Oglasi vozil Subaru pri nas in tujini no.4

Oglasi in mnenja uporabnikov o nakupu in prodaji vozil
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Zaklenjeno
tadejk
Uporabnik foruma
Prispevki: 271

Odgovor Avtor: tadejk » 08. Marec 2012, 19:01

@chomsky:

Meni se občasno prižge CEL (check engine light) in mi javi kodo P0420. Na servisu niso odkrili nobene napake, so pa rekli, da bi bil verjetno z novim katalizatorjem ta problem rešen. Original katalizator stane cca 2000 EUR. (Vzrok za to napako bi lahko bila tudi preobčutljivost nekaterih senzorjev.)

Za menjavo katalizatorja se nisem odločil in se sedaj že dve leti vozim, približno enkrat na mesec pa resetiram ECU preko aplikacije na telefonu. Zaenkrat na tehničnem pregledu nisem imel nobenih težav z izpušnimi plini.

Vsekakor ti svetujem, da se avto priklopi na računalnik in ugotovi, katero napako javlja ECU.

Lp
'05 Outback 2.5 AT LPG

Uporabniški avatar
Freak
Uporabnik foruma
Prispevki: 960
Kraj: Doma

Odgovor Avtor: Freak » 08. Marec 2012, 19:47

mikele napisal/-a:
strojnik005 napisal/-a:Danes ravno ne, slab teden je pa res gor,dalj časa pa ne.
Zanimivo poceni je.
Imam v glavi da je bil na netu pred kakšnima dvema mesecema... Če je avto Ok, se mi zdi cena dokaj realna.
Jup,jaz se tudi spominjam da se je tale prodajal. Tud google ga je najdu,da je bil decembra na netu :-)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 08. Marec 2012, 19:58

Če je katalizator zabit je možno da nikamor ne gre, vprašanje pa kaj je z nastavitvijo ventilov glede na km in plinsko napravo :roll:

max333
Novinec
Prispevki: 4

Subaru Impreza 2.5 WRX (BELA)

Odgovor Avtor: max333 » 08. Marec 2012, 20:39

Še enkrat pozdravljeni vsi skupaj...

sem nov na forumu in se že vnaprej opravičujem če sem zgrešil temo s to objavo in tudi če je že kaj napisanega za to vozilo (sem iskal pa nič našel) :D

sem pred nakupom Impreze 2.5 WRX, prosim vse, ki se spoznate, da mi napišete na kaj moram biti pazljiv pri teh vozilih, kakšni so motorji, je kaj problematičnega, plusi, minusi,...? namreč o teh vozilih nimam niti malo pojma, razen tega da sem ga parkrat peljal :)

pri nas ni veliko izbire, zaenkrat mi je ta najbolj padel v oči...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5719961&show=1

pozna kdo to vozilo?

Hvalaa ;)

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1472

Odgovor Avtor: mesecnik » 08. Marec 2012, 21:01

Aja, STIja kupuješ. Poglej Bistrijevo v sosednji temi, tista modra za dobrih 23k EUR.

chomsky
Novinec
Prispevki: 11

Odgovor Avtor: chomsky » 08. Marec 2012, 21:10

@subi92 in tadejk:

Hvala vama za pomoč.

Lastnik pravi, da so ga priklapljali in da ni diagnostika nič pokazala...
Za koliko se potemtakem da dobiti katalizator recimo, neoriginalen ali pa iz Italije rabljen (se to sploh počne)?

Zdej..kolikor berem na forumu je LPG kr občutljiva tematika, poleg tega sem dobil občutek, da se zraven pojavijo nekateri oportunitetni stroški (nastavitev ventilov vsakih 20k+ km), ki ugodnost vožnje na plin izničujejo...

Kako je zdej s tem? Meni se zdi to ena od pomembnih stvari, poleg podvozja, 4x4, dvignjenosti, karavanska karoserija,itd, zaradi katerih mi je ta avto pisan na kožo. Ali obstaja kakšen način oziroma kdo, ki preveri, kakšno je delovanje plinskega sklopa?

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 08. Marec 2012, 21:11

Zakaj bi pa Bistrijevo gledu, ce je 4k drazja pa z 52k km vec na grbi kot tista o kateri sprasuje?

max333
Novinec

Odgovor Avtor: max333 » 08. Marec 2012, 21:20

Andrej napisal/-a:Zakaj bi pa Bistrijevo gledu, ce je 4k drazja pa z 52k km vec na grbi kot tista o kateri sprasuje?

to je tudi en izmed razlogov, je pa res da je verjetno Bistrijeva bolj ohranjena od te bela, ali pač...
drugi razlog je da mi je ta bela nenormalno všeč, tretji razlog pa je da imam možnost menjave za moje vozilo..

no vemo kaj? lahko tudi na ZS ;)

tadejk
Uporabnik foruma
Prispevki: 271

Odgovor Avtor: tadejk » 08. Marec 2012, 21:28

@chomsky:

Načeloma se ne opazi razlike med plinom in bencinom. Če na plinu motor nima moči, cuka ali ugaša, potem ni ok.

Meni menjajo filter za plin in nastavljajo ventile na 30.000 km. Filter je cca. 50 EUR, ventili pa tudi niso nek opazen strošek. Prihranek pri gorivu v enem servisnem intervalu je cca. 1.000 EUR, če se voziš na plin.
'05 Outback 2.5 AT LPG

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1472

Odgovor Avtor: mesecnik » 08. Marec 2012, 21:35

Andrej napisal/-a:Zakaj bi pa Bistrijevo gledu, ce je 4k drazja pa z 52k km vec na grbi kot tista o kateri sprasuje?
Ta ima za sabo že velik servis, menjavo sklopke, batov za kovane, remap in še kaj. Razmišljam. Če ti veš kaj več, pa povej. :D

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 08. Marec 2012, 21:41

A če ma pa Impreza še 49.000 km do velkega servisa, pa km primerno manj obrabljeno sklopko pa ni OK?
Pa velik servis, pa remap, pa še kej nadalje tud ne stanejo 4.000 EUR.

Zarad taktnosti pa na javni ne bi blo primerno dalje polemizirat v zastavljeni smeri.

chomsky
Novinec

Odgovor Avtor: chomsky » 08. Marec 2012, 21:44

tadejk napisal/-a:@chomsky:

Načeloma se ne opazi razlike med plinom in bencinom. Če na plinu motor nima moči, cuka ali ugaša, potem ni ok.

Meni menjajo filter za plin in nastavljajo ventile na 30.000 km. Filter je cca. 50 EUR, ventili pa tudi niso nek opazen strošek. Prihranek pri gorivu v enem servisnem intervalu je cca. 1.000 EUR, če se voziš na plin.
Aha, zdej vidim, da ti votiš podoben avto, eno leto mlajši...Glede plina ne vem, ker je bil v času preizkusa odklopljen (sam je rekel, da ga je odklopil, takrat ko se je prižgala lučka za motor, da bi ugotovili če je to problem, pa je bilo enako...) Bo pa do jutri, ko bova šla do mehanika stvar nazaj priklopil in bom pozoren na delovanje. Kdaj med vožnjo vem, da se vklopi plin? Oziroma da se sploh vklopi? Ok, kontrolna lučka, ampak sej veš...nikoli ne veš ko od nekoga kupuješ, dokler ne kupiš ;)

max333
Novinec

Odgovor Avtor: max333 » 08. Marec 2012, 21:49

mesecnik napisal/-a:
Ta ima za sabo že velik servis, menjavo sklopke, batov za kovane, remap in še kaj. Razmišljam. Če ti veš kaj več, pa povej. :D

zaenkrat se res zanimam samo za belega in če bo le-ta slab oz ne bova prišla skupaj pri menjavi, bomo gledali dalje..

hvala

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 08. Marec 2012, 21:50

chomsky
Novinec

Odgovor Avtor: chomsky » 08. Marec 2012, 21:52

subi92 napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5785104&show=1

Še tole preglej če je boljši.
Zelo lep izgleda ja, ampak če nism spregledal, tale ni na LPG...

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov