Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 8
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 955
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 8
Točno tako. Prav neverjetna razlika je med letnimi in zimskimi gumami ...
Ja, nič - po pameti in srečno.
Ja, nič - po pameti in srečno.
Tud zimske dons niso ne vem kaj, je kr pestro. Sem se mal prej prpelu iz Sežane v Lj. Lih prav cajt da sem se vsem kolonam izognu. Zvečer se pa raj ne grem vozt, ker se mi zdi preveč drseče.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Ja mal velik spredn konc dost vn rine. Dost bol kot ponavad 
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
To ti pogon crkuje.strojnik005 napisal/-a:Ja mal velik spredn konc dost vn rine. Dost bol kot ponavad
- strojnik005
- Član Subaru kluba
Haha nene moj avto je b.p. (kao :P )
Hecam se. Tok drsi, da je čist vseen kam maš kolesa obrnena, a maš gas, bremzaš,.. nima veze. K je led, je led za vse. 
V Lj je groza, ne vem kdo je tu nor, da ni nič posipano ali spluženo
Šmartinka na semaforju proti Žalam je tako ledena. da sem se 2m čez semafor ustavla z zimaki pr 10 na uro, ena se mi je z golfom IV narahlo zaletela
je sam odbijač pri tablici popraskan. Sem vidla, avto za mano pa sem raj še 1m naprej zapeljala, ah, pa ni blo dovolj.
Bejba je rekla, da se ji je čudn zdel, ker sem bremzala in šla čez rdečo, a potrobt se pa ni spomnla...
Šmartinka na semaforju proti Žalam je tako ledena. da sem se 2m čez semafor ustavla z zimaki pr 10 na uro, ena se mi je z golfom IV narahlo zaletela
Bejba je rekla, da se ji je čudn zdel, ker sem bremzala in šla čez rdečo, a potrobt se pa ni spomnla...
2x Samara 1.5i, Impreza 1.6, Impreza outback 2.0, Outback 3.6
Men so pa take ceste, kot so bile dons, odlične, tako bi moralo bit vsako zimo in celo zimo. Pa nej tisti, ki se jim je težko vozit po takih cestah doma ostanejo, al pa gredo z LPP. (s tem mislim na take, ki se ne znajo ustavit v križiščih - sem jih dans videl kar nekaj, ki so se vozili skozi rdečo, ker so bremzal šele zadnji meter.)
Upam, da jim bo denarja zmanjkal za pluge in sol, pa da bo še kakih 10 dni takole sneg padal. Prov uživam na poledeneli cesti. (razen, ko se pojavijo ovire, ki vozijo 15 do 20km/h, ampak se potrudim, pa jih takoj prehitim).
Zimaki yokohama W-drive (ki jo kr nekaj ljudi pljuva) pa celo na 2.3 bara držijo po taki cesti odlično (normalno jih imam na 1.9 bara, pa sem jih zaradi zadnjih visokih temperatur malo dopumpal). Celo bolje od UG7, ki so na foresterju.
Upam, da jim bo denarja zmanjkal za pluge in sol, pa da bo še kakih 10 dni takole sneg padal. Prov uživam na poledeneli cesti. (razen, ko se pojavijo ovire, ki vozijo 15 do 20km/h, ampak se potrudim, pa jih takoj prehitim).
Zimaki yokohama W-drive (ki jo kr nekaj ljudi pljuva) pa celo na 2.3 bara držijo po taki cesti odlično (normalno jih imam na 1.9 bara, pa sem jih zaradi zadnjih visokih temperatur malo dopumpal). Celo bolje od UG7, ki so na foresterju.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- galimim
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 555
- Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico
Dons je use cestarje spet sneg presenetu. Od 7 zjutrej do 1 niso uspel autoceste lj-grosuple niti posut ne. Da o centru sploh ne govorim. A ker je po 15 se pa kr neha delat? Za tole bi mogu nekdo letet iz službe...
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021
Subaru XV 1.6 2021
- strojnik005
- Član Subaru kluba
Igor sej večini tu gor se nam ni problema po snegu vozit, sam problem je tistim, ki niso rojeni za volan, kaj šele za vožnjo po snegu. In da bi se po par mesecov mogel v takih kolonah vozit, zaradi nesposobnih šoferjev/šleparjev pa tud ku.rc gleda vse skup. Pa maš lahko še ne vem kake Superduper gume pa če je 2km kolone ti nč ne rabjo. 
Če niso rojeni za volan, jim še vedno ostanejo javni primestni in javni mestni potniški promet ter javna železnica, sej jim ni treba gužve na cesti delat.strojnik005 napisal/-a:Igor sej večini tu gor se nam ni problema po snegu vozit, sam problem je tistim, ki niso rojeni za volan, kaj šele za vožnjo po snegu. In da bi se po par mesecov mogel v takih kolonah vozit, zaradi nesposobnih šoferjev/šleparjev pa tud ku.rc gleda vse skup. Pa maš lahko še ne vem kake Superduper gume pa če je 2km kolone ti nč ne rabjo.
Zakaj pa severnjaki lahko vozijo po takih cestah brez problemov in nimajo zastojev ob 3cm snega na cestah. Očitno je to en manjek v mentaliteti, ker se počasneži tudi umaknit nočejo, čeprav delajo dolge kolone za sabo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Nebivedu, mal se umiri... Mene zasnežene ceste ne motijo, tudi poledenele ne, če bi bile vse ledene, to dons je bla pa svinjarija...pas za na desno zavijat pred semaforjem čisti led, ostali ok in to ne pomeni, da ne znam vozit ali, da nisem vidla ledu...
2x Samara 1.5i, Impreza 1.6, Impreza outback 2.0, Outback 3.6
Nisem nate mislil, ampak na tisto, ki se ti je v rit zaletela. Ne vem zakaj ne morejo ljudje gledat semaforja in še tistega pred sabo, pa že prej predvidevat kaj se bo zgodilo.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
Mogoče je med nami in med skandinavci ta razlika da imajo oni recimo 70 dni na leto sneg na cestah mi pa 5. In imajo za to boljše pripravljene avtomobile in seveda mnogo več izkušenj.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov