Vse o centralnem zaklepanju in vgradnji modula daljinca

Spremembe izgleda vozila, montaže avtoakustike, vgradnja alarmov, daljincev...
Odgovori
Uporabniški avatar
Subison
Uporabnik foruma
Prispevki: 270
Kraj: Radlje ob Dravi

Odgovor Avtor: Subison » 17. November 2006, 18:32

Ne nobenih relejev ni treba vmes.Centrala za dalinsko zaklepanje ima že rele vgrajen.Mislim da ti bo najlažje z žicami priti do stikala za vse štiri žmigavce in tam najdeš pravi kontakt in zadeva deluje ;-)
Balum Balum........

Uporabniški avatar
wrx555
Uporabnik foruma
Prispevki: 192

Odgovor Avtor: wrx555 » 17. November 2006, 18:34

A to montiraš alarm,če ga ima alarm prav izhod za žmigavce,jaz sem poiskal kable kar v pragovih.
LP R

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 17. November 2006, 21:48

Ne navadni daljinski modul, sej zadeva že deluje...

@wrx - ja en izhod imam za proženje žmigavcev, pa mi ni jasno kako prožiti levo in desno stran smernikov - dvomim da se lahko poveže kar direkt :?:
Verjetno si mel ti subison 2 žici za proženje :idea: Kot se spomnim ko se pri Yugotu vezal 4 žmigavce v primeru vzvratne vožnje sem mogu 2 releja brcnit vmes da sem zadevo povezal na stikalo 4 -ih žmigavcev :neutral:

Uporabniški avatar
Subison
Uporabnik foruma
Prispevki: 270
Kraj: Radlje ob Dravi

Odgovor Avtor: Subison » 17. November 2006, 23:47

Ne rabiš kakšnih relejev,samo spravi žice do stikala za vklop vseh 4 smernikov in se priklopi na taprave žice.Najlažje boš to ugotovil z "probenlampico".To da pa imaš samo eno žico pa sploh ni pomembno,eni majo eno drugi pa dve(vsaka stran posebej).
Pač men se zdi najlažja rešitev na stikalo za vse smernike,drugače pa je možno vleči žice vsako na svojo stran smernikov,ampak to je bolj zamudno :roll:
Balum Balum........

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 18. November 2006, 01:55

V redu, jutri bom priplezal do stikala in obvestim o rezultatu, ko tole berem se mi spet zazdi da Japonci niso kaj velik komplicirali pri teh stvareh in omogočili lahko montažo, kot sem ugotovil do sedaj že za mnogo reči :lol:

Hvala

Gaga
Uporabnik foruma
Prispevki: 78

Odgovor Avtor: Gaga » 18. November 2006, 18:18

No zdaj sem videl točno v čem je problem pri zaklepanju...

Ni problem v tem, da bi se zaklepalo samo delno.. zaklepajo se vsa vrata ročno, prek centrale pa ne :roll: ma kdo kakšne izkušnje s tem ali bo bolše če se avto zapelje do kakšnega električarja? ;-)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 19. November 2006, 01:56

Če mene prašaš Gaga je problem le v voznikovih vratih, ki prožijo vse ostale :!:

Drugače sem pa danes sfiniširal poseg z daljinskim, namreč moral sem napeti svoje elektrotehnične celice in poštudirati releje, ki sem jih nabral okrog hiše 1×od AUDIJA in 1×od FIATA :lol: bomo vidl kdo bo prej zgorel (upam da ne avto :oops: :lol: ), in zadeva deluje 100%. Problem pa je bil zato ker je imel kontroler daljinca le en izhod, pri legacyju pa je potrebno krmiliti levo in desno stran žmigavcev posebej :idea:

Gaga
Uporabnik foruma
Prispevki: 78

Odgovor Avtor: Gaga » 19. November 2006, 03:08

Subi sej nekaj takega se je tud meni začel bliskat po glavi :D

probal sem če ima +, in je tako da mislim da je problem samo nekje v masi. Ampak je žal zmanjkalo časa, da bi gledal naprej :?

Uporabniški avatar
b-rain
Uporabnik foruma
Prispevki: 68
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: b-rain » 07. December 2006, 11:10

Zanimivo tole branje:).
Zdej me je zamikal da bi si tudi jaz vgradil daljinsko CZ v Imprezo, ki že ima CZ.

Zanima pa me kateri modul ste uporabl, pa kje se ga da dobit....
Pa še kake napotke :).

Hvala.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 07. December 2006, 11:56

Če si interesent za možnost alarmne naprave, senzorjev, blokade motorja in dva daljinca kontaktiraj uporabnika Kuco ki prodaja Meta system komplet. Drugače imaš bolj kitajsko robo na bolhi.com za cca 10-12000 sit modul + dva daljinca. Priporočam nakup tiste pri kateri dobiš še motorčke (mislim da je 2000 dražje od navadnega) ker potrebuješ v voznikove vrata vgradit motorček, ki bo premikal "žičko za zaklep avta"
V enem od zgornjih postov je subison slikal kako izgleda ;-)

Uporabniški avatar
b-rain
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: b-rain » 07. December 2006, 12:04

Se bom malo pozanimal, hvala za enkrat :).

Uporabniški avatar
b-rain
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: b-rain » 09. December 2006, 09:27

Zdej sm nabavo en komplet.
Zdej me pa zanima, kje se točn nahaja enota za centralno, oz. kako se enota daljinskega CZ priključi nanjo? (Nekaj sem že brsko, ampak je lažje mal vprašat :)).

Pa motorček za vrata more bit z 2 ali s 5 kabli?

Hvala.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 10. December 2006, 14:08

wrx555 napisal/-a:Subi če boš montiral motorček za cz kupi takšnega ki ima v sebi stikalo oz ima 5 žic zmontiraj ga pa na isto mesto kot je sedaj samo stikalo paše v nulo. ;-)
No tole je idealna rešitev, nevem o kakšni centralni enoti govorite (tisto ki se je iskalo na začetku teme je bičl netovarniška centrala za daljinca in ne orig.), saj je sistem narejen tako da ko se ključavnica na voznikovih vratih premakne, pošlje signal na ostale motorčke ki so tovarniški na sami ključavnici in to je vsa umetnost... druge kontrole ni :!: Meni najlažje pa je zadevo rešiti takole kot je tukaj

http://www.subaru-slo.net/userpix/39_IMG_2254_1.jpg

To je drugače iz legacyja, finta pa je da ta pomika žičko od zaklepanja in le ta motorček je povezan z daljinsko enoto (važna so le voznikova saj je od premika položaja zaklepanja odvisno celotno vozilo), ona pa še potem na žmigavce (levo in desno stran), najbolje da najdeš kakega lokalnega avtoelektričarja za nadaljevanje :roll:

Uporabniški avatar
b-rain
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: b-rain » 10. December 2006, 19:03

Sm našo sheme in se bol poglobil v zadevo, tak da mi bo počas uspel zrihtat :).Hvala za pomoč in potrpežljivost.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 18. Marec 2010, 15:00

A mi lahko kdo pove kje TOČNO se nahaja modul za centralno zaklepanje, ki nima daljinskega zaklepanja? Legacy III 95
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov