Nova pridobitev Subaru Forester 2.0X, BI-FUEL
Re: Nova pridobitev Subaru Forester 2.0X, BI-FUEL
Da ne bom odpiral nove teme, se pridružim kar ti debati.
Imam foresterja bi-fuel letnik 2003 (Italija) in me zanima če imajo subaruji vgrajen sistem od Icom-a JTG ali še kako drugo izvedbo plinskega sistema. Na shemi sistema JTG kot je razvidno ni uparjalnika, saj ta naj bi imel dovod plina v tekočem stanju do injektorjev.
V mojem primeru je vgrajen tudi Icom-ov sistem vendar pod motornim pokrovom je montiran uparjalnik, nek "razdelilni ventil" in od tam speljane cevke na vsako sesalno cev posebej. Mogoče je to to. Ne vem.
Ali ve kdo od vas kaj več povedat?
Lep pozdrav
Imam foresterja bi-fuel letnik 2003 (Italija) in me zanima če imajo subaruji vgrajen sistem od Icom-a JTG ali še kako drugo izvedbo plinskega sistema. Na shemi sistema JTG kot je razvidno ni uparjalnika, saj ta naj bi imel dovod plina v tekočem stanju do injektorjev.
V mojem primeru je vgrajen tudi Icom-ov sistem vendar pod motornim pokrovom je montiran uparjalnik, nek "razdelilni ventil" in od tam speljane cevke na vsako sesalno cev posebej. Mogoče je to to. Ne vem.
Lep pozdrav
Ja, italijanski Bi-fuel subaruji imajo tudi sisteme od BRC-ja. Te so vgrajevali tudi pri nas, na Interservicu. Če se ne motim, so prvi JTG sistemi prišli leta 2005. Skoraj vsem se je v roku 2 let pokvarila črpalka, zato so nekatere potem predelali na navadno nizkotlačno inštalacijo, torej z uparjalnikom.fabjanM napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme, se pridružim kar ti debati.
Lep pozdrav
Ni nujno, da se pokvari črpalka. Predem sem kupil Forester-ja so prejšnjem lastniku menjavali črpalko, vendar po temeljitem pregledu so ugotovili, da je v okvari neki ventil in ne črpalka (črpalka je bila OK). In to je bilo kar na nekaj Subaru-ji BI-FUEL JTG.
Bom objavil nekaj fotografij ob priliki.
Fora je v tem, da avto kar nekaj časa ni bil uporabljen dokler ga nisem kupil. Vprašanje je tudi koliko je plin uporabljal prejšnji lastnik. Sistem deluje dobro prehod na plin je neopazen edino v prostem teku motor trese kot da ne bi delsl na vse cilindre. Se mogoče to pojavlja ker sistem ni dolgo časa deloval ali kaj podobnega? Imate kako izkušnjo s tem?
LP
Fora je v tem, da avto kar nekaj časa ni bil uporabljen dokler ga nisem kupil. Vprašanje je tudi koliko je plin uporabljal prejšnji lastnik. Sistem deluje dobro prehod na plin je neopazen edino v prostem teku motor trese kot da ne bi delsl na vse cilindre. Se mogoče to pojavlja ker sistem ni dolgo časa deloval ali kaj podobnega? Imate kako izkušnjo s tem?
LP
Tudi meni to dela, ampak samo ob preklopu na plin potem se umiri.
A ti trese samo na plinu ali tudi na bencinu? Če je samo pri plinu, potem se morda da z ustreznimi nastavitvami plinskega računalnika stvar popraviti.fabjanM napisal/-a:Bom objavil nekaj fotografij ob priliki.
LP
Če ti trese tudi na bencin, bo verjetno treba nastaviti zračnost ventilov.
Glej, itak bom imel servis pred dopustom in mi bo serviser nastavil tudi ventile.
Na bencin dela povsem normalno. Tudi na plin dela razen v prostem teku trese. Včeraj se mi je zgodilo, da se je celo vklopila lučka od motorne elektronike, zato si tudi sam mislim, da je nekaj v zvezi z nastavitvami računalnika. Ne glede na to na bencin motor dela povsem normalno.Perezvon napisal/-a:A ti trese samo na plinu ali tudi na bencinu? Če je samo pri plinu, potem se morda da z ustreznimi nastavitvami plinskega računalnika stvar popraviti.fabjanM napisal/-a:Bom objavil nekaj fotografij ob priliki.
LP
Če ti trese tudi na bencin, bo verjetno treba nastaviti zračnost ventilov.
Danes sem se malo poglobil v zadevo, malo prebrskal internet in ugotovil, da verjetno je bil sistem Icom JTG (rezervar plina je ostal od Icom-a), zamenjan s sistemom Necam/Koltec LPG. Ima kdo izkušnje okoli tega sistema?
LP
LP
Pozdravljeni,
Po več kot dveh mesecih se spet oglašam na to temo. Tokrat z dobrimi novicami. Namreč uspelo mi je rešiti problem z avtoplinom.
Kot sem že pisal mi je avto nagajal v prostem teku (motor je zelo tresel ) pri pospeševanju je motor pogosto "zakašljal" in vžgala se je opozorilna lučka o motorni elektroniki tako , da je bila vožnja skoraj nemogoča.
Pričel sem iskat mojstra tu na našem koncu, ki bi bil pripravljen stvar popravit (uradnega servisa za firmo Koltec-Necam pri nas ni) ampak brez uspeha. Nazadnje sem se problema lotil sam.
-Nabavil komplet za obnovo uparjevalnika in distributorja (tesnila, membrane, tes. gumice) preko e-Baya za ceno okoli 45€.
- Na spletu dobil navodila za popravilo, prilagam linke:
http://minibo.aei.polsl.pl/~pz/NECAM/(stran" onclick="window.open(this.href);return false; v Poljskem jeziku z malo truda dovolj uporabna)
http://members.home.nl/opeltje/Handeidi ... 20Mega.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; (postopek obnove uparjalnika)
En dan prostega časa med dopustom in to je to. Nič zakompliciranega, edino pri nastavitvi tlakov moraš biti dokaj natančen.
-primarni tlak v uparjevalniku 1.4-1,5bar
-sekundarni tlak v distributorju 0,97 +/- 0.1bar. manometer uporabil kar od centralne kurjave, kupljen za par evrov v bližnji trgovini.
Za zaključek, da ne bom preveč nakladal. Če ima še kdo montiran sistem Koltec-Necam vg392, ki mu povzroča podobne težave, upam, da sem mu s tem opisom kaj pomagal.
Zdaj se veselo vozim po 0,79€ za liter LPG. :.sup
LP
Po več kot dveh mesecih se spet oglašam na to temo. Tokrat z dobrimi novicami. Namreč uspelo mi je rešiti problem z avtoplinom.
Kot sem že pisal mi je avto nagajal v prostem teku (motor je zelo tresel ) pri pospeševanju je motor pogosto "zakašljal" in vžgala se je opozorilna lučka o motorni elektroniki tako , da je bila vožnja skoraj nemogoča.
Pričel sem iskat mojstra tu na našem koncu, ki bi bil pripravljen stvar popravit (uradnega servisa za firmo Koltec-Necam pri nas ni) ampak brez uspeha. Nazadnje sem se problema lotil sam.
-Nabavil komplet za obnovo uparjevalnika in distributorja (tesnila, membrane, tes. gumice) preko e-Baya za ceno okoli 45€.
- Na spletu dobil navodila za popravilo, prilagam linke:
http://minibo.aei.polsl.pl/~pz/NECAM/(stran" onclick="window.open(this.href);return false; v Poljskem jeziku z malo truda dovolj uporabna)
http://members.home.nl/opeltje/Handeidi ... 20Mega.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; (postopek obnove uparjalnika)
En dan prostega časa med dopustom in to je to. Nič zakompliciranega, edino pri nastavitvi tlakov moraš biti dokaj natančen.
-primarni tlak v uparjevalniku 1.4-1,5bar
-sekundarni tlak v distributorju 0,97 +/- 0.1bar. manometer uporabil kar od centralne kurjave, kupljen za par evrov v bližnji trgovini.
Za zaključek, da ne bom preveč nakladal. Če ima še kdo montiran sistem Koltec-Necam vg392, ki mu povzroča podobne težave, upam, da sem mu s tem opisom kaj pomagal.
Zdaj se veselo vozim po 0,79€ za liter LPG. :.sup
LP
Super, samo da si zrihtal. Saj največkrat je najbolje, če se zadeve lotiš sam.
Drugič pa le sporoči, če boš rabil prevod iz Poljščine.
Drugič pa le sporoči, če boš rabil prevod iz Poljščine.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Zdravo,
evo mene po nekaj mesecih spet na forumu (menjava službe in pa dopust). Dopust skoraj tri tedne preživel na otoku Krku, kjer imamo to srečo da ima moj tast vikend. Letos sem se odločil, da bom prevozil Krk po kolovozih namenjani do parcel z olkami in podobno (en teden slabega vremena). Prevozil sem en del in to je od mostu na otok Krk, letališče Krk, Soline, Dobrinj, Šilo in pa Vrbnik, kjer imajo dober vin. S kakšno impreza wrx ne gre, ker so nekateri kolovozi polno kamna in to ne malega. Pa tudi s kakšnim Nissanom Patrolom ne gre, ker so kolovozi ozki, da gre komaj Forestar mimo in pa seveda veje in poškodbe na laku. Na dopustu smo takrat, ko je bila tista orkanska burja in pa veliki požar v Selcah.
evo mene po nekaj mesecih spet na forumu (menjava službe in pa dopust). Dopust skoraj tri tedne preživel na otoku Krku, kjer imamo to srečo da ima moj tast vikend. Letos sem se odločil, da bom prevozil Krk po kolovozih namenjani do parcel z olkami in podobno (en teden slabega vremena). Prevozil sem en del in to je od mostu na otok Krk, letališče Krk, Soline, Dobrinj, Šilo in pa Vrbnik, kjer imajo dober vin. S kakšno impreza wrx ne gre, ker so nekateri kolovozi polno kamna in to ne malega. Pa tudi s kakšnim Nissanom Patrolom ne gre, ker so kolovozi ozki, da gre komaj Forestar mimo in pa seveda veje in poškodbe na laku. Na dopustu smo takrat, ko je bila tista orkanska burja in pa veliki požar v Selcah.
ZDRAVO: Prva nova pridobitev, vitel MAMUT EWX 5500, vlečne sile 2.450 kg. Pritrditev bo multimount; to je sistem, ko ne rabiš vitla, ga daš dol in v prtljažnik. Spredaj bo multimount set, zadaj pa ga lahko dam na vlečno kljuko. Pride še dvig FORESTER- ja, prtljažnik in prtljažna košara (na strehi) za rezervno gumo, dvigalka HI-LIFT, posoda za gorivi itd.
Multimount set sistem se že dela in upam, da bo montiran v tem tednu ko pride.
Multimount set sistem se že dela in upam, da bo montiran v tem tednu ko pride.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Sem tudi jaz nabavil nekaj podobnega,če ne celo istega :.sup
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Slika vitla in del multimount seta za pritrditev na vozilo. Ta multimount set bo kopija TAUBENREUTHER-ja ali WARN-a. Manjkajo še luknje za pritrditev na vozilo, ter debelostenska 4 ali 5 mm pohištvena cev notranje mere 55 mm.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost