 20:19

tist ni letelo direktno na tebe. logično, nismo vsi za vse.

RN tudi niso ravno kredibilen vir. 512MB rama je že zdavnaj pase.

pusti take kitajce pri miru, škoda časa in dnarja :!:

prvih par linkov prebereš, pa se boš lažje odločil ;)
https://www.google.si/search?q=best+7%2 ... 3&ie=UTF-8

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 11. Marec 2014, 20:31

Ni panike. Absolutno nismo vsi za vse, zato sprašujem :)

Ne iščem 7", ker je premali ekran :.sup Ti se verjetno bolj spoznaš na te stvari, kaj bi mi svetoval za okoli 100eur več res nebi dajal :?

Sicer študiram pa mi ni čist jasno tole kako recimo gledaš če imaš film dvdrip zraven pa podnapise v .srt končnici. V windowsih jih potegnem ročno v recimo VLC player z miško notr. Kako je pa tukaj :?: Moram it jutri malo po trgovinah,da ne bom tolk fosil....šit :/ :D

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Fusion » 11. Marec 2014, 21:36

za 100€ sem jst rajš brez tablce:) oz potem kaj rabljenga.
robe je tolk, da težko točen model svetujem.

v prejšnjem linku potem malo dopolni best 10" tablet in 2012 ali 2013:)

o pocen kitajcih tolk slabga berem, da jih niti pogledam ne. sej lahk boš pa z njo čist zadovoljen. 100ljudi100čudi :lol:

če že vztrajaš, potem glej,da ima vsaj 1GB rama, pa čim boljši procesor.

bigbang in harvey norman imata kr nekaj raztavljenih, ni vrag da kaj ne najdeš. Pa vseen nexus 7 mal pošlati :D

aja, sej ti en zgoraj napiasl, da je punca zadovoljna z 10" prestigiotom. poglej kater model ima.

za filme gledat imaš kup predvajalnikov, recimo bsplayer zna tudi s podnapisi delat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 12. Marec 2014, 07:14

Android je polizdelek in potrebuje ogromno rama, ker so programerji lahko vsi (open source) in se najdejo taki, ki svoje zmazke porinejo zraven, češ da je nekaj sprogramiral, u bistvu pa samo ram žre. Recimo aplikacija za WP ali IOS dela na 512mb rama, medtem ko za androida rabi 1.5GB rama.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5497
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 12. Marec 2014, 07:57

Zarad mene če ga 2GB požre (govorim jaz ki ga imam 3GB), men je še vedno najboljši sistem za telefone kar jih obstaja. (blizu mu pride Windows phone)

iOS sploh nočem slišat o njem, ker potem hočeš pa kaj s kom delit in je že :eh :pr :( :thdwn
Pa nalaganje raznih dodatnih programov na računalnik da bom sploh muziko spravil na telefon, pa plačevanje vsega če želiš kaj met, ker najboljših modelov itak še ne moreš jail-break-at

Prej sem imel Samsung GS1+ z ~300MB rama in je z "aftermarket" Cyanogenmod 4.1.1 deloval super. Prej z originalnim sistemom 2.3.6 pa je tako štekalo vse da sem rabil 1 minuto da sem sploh lahko koga poklical....Problem so operaterji in uradni razvijalci, ki nočejo devat novih sistemov na stare telefone le zarad tega, da sploh prodajo nove modele! Zakaj morjo met 1000 modelov vsako leto ? Vsak gre v eno skrajnost pi*** Samsung in ostalo šrotovje naaredu 1000 in en telefon na leto, tko da sploh neveš kaj bi zbral (tko kot holcwagen) Apple pa naredi enga/dva na leto, in kaj več kot izjemno drag telefon pri njih ne moreš dobit, ker če vzameš naprimer iŠrot 4 ti z novim iOSom šteka....pa še tako pocen spet niso....Da ne govorim da razlike v dizajnu sploh ni, vsi so na isti šmorn narjeni, touch, + en neuporabn knof (če izvzamemo nepotrebn knof za zvoke ugašat) pa sicer super ekran. In če želiš tipkovnico met fizično se lahko obrišeš marsikje....

No pa saj lahko kakšen apple gadget kupiš, samo pol colnge daš pa maš...

Android je trenutno pač zelo in, in če ga maš imaš potem tudi vse kar ven pride na razpolago zanj, pred leti sem mel Windows phone 6.1 in vse kar je blo na voljo je blo 10$+, s tem da je blo na voljo 10 programov, večina neuporabnih, igrice so ble predpotopne. Zato sem tut menjal na Android ker vem da ne bom za nič prikrajšan. Sedanja verzija zadnjega WP-ja ponuja bolj kot ne isto kot android...ampak poleg nokie težko dobiš kaj z tem sistemom...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 12. Marec 2014, 10:27

BackW00d napisal/-a:Zarad mene če ga 2GB požre (govorim jaz ki ga imam 3GB), men je še vedno najboljši sistem za telefone kar jih obstaja. (blizu mu pride Windows phone)
Tukaj se zelo motiš. WP z osmico je recimo da vsaj 100X bolj stabilen sistem kot katerikoli android (razen od boeing-a in blackphone-a, ki pa sta namenska). S 512Mb rama deluje tekoče vse na telefonu, android s 512MB rama je počasen, neodziven in se sesuva.
BackW00d napisal/-a: iOS sploh nočem slišat o njem, ker potem hočeš pa kaj s kom delit in je že :eh :pr :( :thdwn
Pa nalaganje raznih dodatnih programov na računalnik da bom sploh muziko spravil na telefon, pa plačevanje vsega če želiš kaj met, ker najboljših modelov itak še ne moreš jail-break-at
To je sistem apple-a, plačaj, če nekaj hočeš in v tujini ljudje vse plačujejo, pri nas smo pa še vedno v 80% pirati in si vse vzamemo, karkoli želimo. Ko se bo na tem začelo delat, boš imel pol manj aplikacij, ampak tiste bodo delovale v nulo, ker če boš plačal, boš tusdi težil, da dela tako kot mora. Pa upam, da bo to v doglednem času (kot programer, seveda)
BackW00d napisal/-a: Android je trenutno pač zelo in, in če ga maš imaš potem tudi vse kar ven pride na razpolago zanj, pred leti sem mel Windows phone 6.1 in vse kar je blo na voljo je blo 10$+, s tem da je blo na voljo 10 programov, večina neuporabnih, igrice so ble predpotopne. Zato sem tut menjal na Android ker vem da ne bom za nič prikrajšan. Sedanja verzija zadnjega WP-ja ponuja bolj kot ne isto kot android...ampak poleg nokie težko dobiš kaj z tem sistemom...
Pred leti sem imel tudi sam windows mobile telefon. Aplikacij zastonj je bilo nekje 20GB+ (jih imam še nekje shranjene), naredil sem si tudi custom rom in zadeva je delovala tako kot mora, brez neodzivnosti in zatikanj.

In windows mobile ni windows phone, sistema nista niti kompatibilna, niti ni windows phone nastal iz windows mobile, to je čisto drug sistem. Sploh sedaj z windows 8 je zadeva postala zelo uporabna in dela telefon tako kto mora.

Sodelavci imajo vsi android telefone, polnjenje vsak dan, restart telefona enkrat na teden vsaj, če ne večkrat, sam pa sem imel lumio 520 (najbolj osnoven telefon in najcenejši od lumij), pa sem filal telefon 2x na teden, aplikacije so vse delovale tako kot morajo, na windows store dobiš sicer manj kot na android store, ampak tudi smeti je manj in zanič programov tudi ni, ker so vsaj malo preverjene aplikacije, česar pri androidu ni. Vsak kekec lahko naredi aplikacijo za android ali windows, ampak pri androidu gre takoj v market, pri windows aplikaciji pa se jo preveri in če bodo našli napake, je ne bodo vtaknili v store.
Sedaj sem prešaltal na enak telefon, le fotoaparat je boljši in NFC ima (lumia 720), pa ne mislim it na android. Je android še preveč zasmeten z vsemi bedarijami in preveč nestabilen, da bi bil z njim zadovoljen.

Pa da ne boš rekel, da z androidom nimam izkušenj, imam telefon z android sistemom. Doma je na okenski polici namesto budilke in ure, stalno priklopljen na štrom, ker se v enem dnevu sprazni. Pa kr nekaj aplikacij za android sem že napisal in to kvalitetno napisane, ne nek polizdelek.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 12. Marec 2014, 16:23

Hmm, tole je "tu mač" info za mene. Kaj potem recimo bi potem prišlo v poštev zame recimo ki še facebooka nimam :mrgreen: Okoli 100eur. Sej na računalnike se precej dobro spoznam ampak tele tablice mi pa nikoli niso bile všeč in se nisem poglabljal v njih.

Pa še eno uprašanje, nekatere tablice sem videl ,da imajo podporo za dve SIM :wtf Kako to gre, zakaj moraš dve notr dat?

Pa včeraj sem še na eno idejo prišel, kaj pa mislite o tem? Tole bi bilo pomoje the best pa imam vse v enem?

http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/id ... a/yoga-11/" onclick="window.open(this.href);return false;

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 12. Marec 2014, 17:52

Za moj okus predrago, drugače se pa strinjam, da so tablica/ultrabook kombinacije še najbolj uporaben kompromis.
Poglej še ponudbo od sony-ja, meni je VAIO Flip še bolj všečen.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 12. Marec 2014, 19:43

Ekola, sem šel malo pogledat tele tablice. Tole sugurno ni za mene :cr Bom jaz kar ostal na tipkovnici oz klasičnemu laptopu pa samo kupil USB MODEM, pa stvar rešena. Sicer bo tist usb mal ven štrlel ampak kaj čmo.

Torej laptop, usb noter pa stvar rešena. Sem tablico 3min po rokah valjal pa nisem našel kje se prižge, je*eš ti tele touch varijante :/ Pa tolk sem navajen na winse, da se enostavno ne bom učil tegale androida itd...
Res nismo vsi za vse... :oops:

Prijatelj ki mi je zrihtal telefon ki je odporen na udarce in vodoodporen mi je predlagal nekaj takega:

http://news.cnet.com/i/bto/20090313/GDI ... 10x406.JPG

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 12. Marec 2014, 20:17

Imaš tudi tablice z Windowsi.

Jaz bom službeno uporabljal tole za vse (stacionarni PC, tablica, prenosnik in namesto papirja).

http://www.samsung.com/uk/business-imag ... 7017-0.jpg

http://www.samsung.com/uk/business/busi ... e=series-7
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2904
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 12. Marec 2014, 21:04

Men je pa Android čist ql. Baterija zdrži od 10 ur do 5 dni, pač odvisno kolk ga uporabljaš... Sicer nimam izkušenj z WP, sem pa I-phone že mal testiral, pa se mi nekak ne dopade. Je pa res, da moreš na androidu poiskat kakšen custom rom, po tvojih željah, se ziher za vsakega kaj najde.
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 12. Marec 2014, 21:13

@thomass, če sem jaz pravilno videl ima tale zadeva ločeno tipkovnico? Si že nabavil, kako funkcionira? Quanto košta? Bi lahko prišel enkrat pogledat? Kje si kupil? :-D

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 12. Marec 2014, 22:09

Boxer napisal/-a:
Pa še eno uprašanje, nekatere tablice sem videl ,da imajo podporo za dve SIM :wtf Kako to gre, zakaj moraš dve notr dat?
to pride v poštev, če imaš recimo dve telefonski številki (biznis/privat recimo) in ne želiš met zato tudi dveh telefonov. Kakšnim profilom ljudi/poklicov to zelo ustreza.
To je sistem apple-a, plačaj, če nekaj hočeš in v tujini ljudje vse plačujejo, pri nas smo pa še vedno v 80% pirati in si vse vzamemo, karkoli želimo. Ko se bo na tem začelo delat, boš imel pol manj aplikacij, ampak tiste bodo delovale v nulo, ker če boš plačal, boš tusdi težil, da dela tako kot mora. Pa upam, da bo to v doglednem času (kot programer, seveda)
pod tole se podpišem.
sapere aude

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov