Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 8

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 8

Odgovor Avtor: gore » 28. Marec 2013, 04:50

Thomas22 napisal/-a:Kako najenostavnejše urejati stike (imenik) v Samsung GT 19000 mobilnem telefonu?
Direktno v telefonu, preko Googleja ali preko Kiesa?
Evo - ravno sem kolegu namestil nov ROM/kernel/radio na SGS. Sedaj ima vse skupaj od prejšnjega tedna. Leti kot strela. :D

Na Androidu predlagam, da uporabljaš kar Googlovo sinhronizacijo. Urejaš kontakte na Googlu, sinhroniziraš na telefon (pustimo sedaj paranoične strahove o zasebnosti ob strani).
Sam imam sicer vso sinhronizacijo (imenik, email, koledar) povezano s službenim Exchangom - to je torej druga možnost po priporočljivosti.
Tretja možnost bi bila recimo, da imaš vse skupaj na SIM kartici (pazi na kopije vsega!).
Kiesa pa se izogibaj na daleč. No, mogoče so ga v zadnjih letih kaj izboljšali, ampak vseeno ni nobene potrebe po njem.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 28. Marec 2013, 06:39

Sprašujem zato, ker sem ob posodobitvi na nov sistem zbrisal vse kontakte :-( .
Na srečo sem na enem od računalnikov našel mapo kjer so bili kontakti do lanskega maja. Naložiti sem moral Kies program, da je to mapo odprl in jo obnovil na telefon. Sedaj sem kontakte sinhroniziral na Google, ker na SIM ni dovolj prostora.
Rad bi jih pa malce uredil (slike, naslovi, E-poštni naslovi,..). Tudi sam sem razmišljal da kar z Googlom, ker mi Kies sploh ni všeč. V bistvu sploh nima več možnosti za to.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 28. Marec 2013, 06:45

Ja, potem pa kar na Googla, če nimaš možnosti Exchanga v službi.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 28. Marec 2013, 09:12

Exchange dela preko Outlooka? To bi bilo pa tudi izvedljivo.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 28. Marec 2013, 09:52

Ja, ampak v tem primeru ne deluje direktno s strežnikom. Meni ta ideja ni najbolj všeč, čeprav jo uporabljajo. Potem mogoče raje kar Googlov sistem uporabi. Preverjeno deluje.

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 28. Marec 2013, 10:10

Sam imam v službi exchange server in na svojem galaxy sem instaliral račun za exchange server. Zadeva deluje zelo dobro in ne uporabljam google serverjev. Tudi samsungovega servisa za koledarje ne uporabljam. Tako imam v službi in na androidu iste kontakte, koledarje, opravila itd. Enako imam razporejene mape za poštne predale in tudi pravila za razporeditev prejetih pošt dela enako na androidu in na PC-ju preko Outlook. Edino kar mi ne dela, je ogled koledarjev od sodelavcev, kar mi na Outlooku deluje. Tudi ne morem dostopati do Public Folders kar lahko delam na Outlooku.
Imam pa še eno bistveno prednost: Imam backup za exchange server in če po nesreči zbrišek kakšno pošto, zapis v koledarju, kontakt ali opravilo, ga dobim nazaj iz varnostne kopije, kar pri googlu niti slučajno ne bi šlo ali pa to ne bi bilo več zastonj.
Tudi exchange ni poceni, toda če sem ga že nabavil v firmi, potem je pa le višji nivo kot google.
Imam preko 2500 kontaktov, ki jih v abdroida spravim z nekaj kliki, ob spremembah pa gre vse avtomatko brez kakršnikolih akcij. Namreč ne potrebuješ nikakršnih sinhronizacij, ki so potrebne, če imaš samo outlook.
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 28. Marec 2013, 10:12

Za urejanje, backup itd.. MyPhoneExplorer.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. Marec 2013, 10:14

Sam uporabljam exchange server, outlook 2007 na windows 8, ter windows phone 7.8 (nokia lumia 800). Vse lahko sinhroniziram brez problemov med enim in drugim sistemom. Delujejo mi tako vsi kontakti, koledar in pošta na računalniku in na telefonu.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 28. Marec 2013, 10:35

gorazd0 napisal/-a:Za urejanje, backup itd.. MyPhoneExplorer.
Sam nimam backupa telefona ampak backup exchange serverja, in ta backup ima GFS rotacijo in poteka avtomatsko vsak dan. Uporabljamo Symantec Backup Exec for Windows Servers, medij pa je ločeno diskovno polje z RAID 5.
Tako mi ni treba nič skrbeti.
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. Marec 2013, 10:55

Kako se pa symantec backup exec obnaša? Je požrešen z resorsi? Zna obdelat tudi zelo veliko število datotek?

Problem je ker delam backupe na stari mašini (dual xeon 3.0GHZ (intel P4)) in na XP sistemu, pa rabim nekaj kar ne uporablja tok procesorja.

Sicer sem sam napisal skripte za backupe kar v Ruby-ju in izdelal exec za windows, ampak je problem s 7zip-om, ker mora ogromno število datotek (čez 250.000 datotek (normalen zip jih naredi 65.535, potem pa crkne)) zapakirat v eni noči na taki stari mašini (iz leta 2003) in tudi ob uporabi obeh procesorjev to delo opravlja skoraj 8 ur. Se pa število datotek še povečuje, tako da se ta čas daljša. Ne morem pa online backupa narediti iz dveh razlogov. Prvi je da mašina ni dovolj zmogljiva, drugi pa da je potrebno baze backupirat in je že v osnovi slabo zasnovano vse skupaj.
So namreč neznalci in nepoznavalci baz programiral poslovne aplikacije in namesto, da bi naredili eno veliko bazo in v njej potem naredili multi zadevo (delili na posamezne veje) so naredili multi baze (toliko različnih kompletnih baz, kot je vej) in je zadeva zelo zelo na trhlih nogah postavljena, ker moraš vsako bazo backupirat posebej.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 28. Marec 2013, 12:28

Ta backup porabi kar nekaj resursov, toda vseeno teče na dokaj majhnem serverju in ni težav. Število datotek praktično ni omejeno. Mi smo kupili tudi opcijo za exchange server, lahko pa kupiš opcijo tudi za backup odprtih sql baz. Mi sql baze backup delamo tako, da naredimo backup datoteko v SQL kodi in to potem backupiramo z Simantec backup.
Program ima svojo bazo in datotek kot takih ne vidiš direktno. Vidiš pa backupe po datumih in po vrstah (dnevni inkrementni, tedenski, mesečni). Restore je zelo enostaven in predvsem pregleden. backup teče po urniku, ki ga skonfiguriraš, in stare začne prepisovati, ko zmanjka prostora na mediju.
Stane pa ca 1500€.
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. Marec 2013, 13:32

Ups, cena bo pa omjitev. Stranka namreč rajš lev jajc odreže, kot da bi kaj vložila v nadgradnjo opreme, na kateri dela vsakodnevno in ji je edina zadeva za preživetje.

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 28. Marec 2013, 15:49

Obstajajo pa nove rešitve, ki tečejo na odprtokodnih sistemih. Bom vprašal našega IT-jevca, ki to pozna, pa ponovno kaj napišem. So pa odprtokodne rešitve tudi že tako dobre, da ti shranijo tudi kompletne image od virtualnih mašin.
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 28. Marec 2013, 15:53

Kar se tiče šparanje pri varnostnih kopijah, bo pa stranka pripravljena dati tudi oba jajca, da bi rešila podatke, ko se bo res kaj zgodilo.
Mi to moramo imeti rešeno, da opravimo odit od raznih pregledniških organizacij in določenih strank, ker če pregleda ne opravimo uspešno, potem ne dobimo certifikata in ne povpraševanj in s tem ne posla.
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. Marec 2013, 16:25

Sem že reševal podatke - 3 dni je trajalo, da se je nekaj GB podatkov pretočilo na nov disk, ker je disk umrl, pa sem ga z zmrzovalno skrinjo (na -24 stopinjah) obudil do tega, da je prenašal 1.2kb na sekundo. Ampak vse podatke sem rešil.

Dobra odprtokodna zadeva je Cobian backup recimo in je zastonj, ampak za osebno rabo. Za firme je potrebno plačat.

Sej bom kr sam napisal software za backup. Bo najbolje, ker bo po meri narejen za njihove posebnosti. ČE pa ne bo plačila, ga pa pač ne prodam njim, ga pa komu drugemu.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost