Subaru - prihodnost znamke
Subaru - prihodnost znamke
Subaru proda več kot polovico vseh vozil v ZDA...in Evropa za znamko predstavlja le še 5 % trga. In cena za to? Subaru se iz robustnega posebneža, ki so ga prvi vzljubili britanski kmetje, spreminja v mehko vsem všečno družninsko vozilo ameriških družin.
Vrata brez okvirjev?
Reduktor?
Mehanska ročna zavora?
Vse to so stvari, ki bodo počasi utonile v preteklost.
Pred dnevi sem si zastavil izmišljeno nalogo: najti med novimi avtomobili spodobno velik družinski karavan (ne SUV) s 4x4, močnim motorjem in mehansko ročno zavoro za zimske dni. Kaj sem našel? Škodo Superb! In to je vse!
So najboljši avtomobili že bili narejeni? So stvar preteklosti?
Vrata brez okvirjev?
Reduktor?
Mehanska ročna zavora?
Vse to so stvari, ki bodo počasi utonile v preteklost.
Pred dnevi sem si zastavil izmišljeno nalogo: najti med novimi avtomobili spodobno velik družinski karavan (ne SUV) s 4x4, močnim motorjem in mehansko ročno zavoro za zimske dni. Kaj sem našel? Škodo Superb! In to je vse!
So najboljši avtomobili že bili narejeni? So stvar preteklosti?
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 955
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Re: Subaru - prihodnost znamke
Ravno pred nekaj dnevi sem nečaku, ki študira strojništvo in ga avtomobili zanimajo, razlagal, da so po mojem mnjenju najboljše avtomobile (zanesljivost, praktičnost ...) delali nekje med leti 2000 in 2006. V zadnjih letih pa je res vse bolj v oblaku
Jaz bi prej rekel, da so 1999 nehal delat najboljše in najbolj zanesljive avte pri subaruju.gore napisal/-a:![]()
Ravno pred nekaj dnevi sem nečaku, ki študira strojništvo in ga avtomobili zanimajo, razlagal, da so po mojem mnjenju najboljše avtomobile (zanesljivost, praktičnost ...) delali nekje med leti 2000 in 2006. V zadnjih letih pa je res vse bolj v oblaku
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ne samo pri Subaruju - serijska proizvodnja kvalitetnih, zanimivih, posebnih, nišnih avtomobilov se je s prelomom tisočletja v glavnem končala.
Ljudje resnici na ljubo zelo neradi izstopamo iz povprečja. Produkcija dobrin pač sledi našim notranjim zahtevam po zadovoljujočih produktih.
Ljudje resnici na ljubo zelo neradi izstopamo iz povprečja. Produkcija dobrin pač sledi našim notranjim zahtevam po zadovoljujočih produktih.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Bom kar tukaj uprašal, kakšna je kaj kvaliteta novejših vozil subaru? Moj legacy mi je zelo všeč ampak opažam ,da bi mi bil outback še bolj ker je višji...
Torej so novi oziroma malo rabljeni subaruji dober deal in še vedno "bulletproff" avtomobili?
Torej so novi oziroma malo rabljeni subaruji dober deal in še vedno "bulletproff" avtomobili?
Če primerjam Legacy 1989 in Outback 1999 (torej 10 let razlike v "razvoju"), je bil tastar bolje skup dan kot novejši. Starega si šraufal s tremi ključi in križnim izvijačem. Nobenih odvijačev, WDjev,...
Mehanika je bila res topšit, tudi po 20ih letih. Na žalost je v tem času avto pojedla rja.
Kako je pri 2009 lahko le ugibam, ker ga nisem imel.
Ampak če sodim po tem, kar so nam povedali v Subarujevi tovarni v Indiani in kar preberem po forumih, gre samo še navzdol (rezanje stroškov kjer se le da,...).
Ne trdim da imam prav. Le na glas razmišljam. :mrgreen:
Mehanika je bila res topšit, tudi po 20ih letih. Na žalost je v tem času avto pojedla rja.
Kako je pri 2009 lahko le ugibam, ker ga nisem imel.
Ampak če sodim po tem, kar so nam povedali v Subarujevi tovarni v Indiani in kar preberem po forumih, gre samo še navzdol (rezanje stroškov kjer se le da,...).
Ne trdim da imam prav. Le na glas razmišljam. :mrgreen:
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Avto pa iz generacije v generacijo dražji. Tudi proti konkurenci.gorazd0 napisal/-a: Ampak če sodim po tem, kar so nam povedali v Subarujevi tovarni v Indiani in kar preberem po forumih, gre samo še navzdol (rezanje stroškov kjer se le da,...).
Bomo pa namesto Foresterja kupili Škodo Yeti ali namesto Legacyja pa Suberb 4x4.
Tud jaz le naglas razmišljam.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Namesto STI,pa germane?
Evo je bolj v stilu 
Eh Evo se je tut pomehkužu od 7ke naprej......10ka pa sam 
Katera znamka se pa ni v zadnjem času? 
Zgleda,da se Alfa in Alpina vračata:)
To pa ne pa,če hodim peš.beliblisk napisal/-a:Namesto STI,pa germane?
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Evo,da povem kako je pri meni. Kot veste sem pred kratkim kupil legacy-ja 97" nad katerim sem res navdušen. Avto se lepo pelje, prostora je veliko, zvok boxerja je dobesedno fantastičen.Thomas22 napisal/-a:Bomo pa namesto Foresterja kupili Škodo Yeti ali namesto Legacyja pa Suberb 4x4.
Je pa en problem in sicer delam preveč kilometrov,da bi/bom avto obdržal. Poraba 6-7 ali pa pri legacy-ju 9-10, se pri moji letni kilometrini veliko pozna(po izračunih cca 1500eur letno). Imel sem veliko japoncev kot tudi kar nekaj germancev. Po pravici povedano sem imel japonce več ali manj starejše in nikoli me na cesti ni pustil noben, dočim nemec tudi novejši me je večkrat. Zato nekako zagovarjam japonsko filozofijo glede izdelave avtomobilov. Sedaj pa bolj ko raziskujem/študiram kaj bo legacy-ja zamenjalo bolj ostajam brez idej. Bolj ko pregledavam različne forume, informacije, internetne strani se mi zdi,da ne vem če mi pri mojih sedanjih željah lahko ustreže japonska znamka. Tukaj konkretno lahko povem tudi za subaruja na katerem bi rad ostal če je kvaliteten kot je nekoč bil. Po besedah mnogih neuničljivo vozilo.
Nekakšne želje:
-Malo rabljeno vozilo (je veliko lufta glede letnika, vendar novejše od mojega legija)
-Obvezno karavan
-Zelo zaželjeno je ,da je vozilo malo višje ala Outback,Audi allroad, Passat alltrack, Škoda scout itd...
-Da je poraba pri moji nežni vožnji okoli 5L-6L/100km
-Da je vozilo kar se da zanesljivo (To mi je eden glavnih faktorjev pri nakupu)
-Dober 4x4 pogon (Tukaj delam že par dni doktorat iz AWD pogonov, pa še zdaj vem bolj malo
-Dokaj ugodna cena (Tukaj subaru kar izstopa z visoko ceno
-In zelo velika želja je ,da bi bila japonska znamka vozila (Kar pa na zgoraj napisano vidite ,da mi dela probleme)
-Dokaj dobro podporo servisiranja. (Nepooblaščenca, ker uradnih serviserjev ne maram)
Več kot prebiram okoli bolj sem zmeden če se naj zopet odločim za subija...Pa ne samo za subija ampak mislim,da nobena znamka ni več to kar je bila.
Tale legacy je bil nekakšna proba(če mi ugaja 4x4) pred večjo finančno investicijo v novejše vozilo ki se je kot subaru znamka pokazal izredno dobro po skoraj prevoženih 3000km v cca.18 dneh.
Kaj mislite, oziorma kaj bi vi storili/priporočali/svetovali pa recimo,da so vam vse znamke všeč in ne zagovarjate samo ene. Apeliram na tiste z več znanja o avtomobilizmu in AWD pogonih.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost