Zanimivo nadaljevanje sage ...
Kazen sem plačal, v avtu imam tudi potrdilo o tem, da sem plačal, in do sedaj sem vsaj 10x prečkal mejo na različnih prehodih, pa se ob zadevo ni nihče obregnil. Sem že mislil, da sem brezveze plačal. Potem pa ...
Prejšnji teden letimo dol, na Jelšanah hrvaška policistka preveri dokumente, pri meni se zatakne, gredo preverjat na en drug računalnik nekaj, čakanje, petnajst minut, vse ok na koncu, adijo.
Gremo včeraj nazaj, se spet zatakne, dodatno preverjanje, 20 min, vse ok, vozi. Pa sem vprašal, če bo sedaj zmeraj tako, in se mi je carinik opravičil in med drugim pojasnil tudi, da:
- imajo neke nove kamere (razpoznavanje obrazov?), in kadar bodo vključene, bo vedno problem, ker:
- nekdo nekje ni zaključil mojega in Janjinega primera in sva v bazi kot "problematična", vredna preverjanja.
- še zdaleč nisem edini s tem problemom.
- ne vedo, kako zadevo urediti (so za podobne primere že klicali direktno ministrstvo, pa zaenkrat ni možno popraviti). Priporočali so mi, da se z dokumenti oglasim na kakšnem sodišču in poizkušam poizvedeti, če se da kaj storiti za izbris iz baze.
Sedaj vem, če ne bi plačal, bi bila štala.
V vednost podobnim kalibrom.
HR kazen ...
Re: HR kazen ...
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov