Živjo
Na shemi je po domače narisano, da je potreba po občasnem stalnem delovanju in v drugem primeru, delovanje preko stikalne ure, na enak podaljšek v katerega so vštekani porabniki...
Ta zadeva špila ampak je težava če za 180stopinj obrnem vtikač pobarvan v modro ki pelje iz časovne ure na podaljšek in s tem izvedem kratek stik...
Kaj bi tukaj majstr naredu drugače oz. a obstaja kak element ki bi to galvansko ločil že na preklopni strani ali kje drugje...
http://img266.imageshack.us/img266/9830 ... vezava.png
Uploaded with ImageShack.us
A imamo kakšnega majstra iz elektronike/energetike
Re: A imamo kakšnega majstra iz elektronike/energetike
Subi, saj se najbrž hecaš.
Sicer sem štromar, toda te sheme ne razumem prav dobro. Kot kaže s tem modrim stikalom narediš kratek stik. Ta prekopna stikala imajo rahko različne nastavitve preklopov. Npr. lahko je tako, da v prehodu odključijo oba kontakta, lahko pa v preklopu v prehodnjem položaju vzdržuje oba kontakta in takrta lahko poči.
Ampak štromar si tudi ti kolikor te poznam in to najbrž veš. Lahko pa pokličeš, če res ni hec.
Sicer sem štromar, toda te sheme ne razumem prav dobro. Kot kaže s tem modrim stikalom narediš kratek stik. Ta prekopna stikala imajo rahko različne nastavitve preklopov. Npr. lahko je tako, da v prehodu odključijo oba kontakta, lahko pa v preklopu v prehodnjem položaju vzdržuje oba kontakta in takrta lahko poči.
Ampak štromar si tudi ti kolikor te poznam in to najbrž veš. Lahko pa pokličeš, če res ni hec.
Impreza Sti 08
Ne ni hec samo shemo ti moram bolj razložit. Desno od preklopnega stikala je vtičnica, kamor vtakneš šuko digitalno ostikalno uro in v njo pride vtikač, ki pelje nazaj proti podaljšku, ki ga tudi napaja ko je vklopljena opcija mimo časovnika. Sem pa štromar z zelo male prakse ko je govora o višjih napetostih od 24V
, ajde domač lučkar, stikala...
Bova to skupaj pogledala in uredila. Neka huda znanost ni in sem že kaj hujšega razčistil in bova tudi to. Pokliči me ali pošlji zs, da se uskladiva.
Impreza Sti 08
awdfun napisal/-a:sem že kaj hujšega razčistil ...
To bi bila ena izmed možnosti, če še niste uredili.
Drugače pa tudi prva možnost ni bila ravno slaba, samo vtikača nebi smel obrniti.
Drugače pa tudi prva možnost ni bila ravno slaba, samo vtikača nebi smel obrniti.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost