Tko kt prav beliblisk, kupiš navadno in maš za 1k eur 330 konjev, kar je v primerjavi s tistimi 290 (305 je samo kao) pravo raketo. Problem prodrive mape je ker je zlo konzervativna glede temperatur in čim je intake nad 30, kar je poleti vedno, zniža boost in avto ne gre nikamor. V praksi, malo karikirano, s "prodrive imprezo" pelješ v koloni, hočš prehitet, se že mal nagneš naprej z glavo, daš gas in potem poljubiš volan ker avto ne gre tako kot si pričakoval.pero_mt napisal/-a:Peljal sem se v 03 2.0 STI Prodrive in bil kar presenečen nad okretnostjo, pospeški itd... Zanima me, če kdo ve če se da kakšno ogledati, trenutno na avtonetu ni nobene blobeye. (razen wrx).
Subaru impreza STI 2.0 vs. 2.5
Re: Subaru impreza STI 2.0 vs. 2.5
No potem bo okNeo57 napisal/-a:No oljnega hladilnika ne rabiš za trackday-e, vsaj do nekih 450hp+
Če vsaj malo z glavo pelješ tudi baffled sumpa ne rabiš, je pa vsekakor priporočljivo ga imeti.
Če ti je že STI s PPP všeč kje je šele remap in pa npr Ircarjev twinscroll iz moje delavnice![]()
Bodi na preži in sigurno se kaj pojavi za kupit
Koliko pa stane twinscroll predelava? bistvo je verjetno odzivnost tudi iz nižjih obratov? ti pa si predelal na 2.1, kolikor vidim na tvoji strani opis predelave, v čem je bistvo predelave,ki si jo ti naredil?
Mudi se mi sigurno nikamor, sneg sem že zamudil, sonca pa lepih dni pa še ni
Verjetno je potrebno vložiti v en dober izpuh, da avto lažje diha, ter kakšno dobro mapo? In kakšnemu namenu služi to, da ima znižan boost, ko je temperatura v intaku nad 30 stopinj?irCAR81 napisal/-a:Tko kt prav beliblisk, kupiš navadno in maš za 1k eur 330 konjev, kar je v primerjavi s tistimi 290 (305 je samo kao) pravo raketo. Problem prodrive mape je ker je zlo konzervativna glede temperatur in čim je intake nad 30, kar je poleti vedno, zniža boost in avto ne gre nikamor. V praksi, malo karikirano, s "prodrive imprezo" pelješ v koloni, hočš prehitet, se že mal nagneš naprej z glavo, daš gas in potem poljubiš volan ker avto ne gre tako kot si pričakoval.pero_mt napisal/-a:Peljal sem se v 03 2.0 STI Prodrive in bil kar presenečen nad okretnostjo, pospeški itd... Zanima me, če kdo ve če se da kakšno ogledati, trenutno na avtonetu ni nobene blobeye. (razen wrx).
Twinscroll se ti ne splaca razn ce si res zelis hudo odzivnost nizje od 3k....strosk za dele cca 1k (ter seveda plus 1k za osnovne zadeve).
Osnovne zadeve bi ble:
-benz pumpa
-inox izpuh
-ecutek remap
S tem bi dubu cca 330-340 konjenice kar je v primerjavi z serijsko petarda:)
Tole je stage 1.Za stage 2 bi rabu se injektorje, Front Mount Inter Cooler in seveda vecjo turbino.Motor je naceloma dobr do cca 400+ .
Stage 3 je kovana masina se pravi 2,1 stroker kjer se uporabi glavno gred od 2,5 in tako sr pridobi slabe dva deci kubature:)
Glede na vgrajene zadeve stane stage 2 ukol 4k stage 3 pa 8-10k......pol pa rabs se bolse bremze in sevda podvozje:)
Osnovne zadeve bi ble:
-benz pumpa
-inox izpuh
-ecutek remap
S tem bi dubu cca 330-340 konjenice kar je v primerjavi z serijsko petarda:)
Tole je stage 1.Za stage 2 bi rabu se injektorje, Front Mount Inter Cooler in seveda vecjo turbino.Motor je naceloma dobr do cca 400+ .
Stage 3 je kovana masina se pravi 2,1 stroker kjer se uporabi glavno gred od 2,5 in tako sr pridobi slabe dva deci kubature:)
Glede na vgrajene zadeve stane stage 2 ukol 4k stage 3 pa 8-10k......pol pa rabs se bolse bremze in sevda podvozje:)
Boljše bremze moraš že zdavnaj prej začet delat,ker v nasprotnem sploh ne dočakaš stage 3 
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
V Sloveniji še ni tok močne STI-jke da nebi ble STI bremze dovolj dobre.karel napisal/-a:Boljše bremze moraš že zdavnaj prej začet delat,ker v nasprotnem sploh ne dočakaš stage 3
Sem spregledal,da se pogovarjate o STI
(prokleta pijača)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
TS je dobrega 1k € ampak so deli za predelavo zmeraj bolj redki.pero_mt napisal/-a: No potem bo ok
Koliko pa stane twinscroll predelava? bistvo je verjetno odzivnost tudi iz nižjih obratov? ti pa si predelal na 2.1, kolikor vidim na tvoji strani opis predelave, v čem je bistvo predelave,ki si jo ti naredil?
Mudi se mi sigurno nikamor, sneg sem že zamudil, sonca pa lepih dni pa še niProdaja se pa že nekaj časa nič, verjetno je pa da se kaj proda tudi ne po internetu oglasih, zato sprašujem.
Verjetno je potrebno vložiti v en dober izpuh, da avto lažje diha, ter kakšno dobro mapo?
2,1 stroker ni samo 2.5 gred ampak tudi custom ojnice, pridobiš vecjo kubaturo, vec navora in hitrejši spool.
Men je npr turbina od 2.5sti imela full boost pri 2800-2900rpm v 6.prestavi, ampak je nehala "delat" pri 5500rpm, pol sem šel na GT30 in ....bla...bla uglavnem never ending story
2.0 sti lahko zdrzi tudi do 450hp
Da, na izpuhu se da veliko narediti, trenutno zaključujem z izdelavo novega izpuha (slike sledije v drugi temi,ko bo fertik)...
Drugače mogoče vem za eno Blobeye, ki bo mogoče na prodaj...
Impreza STI 2,1 stroker by SCOOBY.SI
karel napisal/-a:Sem spregledal,da se pogovarjate o STI(prokleta pijača)
- tjordan1
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 345
- Kraj: Kostanjevica na Krki
a si mogoče mislu na mojo. 
je treba šparat,pa ni važn kolk košta.
ti svojo kar lepo čuvejtjordan1 napisal/-a:a si mogoče mislu na mojo.
jz bi kr tuki vprašu glede 2.0/2.5t mašine
že neki časa ''kupujem/ogledujem'' STI ampak vedno mi padejo SVEČKE na misel, ker menda jih je tok teško zamenjat da je treba kr dost delov dat dol in še zmeraj teško pridt do njih.
Ker se servisi bolj pogosto delajo in svečke obvezne za zamenjat in ker bi jz sam to doma servisiral me nekako boxer motor oddaljuje od nakupa in zarad tega vleče k konkurenčnemu japoncu.
pa me zanima vas k mate te mašine 'A je res tok zakopliciran redni servis' ??
boxer motor mi je všeč zarad zvoka in tut zarad zimske igre
že neki časa ''kupujem/ogledujem'' STI ampak vedno mi padejo SVEČKE na misel, ker menda jih je tok teško zamenjat da je treba kr dost delov dat dol in še zmeraj teško pridt do njih.
Ker se servisi bolj pogosto delajo in svečke obvezne za zamenjat in ker bi jz sam to doma servisiral me nekako boxer motor oddaljuje od nakupa in zarad tega vleče k konkurenčnemu japoncu.
pa me zanima vas k mate te mašine 'A je res tok zakopliciran redni servis' ??
boxer motor mi je všeč zarad zvoka in tut zarad zimske igre
Tako grozno teško jih pa spet ni. Imaš nekaj dela s tem, da si prostor narediš, da prideš do njih ampak ni to ravno celodnevni projekt. Svečke so platinaste in jih glede na servisni plan ne menjaš pri vsakem servisu.
Ne razumem v čem je problem okol sveč? Veliki servis je namreč na 105.000km, kar vključuje svečke, ki se menjajo na 105.000 km...sepravi 1x na sedem let približno, se bo pa že nekdo pomatru, da bo sveče zamenjal.
:.sup_BiStRi_ napisal/-a:Ne razumem v čem je problem okol sveč? Veliki servis je namreč na 105.000km, kar vključuje svečke, ki se menjajo na 105.000 km...sepravi 1x na sedem let približno, se bo pa že nekdo pomatru, da bo sveče zamenjal.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov