Nova pridobitev Subaru Forester 2.0X, BI-FUEL

Subarujev predstavnik razreda SUV
Zaklenjeno
Bodie
Novinec
Prispevki: 9

Re: Nova pridobitev Subaru Forester 2.0X, BI-FUEL

Odgovor Avtor: Bodie » 09. November 2012, 11:41

Hvala vsem za odgovore in nasvete! Je pa zanimivo to, da sedaj ko je že približno 3 dni lepo in toplo vreme mi ni avto crknil niti enkrat! Takrat pa, ko so bili mrzli dnevi pa tudi 3-4x na dan. Ali še vedno sumite stikalo prostega teka?

Hvala in lp

Uporabniški avatar
gassa
Član Subaru kluba
Prispevki: 287
Kraj: ZREČE

Odgovor Avtor: gassa » 09. November 2012, 11:55

Lahko mogoče kdo napiše postopek čiščenja tega IACV?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8741
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 09. November 2012, 12:06

pero112 napisal/-a:Ja, za vikend preizkusiti vitel, da vidim kako bo šlo. Manjka mi multimount sistem za na vlečno kljuko. Upam, da ga naredim za vikend in poizkusim vitel tudi od zadaj (če ne bo šlo naprej bo šlo pa nazaj). Še dvig FORIJA spredaj in od zadaj, prtljažnik in pa košaro. Avto počasi dobiva preobrazbo takšno kakršnega sem si ga zamislil.

Kakšno košaro boš pa dal na streho? Z nosilcem za "jacka" (dvigalko) in nosilcem za lopato, spredaj pa meglenke?

Sam imam za na foresterja takega (150X110cm je velikost košare), ob strani pa na eni strani nosilec za 120cm dvigalko, na drugi za lopato, spredaj pa 2 hella daljinki, ki svetita res noro dobro. Nosilci za dvigalko in lopato so pritrjeni na nosilcih, ki držijo komplet košaro na avtu, tako da jih ne moreš izgubirti. Pa nastavek za ključavnico, da ti ne morejo dvigalke in lopate ukrast ima tudi zraven.

Takle je prtljažnik:
http://www.rhinorack.de/Rhinoweb/Images ... 164317.jpg

Tako pa zgleda na foresterju:
http://shrani.si/f/3q/gb/2F1fl27l/image00045.jpg
http://shrani.si/f/12/b8/1D8F9iNj/image00046.jpg
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Bodie
Novinec
Prispevki: 9

Odgovor Avtor: Bodie » 09. November 2012, 14:22

Bodie napisal/-a:Če si lahko sposodim temo, upam, da ne zameriš. Imam identičnega Foresterja kot ti.

Torej Forester letnik 2005, prevoženih 149 000km. Avto kupljen v Novi Gorici pri prodajalcu, ki jih uvaža iz Italije. Rečeno mi je bilo, da Italijani vozijo tovrstne avte samo na plin. Ko sem avto kupil je opravil tehnični in potem sem ga dal še na servis k enemu vaškemu mehaniku, ki delo opravlja z ''dušo''. Menjal in preveril je osnovne zadeve in vse skupaj me je stalo 300 €.

Sedaj pa problem, avto mi je namreč začel ugašati in sicer, ko menjam iz tretje v drugo brzino ali pa iz druge v prvo. Tisti trenutek med menjavo, ko je avto v fole, avto crkne. Seveda ne vedno, se pa to dogaja vedno bolj pogosto. Dogaja se pri vožnji na plin ali pa benz. Še to naj povem, da ko je avto prižgan in teče na mestu v fole se vse skupaj kar močno trese(avto in menjalnik).

Sedaj me zanima, če mogoče veste kaj bi lahko bilo narobe in kako lahko ukrepam. Če ne bo druge možnosti ga bom moral peljati še na servis na Vrhniko in zanima me ali mi lahko okvirno poveste koliko bi to vse skupaj stalo?

Res hvala za pomoč

A mislite, da bi morda bila problem tudi lambda? En mehanik mi je reku, da naj bi bilo lambdo pri subaruju potrebno nujno zamenjati, ko avto prevozi 150 000 km.

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 09. November 2012, 15:01

ojoj moj ma pa čez 300.000 pa nikoli menjanih lambd, pa od tega 190.000 km na plin narejenih, pa samo 3krat štelani ventili, pa še kar živi tale moj fori, no komaj ampak to bolj zato ker ga ves čas v kakšne ograje rinem.

Še glede plina kakšno besedo, tisti ki kaj vedo o tem, recimo tile plineks fantje (pa ni reklama) ampak pri njih konča marsikateri avto, ki ga nikjer ne znajo dat v red, tako da toplo priporočam (tele ne rudniku - vsaj mislim da so plineks čez cesto od semenarne na dolenki) pa ne se ustrašiti delavnice, res vedo kaj delajo in na čem se da narest kot je treba.

Nebivedu, pa kje te budalaštine pobirate kako na subaruja plin ne gre?? pa tud 100.000 ne bo naredil pa vse bo požgal...

Subaru je eden prijaznejših avtov za plin, do letnika konec 2003 če se ne motim, pa še to zato ker je potem za štelanje ventilov potrebno skoraj mašino ven vzet kot so drugi napisal, ostalo pa nehajte bučkart
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 09. November 2012, 16:16

Gozdarček, si eden izmed redkih na forumu, ki jim plin dela vredu, pa tudi ti si imel začetne težave.

Malo poglej od ickota subaruja, odkar so ga predelal na plin je že 2x ribnu, pa je tip naredil samo 70.000km. S tem, da ima nevemkakšno mazanje notri in ne vem kaj vse zraven.

So razlogi za in so razlogi proti. Če bi novega kupoval, bi najbrž vzel bifuel, starega pa nebi šel predelovat, sploh če je plin v vrednosti avta.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 10. November 2012, 11:57

jst s plinom nisem imel nikoli težav, težava je če avto ni čist poštiman ker se to na plinu bolj pozna, pa mi je kdaj crknu na semaforju, pa na štand gasu mal opleta in podobno.

po 120Kkm sem obnovil injektorje in uparjalnik (po spominu cca 200eur) in to je to. Pa še to da nimam nobenega mazanja ventilov, ker za subije naj ne bi bilo potrebno, kakor kdo reče kot ste ugotovil. Po moje je glavni problem plinskih napeljav 1000 in 1 šalabajzer, vsak ta drug ugrajuje. Sem imel to srečo da mi je ugradil napravo model ki ga je učil ta z rudnika. In zelo je važno kako se monter napravo potrudi ugraditi, kje in kako uparjalnik, ter kje in kako injektorji in seveda znanje in izkušnje z mapami. U piko mi laufa avto odkar ga je ta iz rudnika dvakrat štelal (enkrat injektorji in uparjalnik in enkrat ko je menjal filtre) je pa res da sami veliko furajo subije na plin.
Ja je mela pa moja eno gajbo od megana ki je bil fabrško na plin in ni nikoli delalo kot je treba (po vsej verjetnosti ker bi blo treba pol megana zamenjat da je vse kar se tiče štroma ter benza porihtano). To ti bo vsak pošten plinar povedu da če ni vse 100% te bo na plinu ziher kakšna stvar mal živce parala (kdaj crkne pa pri kakšnih obratih pocukne ...)
Nekaj je pa treba priznat, vem za cel kup ljudi ki majo štalo s plinom in po pravici kar nekaj manjši kup ljudi ki je nimajo in so z uporabo zadovoljni, to je pa res.
Dam pa po svoje tud Karliju prav da plin je za šporhet, sam časi so pa taki da tošl trpi na benz pumpi in to močno, jst osebno na let cca 2500-3000 eur pršparam s plinom.
Po moje je ipak mal za razmislt.
Če se prav spomnim sta nekje na količevem tud dva plinarja ki oba vozta subije (ena firma seveda). Kolikor vem tud tedva obvladata, se mi pa zdi da priporočata mazanje ventilov in ga tudi vgradita.
Ah še to vgrajeno mam pa emmegas če se ne motim neka italjansko madžarska naveza zdej pa vedi kero napravo vzet???
Moj glas gre, da je na prvem mestu pošten izkušen monter, torej tisti ki se s tem ukvarja že vsaj 10let.
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

kiki
Uporabnik foruma
Prispevki: 387
Kraj: kranj

Odgovor Avtor: kiki » 10. November 2012, 12:52

Se strinjam z gozdarčkom, imel foresterja bi-fuel, brez mazanja in ni bilo problemov,
sedaj legacy z mazanjem pa tut nič problemov, (tok,to, po lesu), s tem da sta to
montirala mojstra na Rudniku

lp kiki
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Odgovor Avtor: pero112 » 10. November 2012, 14:44

Kolikor veste imam Forester-ja 2.0 x BI-FUEL JTG (plin), brez mazanje ventilov, 146.000 km, na 100.000 km narejen potrebni glavni servis, nastavljeni ventili itd. nalepka na vozilu). Za enkrat dela brez problema tok, tok po lesu.
Glede vgradnje plina pa takole, kar je moje mišljenje, da v naši lubi Sloveniji dela lahko vsak kar se mu poželi. Videl kombi z čisto drugo dejavnostjo in na koncu piše, da vozi na plin in montaža plina naredi tudi on (Pek, čevljar, cvetličar HALO).

Kar se tiče servisa na Rudniku samo kapo dol. OBVLADATA NA KVADRAT

Malo sem vprašal serviserje za plin in serviserje na SUBARU glede vožnje na plin in sem dobil od vseh podoben odgovor, da naj bi se vozilo na plin vozil z intervalu 2:1 ali 3:1. (to je 2 x z plin 1x bencin ali 3x plin 1 x bencin)
To je za BI FUEL.

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 14. November 2012, 19:42

Končno narejen multimount sistem za vitel. Vitel je že pritrjen na moun. sistem, kot je razvidno iz slike. Kabel za elektriko bo speljan drugje. Manjka edino spojke za velike tokove to so tako imenovane viličar spojke.
Boljše slike pridejo v roku treh dneh.

V glaven za vikend bo akcija na motokros progi in v okolici, kjer ga bom preizkusil.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. November 2012, 19:54

Imam hitre spojke za napajanje vitla, če rabiš?

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 14. November 2012, 20:08

KATERE

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. November 2012, 20:21

pero112
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: pero112 » 16. November 2012, 16:39

Evo, danes preizkušen vitel v gozdu na spolzki vlaki in polnem listja. Zakon. Jutri grem v blato, motokros proga in še kam. Te slike so za začetek. No danes ob 18.00 še šiht.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 16. November 2012, 18:01

Vse lepo in prav in fajn, ampak kabli ;) daj nared eno sliko ko je odmonitran vitel ;)
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov