Avtomobil za "moško dušo" :)

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Re: Avtomobil za "moško dušo" :)

Odgovor Avtor: urbancebulj » 09. Marec 2014, 15:47

Zanimivi preskoki.
Najprej Legacy za 1k€.
Potem želja po Imprezi za okoli 15k€.
Potem ideja za Hondo za 35k€.

V kolikor je meni znano, oz. je bilo nazadnje spisano, si mene opazil ko si vozil LPP jev bus...

Za 35k€ bi si jaz omislil dve Imprezi in verjamem, da bi obe bile odlične, pa še bi ostalo...
:.sup

Sicer pa jaz osebno bi imel samo en NOV avto za dušo, vsi ostali so stari okoli 10let ali so starejši.
;)

Uporabniški avatar
BIGzig
Član Subaru kluba
Prispevki: 423
Kraj: Mojstrana

Odgovor Avtor: BIGzig » 09. Marec 2014, 15:50

To si pa zamešal možakarja, tegale boš pa težko vidu trolo vozit.. :D
Kar sva se zgovarjala je legacyja kupil samo za to, ker ga je zanimal Subarujev AWD.. Človek pač ne gre takoj kupit nekaj, kar mogoče sploh ne rabi..

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: urbancebulj » 09. Marec 2014, 16:06

:oops:

george impreza
Uporabnik foruma
Prispevki: 156

Odgovor Avtor: george impreza » 10. Marec 2014, 09:06

Od vseh pogledanih bom rekel je bilo res samo par izjem vrednih nakupa. Vse ostalo je bilo razbito, brez servisne zgodovine (ali pomankljive) preterano do kraja, zamenjani motorji, sestavljanke, 15-najsti lastnik, starost vozil vse nad 8-10let itd...

starost avtomobila res nima nobene veze pri avtomobilu za dušo, prej ti nudijo starejši avti užitek kot novi. Vzameš eno imprezo letnik 1999 ali lancerja evo 6 (glih ker hočeš japonca, drugač imaš še veliko zanimivih avtov) in daš popolnoma prenovit in predelat, zagotovo bo to če vložiš 35k € 3x večji stroj kot pa tale honda s prvim pogonom, avto s prvim pogonom nikakor ni vreden 30k ali več, vsaj meni ne. Če pa ti je važno še koliko pada cena pri avtu, boš s to hondo sigurno v prvem letu zgubil 10k € vrednosti, čene več. Če bi pa kupu imprezo za 15K in se čez leto premislil in ugotovil da to ni zate, bi k večjemu lahko izgubil 2k€. Se pravi bi pri hondi zgubil skoraj celo vrednost impreze, ki je super avto

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 10. Marec 2014, 12:44

Lepo ste napisali. Mi je v veselje ko prebiram pametne poste z vašimi mnenji :thup . Bom napisal še par stvari,da ne odgovarjam vsakemu posebaj. Upam,da nadaljujemo v mirnem načinu, ker če ne je res bolje,da se tema zaklene in mir.

Še enkrat. Raje bi vzel starejši avto. Recimo nekaj takega kot ima @thomas22, se pravi stari legacy turbo, ali morda stara impreza nima veze...

Zdaj pa je treba upoštevat še par faktorjev,:

-Rabim dober support servisa, ker doma lahko samo gume zamenjam, pa še zato nimam volje niti se mi ne da. Niti nisem mehanik in z gedoram v roki ne vem kaj bi počel. Enostavno raje plačam,da to naredi nekdo z znanjem.

-Starejši obnovljeni avto mi nobena zavarovalnica ne bo zavarovala za vrednost recimo 15keur. Torej predstavljajte si ,da kupim omenjenega legacy-a ga obnovim potem pa nekdo prileti vame in dobim ven 2 ali 3 jurje. Pa še to sem rekel veliko preveč. Torej v tem primeru bi bila boljša Impreza STI 05-08.

-Honda se mi zdi najboljši kompromis glede na to kaj nudi in stroški. Pri subaruju je cena vseh delov x3. Popravite me če se motim.
----------------------------------------------------------

To je kar se zdajle spomnim. Rad bi kupil avto katerega vžgem in se grem peljat. Nimam časa, volje, znanja in živcev za morebitne okvare.Ok sem pa tja kakšno stvar ni problema. To velja tudi za avto z dušo ne samo za tega ki ga imam za kilometre nabirat. Zato sem napisal,da mora biti obvezno japonski saj imam z njimi več kot superiorne izkušnje.

george impreza
Uporabnik foruma
Prispevki: 156

Odgovor Avtor: george impreza » 10. Marec 2014, 13:10

glede cene delov se verjetno motiš, nisem pa siguren, ti bo še kdodrugi potrdil. Meni se zdi da ko kupuješ avto, brezveze študirat cene delov, kod da boš non stop šraufal

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 10. Marec 2014, 13:58

Za ceno delov hond ne vem samo potrošni material za STIko je lahko smešno poceni.
Tudi v primeru,da te en na polno nasadi v rit imaš še vedno ogromno super delov,ki si jih nagradil celih.
Se pravi,da je potem edini strošek nova školka (1-2k odvisno od modela impreze) in seveda mehanično delo,ki ga Scooby.si opravlja odlično.Prav tako so impreze do 08 kt lego kocke in lahko vse daš v drugo školjko pa nej bo to gc8 ali pa 06 STI.

Impreza z pravimi komponentami ma lahko tudi 500+ konjevpa je 100% zanesljiv stroj.

Recimi,da kupiš mojo (če bo hud projekt jo dobiš ugodno) in vanjo rukneš 15k (2k coili,1k bremze ,2k za razne lepotne dodelave not in zunaj in 11 bomba od mašine/turbine itd) bo to tak stroj,da ti ne bo nč jasno.......seveda se,da tut kej cenej narest (če je dobrih 400 konjev dost).

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 10. Marec 2014, 14:32

Če gledam skozi Boxerjeve oči, potem zanj ne pride v poštev neka predelana zadeva, saj je tisto treba ves čas malce nastavljat - popravljat.
Tudi starejši v nulo obnovljen stroj ni dobra izbira, saj bi vanj vložil več kot je avto vreden in tega mu v primeru nesreče ne povrnejo.

Mogoče bi prišel skozi z original športno izvedbo katerekoli znamke, ki jo je lastnik obnovil zase in ki ve celotno zgodovino. No, kaj takega bo težko najti.

Zato res najbolje, da se odloči za novo zadevo. Jaz bi le namignil, da se za manj denarja da dobit zanimiv avto.

Boxer, daj za hec napiši 5 kriterijev od najpomembnejšega do manj pomembnega, ki naj jih tvoj avto za dušo ima. Potem pa išči vozila, ki te kriterije imajo (vem, da boš težko pozabil na Hondo, ampak poskusi).
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 10. Marec 2014, 18:15

@beliblisk, glede moči bo popolnoma dovolj toliko kot jih ima tvoja in tjordanova. Ko sem se peljal z tabo se mi ni zdelo ne vem kaj. Potem sem pa na ogledu peljal še tjordanovo pa lahko rečem vrh glave teh 360hp. Mogoče je bila drastična razlika ker sem jo dejansko peljal in nisem bil samo vožen kot pri tvoji. :thup Sem sicer imel neko veliko željo po težki konjenici ampak mislim,da to ne bo potrebno. Recimo po tanovem 200hp pa gor (Ste imeli prav ,da tudi 200hp je lahko precej zabavnih, se opravičujem) :mrgreen: Se mi zdi ,da nekje 300-350hp idealno za mene osebno.

@thomas22, najbolj pomemben kriterij je ,da zadeva dela in nimam z njo jebanja vsak mesec. Se pravi vozilo mora bit vredno izjemnega zaupanja ne,da plačujem 500eur vleke ker sem šel slučajno 600km daleč.
Potem ,da je motor do max 3000ccm(@nebivedu se ne bo strinjal :lol: ), ker z več ne mislim podpirat države, njenih cestnin in trošarin na gorivo. In tdu dejansko kar je več kot 3.0 tudi sisa že precej več kot recimo 9-11L/100KM. Kot rečeno mora za znamko stati zelo dober, zanesljiv in ugoden servis ki je nepooblaščen. Pooblaščencev ne morem vidit, da bo tam po moji igrači šraufal nek študent ki pojma nima jaz se bom pa za vsako prasko sekiral :x
Dokaj pomemben faktor je tudi vzdrževanje. Avto mora nudit veliko ampak ne za ceno servisa kot pri ferrariju. Se pravi tudi če se zgodi kakšen izreden servis,da niso na koncu milijoni :cr Neke normalne cene ja ampak,da bom preplačeval vsako manšeto, končnik pa ne hvala. Jeb*ga tudi cene popravil mi igrajo veliko vlogo.
Izgled je pomemben ampak so mi vsi hudo lepi tko,da ni problem. Recimo:
-WRX STI,
-S2000,
-350Z,
-EVO,
-LANCER,
-MAZDA 6 MPS,
-ACCORD TYPE R,
-MAZDA 3 MPS,
-BRZ
-GT86
-CIVIC TYPE R
-......

Zelo zaželjen pa je turbo engine.
Nekako tako, mogoče sem še kaj pozabil. Aja pa seveda kot je rekel @beliblisk, ko ga zjutraj mrzlega štartaš ti morajo kocine pokonci stat :-D

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 10. Marec 2014, 19:35

Pri takih predelavah impreze kot jo ima beli, toni ali pa recimo moja, se lahko pelješ vsaj tako brezskrbno kot z golfom. V soboto zjutraj se sprdneš odpeljat v minhen. Nobenga problema. Če voziš po omejitvah prideš pod 10l/100km, če mal šparaš pa tud pod 8.

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: urbancebulj » 10. Marec 2014, 20:09

Pod 8?
Kako že, men pod 8,2 ni ratal, pa je konjenice precej manj kot pri tebi Ircar.
:oops:

Sicer pa, Impreza kot daily car, no problemo.
:.sup

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 10. Marec 2014, 20:47

Ne samo enkrat. :) 7,86, 7,43, 7,07, 7,70, 7,98, 7,65.
Jih mam pa cel kup 8 neki.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4126
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 10. Marec 2014, 21:06

Fanatik(i) :-P

Uporabniški avatar
Turbak
Uporabnik foruma
Prispevki: 178
Kraj: Glavni Grad

Odgovor Avtor: Turbak » 10. Marec 2014, 23:58

Za tak dnar pa drugi avto si kupm grpN , izklopm bang, utišam auspuh, obujem v neki legalnga, tablce so gor, in z izkopičkom od prodaje 15ih kompletov feltn in nenakupa vignette uživam v vožnji ob zvoku sinfonije dog-boxa in diffov :D
Bobdrive™

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 11. Marec 2014, 07:55

Turbak napisal/-a:Za tak dnar pa drugi avto si kupm grpN , izklopm bang, utišam auspuh, obujem v neki legalnga, tablce so gor, in z izkopičkom od prodaje 15ih kompletov feltn in nenakupa vignette uživam v vožnji ob zvoku sinfonije dog-boxa in diffov :D
GrpN je pa nastal, ko je mojster z mal več dnarja kupu rahlo razbito imprezi iz italije, naroču prek ebay-a homologiran rollbar ter rabljen dog-box iz rally.uk, školko mu je sosed poklepu pa zvaril - ma izkušnje iz yugo pokala, prav tako rollbar, ta drug sosed / mehankar je pa reku da mašina za dve sezoni še bo, pol mu je pa pomagu zamenjat menjalnik - kuplungo so dal pa od enga druzga avta, ker neki ni pasal skp. Sami so zvaril super izpuh, zakaj bi dajal 1200e za brez veze, pol so dal pa v italijo zamenjat ecu za standalone ki ima bangbang. Remapa še vidu ni, ker tud tko čist dobr dela, taljani so naložil mapo po specifikacijah - mal odprt izpuh, športn katalizator, turbina, restriktor. Pa maš super duper grpN avto z zanesljivostjo: mogoče spelje celo dirko ni pa nujno ker se itak voznik ponavadi zaleti. :)

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov