Prodaja rabljenih vozil pri nas

Oglasi in mnenja uporabnikov o nakupu in prodaji vozil
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Odgovori
Uporabniški avatar
jernejm
Uporabnik foruma
Prispevki: 254
Kraj: Postojna
Kontakt:

Prodaja rabljenih vozil pri nas

Odgovor Avtor: jernejm » 16. Maj 2013, 21:01

Zdravo vsem,

že par tednov pregledujem oglase, ker bom jeseni potreboval še en avto (pa še enga forija najbrž ne bom cepu) me zanima če se pri nas rabljeni avti sploh prodajajo? Je trg sploh živ? Se sploh kaj proda?
Nočem dobiti avta, ki stoji na parkingu enga sp-ja že dve leti in čaka naivneža....

Se mi splača spet v tujino? Bolj ko gledam tuje strani bolj me mika.....prva izkušnja z Italijo je nardila že 70kkm brez drastičnih napak......na avto.net pa je nekaj avtov ki jih gledam na prodaj že vsaj od februarja...

lp

Jernej
Wherever you go, there you are!

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Re: Prodaja rabljenih vozil pri nas

Odgovor Avtor: Thomas22 » 16. Maj 2013, 21:32

Jaz sem še vedno kupil rabljeno vozilo (avtomobile, motorje, štirikolesnike) pri nas, zato mislim, da trg laufa. Vsaka stvar ima svojo ceno in svojega kupca.

Tujina je malce vprašljiva predvsem zaradi komunikacije in odročnosti. Izbira je pa tam sigurno večja.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
BIGzig
Član Subaru kluba
Prispevki: 423
Kraj: Mojstrana

Odgovor Avtor: BIGzig » 16. Maj 2013, 21:57

Hja vse je stvar cene in povpraševanja.. Malce se je sigurno pri nas umiril trg, pozna se nekaj recesije in splošno vzdušje.. Težko je biti pameten, osebno mi zelo odgovarja da cene avtomobilov padajo, svojega pa vem da ne prodam pod svojo zamišljeno ceno.. :) Je pa sploh pri subarujih problem njihove neprepoznavnosti in predvsem nepoznavanja kupcev.. Vsi imajo v glavi to pa ful kur, pa skos 4x4 ne rabm, itd.. :/

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 16. Maj 2013, 22:24

Zadnjič sem se pogovarjal z enim od dilerjev, pa je rekel, da se prodaja tist do 3 jurje.. in potem od 25, 30 naprej.
Od 5-10 je pa menda totalna tema (se ne proda nič).
Res dragi avtomobili (50+) se prodajajo enako kot prej.
Fiat.
Brez panike.

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 17. Maj 2013, 17:30

tole kar je Gorazd napisal sem tudi jaz slišal od enega od prodajalcev in na lastni koži izkusil, ko sem prodajal (in prodal) svojega puntota. Je pa res, da tisto, kar je dobrega za kupit, takoj gre, žal pa je večina avtov, ki so naprodaj, v tako slabem stanju, da stojijo mesece in mesece.

Časi so taki, da se slaba stvar ne more več prodati, pa to ne velja le za avte. Ljudje smo postali malo bolj previdni pri nakupnih odločitah in je kupce težje nategovati.Kar je dobro, ker se bo mogoče zato nategovanje nehalo.

Kar pa se tiče nakupa iz tujine (Nemčija), sam sem imel pred kratkim zelo pozitivno izkušnjo in mislim, da se je splačalo čakati na vse možne papirje in homologacije. (tok tok na les), avto sem pripeljal iz nemčije in je zelo v redu. zaenkrat (1500 km)... Prišparal pa nisem prav veliko oziroma nisem nič v primerjavi s tem, če bi avto najprej sploh dobil in nato še kupil pri nas.
sapere aude

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov