Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 8
Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 8
Srečno pot !
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Dobil sem en odpisan štrajfiks, ga usposobil, zdaj pa sem se lotil se mini generalne. Črpalka je bila precej zasvinjana s kamnom, a je kis naredil svoje. V motornem delu črpalke pa se nahaja en poševno prirezan bat, ki poganja 3 ventile od črpalke. Ta bat pa je potopljen v olje sivo bež barve, za katerega pa pojma niman, kakšno bi to bilo. Se mogoče komu sanja, oz. s kakšnim ga čem zamenjat? Na otip ni nič posebnega, edino ta barva mi ni poznana. Ali pa je samo tako zdelano in je menjava bila ze zdavnaj potrebna?
Ena slikca tega olja
Ena slikca tega olja
Zbog tih detaljnih opisa zbivanja na putu osjećam se kao, da bi bio tamo sa tobom. Na vrućem suvozačkom sjedištu.danci1973 napisal/-a:
PS: Še ena okvara na avtu - gumb za dvig sovoznikovega stekla na voznikovi strani je nehal delat (oz. včasih dela). Spust dela b.p. in dvig na sovoznikovem gumbu tudi...
Hvala ti što se trudiš.
Sajmon, olje je zgleda navadno, samo je voda zraven prišla.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Tako je, voda se je pomešala z oljem.
@sajmon
Očigledno u cilindar ušla je voda i pomješala se s uljem. Moguče je oštečenje klipa.
Inače Karcher preporučuje ulje 10W50 koje po mogučnosti neka bude bez deterđenata koji služe za čiščenje avto mašina. Tu to ne treba.
Očigledno u cilindar ušla je voda i pomješala se s uljem. Moguče je oštečenje klipa.
Inače Karcher preporučuje ulje 10W50 koje po mogučnosti neka bude bez deterđenata koji služe za čiščenje avto mašina. Tu to ne treba.
A tako torej zgleda olje pomešano z vodo. Hvala obema.
Mogoce sem že s čiščenjem odpravil razlog mešanja, a bom vseeno še preveril možne vzroke. Še to, ali obstaja kakšna izolirna pasta, ki ob zaprtju sistema lepo zatesni morebitne špranje in se posuši. Predvidevam, da silikon ne pride v poštev. Ali pač?
Edit: Luka, hvala i tebi. Radim na nekom Wap Alto štrajfiksu veče snage.
Mogoce sem že s čiščenjem odpravil razlog mešanja, a bom vseeno še preveril možne vzroke. Še to, ali obstaja kakšna izolirna pasta, ki ob zaprtju sistema lepo zatesni morebitne špranje in se posuši. Predvidevam, da silikon ne pride v poštev. Ali pač?
Edit: Luka, hvala i tebi. Radim na nekom Wap Alto štrajfiksu veče snage.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
No, pa smo doma...
Končna bilanca - 6472 kilometrov, 535,78 litrov LPG in 53,24 litrov bencina - skupna povprečna poraba 9,10 L/100km. Manšeta polosovine - 15€ (kupljena spotoma v Monzi, zamenjana danes).
Končna bilanca - 6472 kilometrov, 535,78 litrov LPG in 53,24 litrov bencina - skupna povprečna poraba 9,10 L/100km. Manšeta polosovine - 15€ (kupljena spotoma v Monzi, zamenjana danes).
6472
:trtz :trtz :trtz :trtz :trtz
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Uf! A si se ti samo vozil, glede na to, da si še bil na pikniku? Povprečno si naredil vsaj 650 km/dan. 
Čez italijo in francijo je transfer, tako da je najbrž ta transfer naredil v dveh dneh, kar je pa okoli 1800km v eno smer, torej prve dneve in zadnje dneve po 900 ali več na dan, ostale pa malo manj.
Vsaj tako sem jih delal sam, ko sem šel v Maroko.
Vsaj tako sem jih delal sam, ko sem šel v Maroko.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
V glavnem sem se vozil, ja, le en dan sem imel 'počitnice' za izležavanje na plaži (brez čivave). Tako da sem teh 6400km naredil v 9-ih dneh, v povprečju torej okrog 700km / dan.
Večji del Italije sem dejansko 'preskočil' po avtocestah, malo za Milanom pa sem skrenil na regionalne ceste in v Francijo prispel v bližini Barcelonnette-ja. Druge dni sem nekako kombiniral regionalne ceste z avtocestami.
Sem pa vso pot dokumentiral z 'time-lapse' fotografijami, ki jih pravkar 'montiram' v film... Dodati moram še neko glasbo, ker je tako brez zvoka to rahlo dolgočasno...
D.
Večji del Italije sem dejansko 'preskočil' po avtocestah, malo za Milanom pa sem skrenil na regionalne ceste in v Francijo prispel v bližini Barcelonnette-ja. Druge dni sem nekako kombiniral regionalne ceste z avtocestami.
Sem pa vso pot dokumentiral z 'time-lapse' fotografijami, ki jih pravkar 'montiram' v film... Dodati moram še neko glasbo, ker je tako brez zvoka to rahlo dolgočasno...
D.
A kdo ve kje v Lj ali okolici bi dobil takle rele? Če ga ne bom dobu ga bom naročil na ebayu sam bi ga rabil čimprej...
http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem ... 0391160053" onclick="window.open(this.href);return false;
http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem ... 0391160053" onclick="window.open(this.href);return false;
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Je ze kdo probal dati sedeze od Legacya novejsig generacij (Mk4) v Foresterja Mk3?
Si dobil tak rele?LSlabe napisal/-a:A kdo ve kje v Lj ali okolici bi dobil takle rele? Če ga ne bom dobu ga bom naročil na ebayu sam bi ga rabil čimprej...
Če ga boš naročal in bo po tej ceni še zame enega vzami. Je full uporabna zadeva za prekint + kabel od vitla.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov