Legacy + Harley = RoadQueen Dina

Garaža za vse nesubaruje
Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Legacy + Harley = RoadQueen Dina

Odgovor Avtor: gorazd0 » 04. Januar 2007, 10:44

V današnjem poletu je predstavljen izdelek Nika Miheliča.
Legacy-jevo podvozje je spraril z Harley-evim motorjem...

http://www.subaru-slo.net/userpix/6_Niko1_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/6_niko2_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/6_niko3_1.jpg

skeniran članek, PDF, 1MB

Zanimiv projekt; mogoče bi ga šli pogledat v živo?
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 04. Januar 2007, 15:05

Sm lih dans v nočni bral članek... Karoserija je dost luštna, ampak mi ni všeč, kako mu spredi štrli motor. Vem da je to zarad tega, k je zračno hlajen, ampak vseeno... Vrjetno bi blo še slabš, če bi mogu spredi naštimat hladilnik...

Jst bi v živo čist šel pogledat zadevščno... :cool:

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 05. Januar 2007, 01:28

ga bom probal kontaktirat... in se zment za obisk...

sem gruntal to okol hladilnika... avtu bi znal pasat nos od starih Jaguarjev... je pa tko kot je Niko naredil bistveno bolj enostavno (očitno dovolj hladno) in ceneje...
Dejansko nimam ideje kako predelat zračno na vodno hlajeno mašino... mogoče flat4 kej ve o tem?
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 05. Januar 2007, 06:57

Hm... Nism tko mislu... Jst ne bi predeloval, bi uporabu kr kšn EJ22... ;-) V takem primeru bi blo pol treba hladilnik nekam stlačit... Al pa vsaj dobit kšnega nižjega, manjšega...

Me zanima kako je s karoserijo... Če je lastna izdelava, al je kšn "kit" nabavu?

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma
Prispevki: 1144
Kraj: Zraven soseda

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 05. Januar 2007, 07:39

mene bl zanima kako je ta skupek delov lohk reg.? :shock:

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 05. Januar 2007, 08:40

Sm zgleda bolj površno prebral članek - karoserija je ročno klepana...

Tora - možakar pravi, da je najprej začel s predstavitvijo projekta komisiji za atest, šele nato je začel sestavljat zadevo... Sej če delaš po njihovih smernicah in po njihovih zadevah ti mora ratat. Drugače je, če se najprej spraviš "packat", pol pa hočeš "zmazek" spravit na cesto. V takem primeru pa znajo bit kr hude težave...

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 05. Januar 2007, 08:48

sej se mi je zdel da ma veze :?

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 05. Januar 2007, 10:03

Najverjetneje res... Čeprav bi na tak način tud kot navaden samograditelj z velik manj komplikacijami spelu zadevo...

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 05. Januar 2007, 10:13

Kolikor jaz vidim je menjalnik od Subaruja :D ,me prav zanima
kako je to spravil skupaj z tem motorjem :?: :idea:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 05. Januar 2007, 12:32

distanz plata...tko k lada niva pa MB200D :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 05. Januar 2007, 12:46

karel napisal/-a:Kolikor jaz vidim je menjalnik od Subaruja :D ,me prav zanima
kako je to spravil skupaj z tem motorjem :?: :idea:
To da ena avtomobilska mašina paše na drug menjalnik sploh ni težko narest. To da pa od motorja mašino spraviš na avtomobilski menjalnik je pa kr nekaj dela in ne samo distančnik, kot je napisal tora.

Je treba narest ohišje, ki bo na eni strani pritrjeno na mašino z luknjo in vpetjem za štarter, na drugi pa na menjalnik - notri v zvonu mora pa bit dodan vztrajnik od avtomobila(ker motor takega nima), potem štarter in komplet sklopka(košara, potisni ležaj in lamela).
TORA! TORA! TORA! napisal/-a:distanz plata...tko k lada niva pa MB200D :lol:
Ne rabiš, ker MB sploh ni zanimiva mašina za nivo. Tja daš mašino od regate 2.5TD, pa paše vijak na vijak.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 05. Januar 2007, 13:21

Se je kar nekaj motorjev iz MB dalo v Nive in me zanima kaj več o teh distanc platah oz. distančnikih, ker tud američani tlačijo v leoneje legacyjev turbo motor na tankovski menjalnik od leona!

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 05. Januar 2007, 13:28

ma distanz plata je simpl...en je tko naredu, porezu je zvone obeh menjalnikov (od menjalnika k gre na nov motor in ibstoječi menlnik) , pol jih je zašvasu skp (TIG)....potem pa lamelo lamelo in vazrajnik vzel od obstoječega menjalnika in motorja, našraufu z enimi distančniki na nov motor, pa mal je mogu štarter naprej pomaknt 8zobje so pa pasal) pa je blo 20 let razlike med starim in novim motorjem in menjalnikom

ma vse se da, sam če se hoeč

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 05. Januar 2007, 13:50

Tora, zakaj zvon rezat?

Jst sm s kolegom predeloval land roverja 109. Bil je bencinar in samo 2000ccm. Zadeva ni šla nikamor, pa sva dala not 2000ccm dizla, zarad navora - šel lih tko ni nikamor po hitrosti, samo lezu je pa kamorkoli si hotel.

Zvon sva pustila kompleten samo dala sva podrejat en velik stožčast obroč. Na eni strani je bil tok velik, da je pasalo na mašino, na drugi pa tok, da je pasalo na zvon menjalnika. In potem to spravila skupaj. Zadeva zdej dela že okol 5 let brez problemov. Edino sklopko je bilo treba menjat, ker je bila notri od enga starega lamborginija(traktorja) in je ni bilo nikjer za dobit - pol se je pa sinter mal izprsil in jo naredil po naročilu.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 05. Januar 2007, 13:54

subi92 napisal/-a:Se je kar nekaj motorjev iz MB dalo v Nive in me zanima kaj več o teh distanc platah oz. distančnikih, ker tud američani tlačijo v leoneje legacyjev turbo motor na tankovski menjalnik od leona!
Med leonetovo mašino in legacyjevo ni tok razlike v priklopu na zvon, da bi dal kej rezat - enostavno jo daš zraven in pogledaš kje so razlike, pa daš samo en obroč drejat za vmes - ni treba niti da bi bil 1cm debel, ker sta premer in oblika zvona skoraj enaka pri obeh avtomobilih.

Za to da bi to naredil, bi rabil delavnico(to jo imaš) in eno staro oluščeno mašino (brez glav - najbrž bi že cheno lahko svojo 2.2 posodil) in zvon menjalnika(ga ima sigurno karli kakega od leoneta na zalogi).

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov