Subaru - prihodnost znamke

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Re: Subaru - prihodnost znamke

Odgovor Avtor: strojnik005 » 15. December 2013, 15:39

Stvar ni tako preprosta, recimo sestra je kupila Xsaro od prvega lastnika z malo kilometri in je v njo vložila več kot bom jaz za bencin pri subaruju, kupila jo je z namenom da se bo ceneje vozila :cr Zato ni vedno poceni poceni.

Mogoče subaruja z jeklenko... v tej smeri jaz razmišljam...
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 15. December 2013, 19:39

Jaz osebno menim le to, da karavan, dvignjen, z primernim motorjem za vožnjo po avtocesti, ne more imeti porabe 5-6L. Razen če se voziš 110 po avtocesti, pa vedno menjaš pri 1500 obratih.

Mogoče je to izvedljivo z vgradnjo plina, vendar me je osebno precej strah, kaj bo z motorjem po 50.000 ali 80.000 kilometrih. Sicer vem da je marsikdo že naredil takšne, oziroma tudi več kilometrov na plin, brez težav, so pa tudi drugi ki imajo s plinom težave.

Sem pa slišal da so nemci boljši za predelavo na plin, in tudi naj nebi rabili nastavljanja ter mazanja ventilov...
Pri kilometrih ki jih delaš na mesec, dobiš plin noter že v enem letu ali manj.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

meznar
Uporabnik foruma
Prispevki: 412
Kraj: poljanska dolina

Odgovor Avtor: meznar » 15. December 2013, 20:56

po tem kar si napisal tukaj je zate zagotovo najbolj primeren outback 2.5 bifuel 2004 naprej.....vsaj po mojem mneju :D
subaru ni nikoli star in se ne popravlja =)

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 15. December 2013, 21:58

Jah zdaj kar se tiče plina sem zelo skeptičen tako,da raje ne. Torej ostane samo diesel. Iz vseh strani slišiš pohvale okoli subarujev potem pa berem "broken crankshaft", "clutch problems" pri novejših subarujih.

Pa ,da ostanemo v okviru teme.
Do sedaj sem mislil ,da je subaru med redkimi znamkami nasplošno ki kljub neki težki masovni proizvodni in globalizaciji ter varčevanju na materijalih ostaja nekako bolj robusten in zanesljiv od ostalih. Začenjam dvomiti...

Ker potemtakem je vseeno če kupim naslednji avto škodo combi diesel 4x4. Pa ,da ne bom lapal v prazno recimo dve primerjavi:

Škoda:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=779 ... %20TEMP%20.." onclick="window.open(this.href);return false;.

Subaru:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=793 ... %20-%204WD" onclick="window.open(this.href);return false;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torej, zakaj bi se človek odločil za subaruja v tem primeru. Skoraj vse govori v prid škodi...

-Škoda manj popije (ampak recimo,da sta "tam tam")
-Zanesljivost se mi zdi podobna če ne celo bolj na strani škode (kolikor sem uspel prebrat o težavah z subijevimi dizli)
-Servisi so cenejši, pravtako se deli dobijo povsod in za nižjo ceno od subaruja. Tudi razni kvalitetni ponaredki...
-Avto je cenejši, letnik primerljiv
-Ok glede pogona bi raje imel subarujevega ker je stalni, škoda pa ima uno heldex varijanto se mi zdi.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok to je nekako na kratko kar se bi zdaj spomnil. Torej rad bi ostal na subaruju ampak če je povprečnež oziroma če to postaja potem je odločitev morebitnega/ih kupcev kot sem jaz jasna.

Rad bi vedel kaj recimo je na subaruju boljšega res.?
Ker če primerjam sedanjega legacy-ja z škodo istega letnika je stvar kristalno jasna kar se tiče same izdelave in kakovosti materijalov.(razn,da ga subi rad sisa :-) )

Mislim včasih si kupil avto za najmanj deset let, danes se mi zdijo pa novejši vsi glih no :cr

Ps.: Malo sem se razpisal ampak vsi se učimo in bolje je imeti sto uprašanj kot ostati butast :-D

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 15. December 2013, 22:18

BackW00d napisal/-a:Jaz osebno menim le to, da karavan, dvignjen, z primernim motorjem za vožnjo po avtocesti, ne more imeti porabe 5-6L. Razen če se voziš 110 po avtocesti, pa vedno menjaš pri 1500 obratih.
Imaš kar prav... Za primerjavo še 'navadne', ne-povišane verzije:
Pa še bencinske verzije Subarujev:

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 15. December 2013, 22:36

Boxer napisal/-a: Pa ,da ostanemo v okviru teme.
Do sedaj sem mislil ,da je subaru med redkimi znamkami nasplošno ki kljub neki težki masovni proizvodni in globalizaciji ter varčevanju na materijalih ostaja nekako bolj robusten in zanesljiv od ostalih. Začenjam dvomiti...
Bolj robusten in zanesljiv od ostalih je še vedno... :thup Le tako robusten in zanesljiv, kot so bili Leoneji in prve generacije Legacy-ev, najbrž več ni.
Ker potemtakem je vseeno če kupim naslednji avto škodo combi diesel 4x4. Pa ,da ne bom lapal v prazno recimo dve primerjavi:

Škoda:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=779 ... %20TEMP%20.." onclick="window.open(this.href);return false;.

Subaru:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=793 ... %20-%204WD" onclick="window.open(this.href);return false;

Torej, zakaj bi se človek odločil za subaruja v tem primeru. Skoraj vse govori v prid škodi...

-Škoda manj popije (ampak recimo,da sta "tam tam")
-Zanesljivost se mi zdi podobna če ne celo bolj na strani škode (kolikor sem uspel prebrat o težavah z subijevimi dizli)
-Servisi so cenejši, pravtako se deli dobijo povsod in za nižjo ceno od subaruja. Tudi razni kvalitetni ponaredki...
-Avto je cenejši, letnik primerljiv
-Ok glede pogona bi raje imel subarujevega ker je stalni, škoda pa ima uno heldex varijanto se mi zdi.
To, da so servisi za Škodo cenejši in da so deli cenejši od teh za Subaruja, po mojih izkušnjah ne drži kaj preveč.

Večina stvari, ki se pogosteje menjava (zavore, stabilizator štangice, ...) se dobi tudi ne-originalov in to od istih proizvajalcev, kot za Škodo (npr. Delphi).

Originalni deli, predvsem taki, ki se jih ne kupuje pogosto (hauba, žaromet, ...), bi znali bit dražji za Subaru-ja, čeprav dvomim, da bistveno.
Mislim včasih si kupil avto za najmanj deset let, danes se mi zdijo pa novejši vsi glih no :cr
Jaz že celo življenje vozim Subaruje, pa so vsi dočakali preko 10 let... Eden jih je letos dopolnil 20, pa še kar gre.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 16. December 2013, 14:31

Lep pozdrav danci1973,

Zgoraj si napisal,da je subaru še vedno bolj trpežen od ostalih...
Ravno to me zanima po čem veš,da je boljši? Kakovost plastike, bolj debel pleh, trpežno podvozje,motorji...?

Ravnokar sem prišel iz salona kjer sem gledal passata alltrack, pa me zanima v čem je subaru boljši? Zanimajo me dejstva pri novejših vozilih! :)
Pa upam,da ne bo kdo vzel to kot kakšno provociranje ali kaj podobnega ampak res me zanimajo oprijemljive stvari, ne pa varijanta "ja gospod, passat ima bolj kvalitetno notranjost" :cr Ja in jaz laik p*zda nej pa vem po čem že ,da je bolj kvaliteten notr ker mi oba delujeta dobro :pr ?

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 16. December 2013, 18:24

Boxer napisal/-a:Lep pozdrav danci1973,

Zgoraj si napisal,da je subaru še vedno bolj trpežen od ostalih...
Ravno to me zanima po čem veš,da je boljši? Kakovost plastike, bolj debel pleh, trpežno podvozje,motorji...?

Ravnokar sem prišel iz salona kjer sem gledal passata alltrack, pa me zanima v čem je subaru boljši? Zanimajo me dejstva pri novejših vozilih! :)

Pa upam,da ne bo kdo vzel to kot kakšno provociranje ali kaj podobnega ampak res me zanimajo oprijemljive stvari, ne pa varijanta "ja gospod, passat ima bolj kvalitetno notranjost" :cr Ja in jaz laik p*zda nej pa vem po čem že ,da je bolj kvaliteten notr ker mi oba delujeta dobro :pr ?
Najbolje, da vprašat še na kakšnem VW forumu - tam ti bodo zagotovo postregli z 'dejstvi'. :cr

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 16. December 2013, 19:26

Lej, sej sem lepo vprašal...ampak ne trdi,da je bolj trpežen od ostalih če nimaš podlage za to kar rečeš. Če nisi tok kako bi rekel "tehnično podkovan" potem ne trdi,da je nekaj boljše. Na avtomobilizmu forum sem našel temo kjer je tudi naš uporabnik @nebivedu zelo lepo razložil veliko stvari okoli 4x4 pogonov. Ti me pa pošlješ na wv forum ker ne veš kaj bi odgovoril... :lol: :-pivo

Uporabniški avatar
BIGzig
Član Subaru kluba
Prispevki: 423
Kraj: Mojstrana

Odgovor Avtor: BIGzig » 16. December 2013, 19:39

Tole kar pišem je večina tako imenovanih "pametovanj izza šanka", tako da je kaj res kaj pa mogoče ni..
Z vsakim novim letnikom se varčuje z materiali, zaradi raznih ekologov se varčuje in reciklira materiale, uporablja se bolj "okolju" pirjazne postopke, zato so proizvajalci primorani v zmanjševanje kvalitete.
Osebno sem sedel in vozil že nekaj avtov, vozil sem že vse od Mercedesa, Opla, Renaulta, BMWja, Subaruja, Toyote, Audija itd..
Glede samega udobja, je Mercedes zame pojem za avtoindustrijo. Razporeditev stikal, pozicija v avtu, sami pogoni, menjalniki, motorji so krasni. V takem avtu sediš 1 uro in ti ni dolgčas.. Ker imaš toliko stvari za sprobat..
Opel je krasen avto za daily driverja, dokaj zanesljiv, pleh je kolkortolk dober, varčni cdti motorji..
Pri hiši smo imeli Renault Scenica, zdržal 12 let vključno z 2 leti mladega in "nabritega" šoferja..
Audi mi ne ustreza zaradi utesnjenosti v kabini.. BMW se mi zdi da je zgolj podaljšek organa za odvajanje vode.
Subaru pa ima za moje pojme tisto nekaj, kar manjka drugim znamkam.. Dušo..

Je pa tako, da je z vsakim letom slabše, kar se opazi tako pri Mercedesih, Audijih, Subarujih..
Potipajte iz kakšnih materialov so bile stare armaturke in kakšne so danes.. Kot igrače za otroke.. Cheap-shit plastika..
Vsak avto je ob !!REDNEM SERVISIRANJU!! narejen za cca. 2000000km brez večjih vložkov ob zmerni vožnji.. Ko pridemo do te meje se začne počasi kazati utrujenost podvozja, včasih pogona, itd. Spet je razlika med avtom, ki se je 90% časa vozil po avtocesti ali mestnim riderjem..

Zaključek: Vsak tele ima svoje veselje, vsak bik pa svoj štrik.. :thup

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 16. December 2013, 20:30

Boxer napisal/-a:Lej, sej sem lepo vprašal...ampak ne trdi,da je bolj trpežen od ostalih če nimaš podlage za to kar rečeš. Če nisi tok kako bi rekel "tehnično podkovan" potem ne trdi,da je nekaj boljše. Na avtomobilizmu forum sem našel temo kjer je tudi naš uporabnik @nebivedu zelo lepo razložil veliko stvari okoli 4x4 pogonov. Ti me pa pošlješ na wv forum ker ne veš kaj bi odgovoril... :lol: :-pivo
Če pa sprašuješ neumnosti... Dvomim, da kdorkoli na tem forumu ve, kako debel pleh uporablja Subaru in kako debel pleh uprabljajo VW, Škoda, Opel, ...

Da je Subaru boljši, pa trdim na podlagi tega, kako pogosto vozim znance in sorodnike na VW, Audi, Renault, Citroen, ... servise po njihov avto, ker jim je njihov voz pač krepnu. :w

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 16. December 2013, 20:48

Boxer, največji problem pri tebi je, ker ne veš kaj bi sploh rad in ne nepoznavanje avtomobilskih znamk.
Tudi sam sem vozil že vse vrste znamk, največ pa Subaruja in VW službeno. Kot sem že večkrat napisal niti ne razmišljam o nakupu novega vozila, ker se pri vseh proizvajalcih pozna varčevanje na materialih, postopkih in še kje.
Sam vedno ob pred nakupom naredim seznam prioritet po točkah in po tem izbiram avto. Poskusi še ti, napiši kaj je zate najpomembnejše po vrstnem redu (karavan, majhna poraba, 4x4, zanesljivost,...), pa boš videl, da bo seznam zelo kratek.

Zakaj Subaru, kot pravi Danci - ima dušo, je tisto kar si je večina na tem forumu želela. Je zanesljiv, saj je VW po 400.000 km tudi lahko, ampak tam vse že škriplje in to me moti saj naj bi bil VW Passat voz višjega razreda, tam pa to ni dovoljeno. Subaruja pa sem navajen, da lahko malce škriplje, pa bo škripal še naslednjih 200.000 km. Vem tudi, da s Subarujem lahko zavijem na brezpotja pa ne bom tam ostal.
Skratka, Subaru je zanesljiv, enostaven za uporabo (v nasprotju kot BIGzig piše o Mercedesu). To je kot ljubezen na prvi pogled.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. December 2013, 21:04

Moje osebno mnenje je, da vsi proizvajalci že nekaj časa nazaj nehal delat avtomobile za ljudi, ampak delajo avtomobile na katerih bo služil predvsem servis. Pa najsi bodo to evropejci, azijci ali pa američani. Na žalost se to kaže tudi že na subaruju.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
motorka
Uporabnik foruma
Prispevki: 184

Odgovor Avtor: motorka » 17. December 2013, 06:59

zeloo zanimiva tema...bom še jst malo "popametoval" če smem... :D
zakaj subaru...1. proizveden je na japonskem...za moje pojme je to najbolše kar je lahko (standardi same izdelave, tolerance pri materialu, material sam...top(enkrat sem nekje bral da zdržijo japonski motorji dlje zaradi večje čistosti jekla ki ga pridobivajo in uporabljajo)) ne kot wv, audi ki je narejen vsepovsod samo v nemčiji ne, pa še tam gledajo za katero tržišče gre (za nemčijo so veliko bolj kvalitetni sklopi kot za nas (pa ne bluzim nekaj v 3 dni...ti je vse jasno če je že v vin št. določeno kam gre :cr ))
občutek v vožnji, notranjost, itd...pa je itak stvar osebne preference in kaj je komu všeč tako da je težko biti pameten...100 ljudi drugače vidi isto stvar...
Nosi svoje rane na prsih, ne na hrbtu!

NejcT
Uporabnik foruma
Prispevki: 208
Kraj: Polnomad
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 17. December 2013, 09:08

Zdravo.
Mogoče samo en nasvet, ki se tiče 4x4 pogonov.

Opazil sem, da gledaš razne Škodine 4x4, pa Alltracke in podobne zadeve. Če bi rad imel zanesljiv AWD, kupi avto, ki ima stalni štirikolesni pogon. Kakršnikoli priklopljivi 4kolesni pogoni, v tem razredu niso več to, ker se ne da zakleniti sredinskega diferenciala in ponavadi delujejo na visko.
Omenjeni Haldex in ostali sistemi (X-drive, Volvo itd...) vsi temeljijo na istem konceptu, sredinski diferencial z visko sklopko. Problem pri novodobnih "soft roaderjih" nastane, ker je zadeva narejena tako, da čim manj polomiš, zato ga ob vsakem močnejšem grifu na eni gumi izklopi oziroma obremeni napačno stran, guma se zavrti v prazno, tebi pa posledično odnese rit ponavadi ravno takrat, ko najbolj potrebuješ 4x4 in se nanj tudi naslanjaš.

:w
Lp Nejc

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost